Vīķe-Freiberga: Pasaules reakcija uz notikumiem Ukrainā ir gļēva • IR.lv

Vīķe-Freiberga: Pasaules reakcija uz notikumiem Ukrainā ir gļēva

65
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Evija Trifanova, LETA

Eksprezidente: Ukraina pašlaik ir iedzīta stūrī

Pārējo pasaules valstu reakcija uz notikumiem Ukrainā ir gļēva, svētdienas vakarā LTV raidījumā “Panorāma” sacīja kādreizējā Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Daudzi rietumu spēki tagad tikai gudro, ko un kā varētu darīt, bilda Vīķe-Freiberga, īpaši skarbus vārdus veltot Apvienoto Nāciju organizācijai (ANO). “Redzot, cik impotentas un pilnīgi nevarīgas un nekam nederīgas ir Apvienotās Nācijas attiecībā uz Krieviju, kurai ir veto tiesības ANO Drošības padomē, rodas situācija, ka Krievija var darīt vienalga ko, vienalga kur. [..] Man ir pretīgi skatīties šo gļēvo reakciju no visas pārējās pasaules,” atzina Vīķe-Freiberga.

Viņasprāt, Ukraina pašlaik ir iedzīta stūrī, jo, tiklīdz tā darīs jebko, lai sevi aizstāvētu, Krievija ieņems vēl lielāku Ukrainas teritoriju. Vīķe-Freiberga atgādināja, ka savulaik ASV prezidents Džordžs Bušs pēc notikumiem Gruzijā ieviesa sankcijas pret Krieviju. Pēc tam pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama aicināja aizmirst pagātnes grēkus un brālīgi dzīvot tālāk, ziņo LETA.

Eksprezidente uzskata, ka Baltijas valstīm ir pēdējais laiks sākt saprast, ka mūsu piederība NATO nozīmē ne tikai karoga uzvilkšanu, bet to, ka mums mums ir jāiegulda arī savā drošībā un jāpieprasa izstrādāt teritoriālās aizsardzības plānu visām trim Baltijas valstīm. Arī mums pašiem, kaut vai savelkot jostas, jāstiprina militārie spēki, lai varētu prasīt palīdzību no partneriem, televīzijā izteicās Vīķe-Freiberga.

Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti un uzskata, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi, teikts Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V), Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) kopīgā paziņojumā.

 

Komentāri (65)

Nika 02.03.2014. 23.03

Krievija dara visu ko var, lai destabilizētu Ukrainu; lai Ukrainas jaunā valdība nespētu normāli attīstīt valsti.

Redzam kremļa fašistu patieso seju :)

Paldies VVF par mugurkaulu, morāliem standartiem, un spēcīgiem vārdiem :) Tāda līmeņa cilvēku kā VVF, ir ļoti maz.

+24
-1
Atbildēt

6

    Inese > Nika 02.03.2014. 23.15

    VVF un morāles standarti? Jūs jokojat? ;)

    VVF ar galmu dažos gados noēdusi un nodzērusi gandrīz 600 tūkstošus latu http://nra.lv/latvija/15562-vvf-ar-galmu-dazos-gados-noedusi-un-nodzerusi-gandriz-600-tukstosus-latu.htm

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    Inese > Nika 02.03.2014. 23.14

    70 miljardus dolāru? Kam? Kad? Kā? ))))))))))))))))))

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Inese > Nika 02.03.2014. 23.41

    Klejotāja k-gs, un kā gan Atmodas simbols Veidemanes k-dze aizvien strādā “noziedznieka avīzē”? Arī iraid “noziedzniece”? ;)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Antra > Nika 03.03.2014. 10.42

    Fikseris

    Paldies VVF par mugurkaulu, morāliem standartiem, un spēcīgiem vārdiem :)

    Vai viņa tā domā izpelnīties piedošanu no tantiņām, kurām 25. martā pie Brīvības pieminekļa demonstrēja savu “prezidentes” žestu?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Nika 02.03.2014. 23.27

    mordai labs jebkurš citāts, kad pats vai maskava nevar samelot tad paķer no noziedznieka Lembes NRA avīzes, jebkuru sūdu piepasē saviem pretlatviskiem komentāriem.

    paprasi rubļu pielikumu par skribelējumiem, rublis strauji krīt cenā :)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > Nika 02.03.2014. 23.09

    Janukovič noēdis un nodzēris $70 miljardus. Lūdzu beidz tēlot, ka tu pārstāvi kaut kādas morāles vai taisnību. Tev acīmredzami uz to ir absolūti nospļauties, kā jau tipiskam čeksitu sapuvušās impērijas pārstāvim.

    Smiekli nāk lasot tavus komentus. Jūs krievi esat neārstējami slimi.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

runivs 02.03.2014. 23.00

Visu cieņu Prezidentei. Ar lielo burtu.

+22
-2
Atbildēt

1

dace_ampermane 02.03.2014. 22.38

deģenerālis ombros Vairu saukāja par čekas kuci [laba iespēja par deģenerāli izteikties] Neizskatās nemaz, ka čekai strādā :) Vairai salīdzinājumā ar Viņķeli vai Sudrabu ir galva uz pleciem.

ps. diez kam deģenerālis strādā?

+20
-2
Atbildēt

4

    Antra > dace_ampermane 03.03.2014. 10.34

    klejotājs

    Zini, mazais ļaunais kaku pavēlniek, zatļerfan, ar vienu diviem pilnīgi nekaitīgiem paziņojumiem čekas sunīte neizpirks dancošanu kara noziedznieku šabašā, 9. maijā Maskavā, rokas bučošanu čekas ģenerālim, Ridigeram, savu zvērisko naidu pret latviešu varoņiem, Leģionāriem, gatavību pēc savu kremļa saimnieku rīkojuma vajāt mūsu sirmo veterānu, Kalēja kungu, valodas likuma čakarēšanu, čekas maisu sargāšanu, “balto” lapu un daudzus citus. Tas pats attiecas arī uz Pabriku un Zatleru.

    Neviens netiks aizmirsts, nekas netiks aizmirsts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Nika > dace_ampermane 03.03.2014. 00.16

    Visur tikai ASV :))) Mūžīgā slimo krievu šizofrēniskā sacensība ar ASV :)))

    Pilnīgi neviena komenta, vai pat vārda, par ukraiņu tautas vēlmi atbrīvoties no sovoku sapuvušās, korumpētās, bandītiskās, mafiozās politekonomiskās sistēmas :))

    Un tas arī ir patiesais nemieru cēlonis- kremlis nedrīkst pieļaut, lai “braļu tauta” atbrīvojas no kriminālās kremļa valdības. Jo kremļa bandītiem tad ir BEIGAS :)))

    Kā jūs idioti krievi domājat pēc gadiem 100 vēsture jūs raksturos?

    Varat nemaz neatbildēt. Mēs visi tāpat to zinam.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu