Ukrainas parlaments apstiprina Jaceņuku premjera amatā • IR.lv

Ukrainas parlaments apstiprina Jaceņuku premjera amatā

19
Arsēnijs Jaceņuks. Foto: AFP/LETA

 

Ukrainas parlaments ceturtdien premjerministra amatā apstiprināja līdz šim opozīcijā bijušās partijas “Batkivščina” (“Tēvzeme”) parlamenta frakcijas līderi Arsēniju Jaceņuku.

Augstākā Rada arī apstiprinājusi ārlietu ministra pienākumu izpildītāju Andreju Deščicu un aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju Igoru Teņuhu, ziņo UNIAN.

Jau ziņots, ka par Jaceņuka kandidatūras izvirzīšanu tika paziņots trešdien Kijevas Neatkarīgas laukumā, kur joprojām pulcējas tūkstošiem cilvēku, kas opozīcijas līdera nominēšanu sveica ar ovācijām.

Jaceņuka valdībā būs arī Neatkarības laukumā izvietotās protestētāju nometnes komandants un pašaizsardzības vienību komandieris Andrejs Parubijs, kuram uzticēta Nacionālās drošības padomes vadīšana.

Savukārt Parubija vietnieka krēsls piedāvāts grupējuma “Labējais sektors” līderim Dmitro Jarošam, kurš gan vēl nav devis piekrišanu ieņemt šo amatu.

Tikmēr tā dēvētā “Auto Maidana” vadītājam Dmitrijam Bulatovam, kuru janvārī nolaupīja un nežēlīgi spīdzināja iepriekšējā režīma varasiestāžu organizēta rīkļurāvēju banda, pēc atgriešanās no ārstēšanās Lietuvā atvēlēts jaunatnes un sporta ministra portfelis.

 

Komentāri (19)

Andris 27.02.2014. 16.38

„Ir” portālā konstatējams jauns „titušku”* iesaukums: super_e-y-e, LočMeļa, Kurmīša, edge_indran un vēl dažu pulciņam pievienojušies Kornelijs un Igors. (Laikam ideoloģiskā situācija kļūst pārāk nestabila.) Laipni lūgti!

* iTituškas ir cilvēki ar titušku psiholoģiju, bet ar datorprasmēm. iTituškas provocē skandālus populāru mediju lapās, kur vairums pauž viedokli, ko viņi nespēj argumentēti apstrīdēt, tāpēc ik reizes izmisīgi mēģina novirzīt diskusijas uz „rezerves sliedēm”.

+8
-5
Atbildēt

2

janazakovica 27.02.2014. 20.45

lai krimas iedzivotaji krievu praporsiki un efreitori brauc uz savu rasu-porasu..sevostopolee ir 20 tukst.krievu armijnieku bet 500 tukst.cilveku..

+1
0
Atbildēt

0

silvija 27.02.2014. 16.01

Jācer, ka jaunajam aizsardzības ministram pietiks dūšas izsvēpēt krievu bandītus no Sevastopoles.

+3
-3
Atbildēt

7

    silvija > silvija 27.02.2014. 17.25

    Krimas iedzīvotājus krievi 1944. gadā deportēja, tie Krimas tatāri, kuri ir atgriezušies dzimtenē, diezin vai grib tur paciest krievus. Vakar skatījos LTV1 ziņas, viena Sevastopoles Duņka ar bleķa zobiem (vismaz 20 gadus nebiju tādu skatu redzējis) ellīgā satraukumā dvesa, ka viņai likšot runāt ukraiņu valodā, ko viņa nepavisam negribot. Doma, ka varētu braukt uz māķu uroģinu un tur runāt krieviski līdz nelabumam, tai Duņkai, gluži tāpat kā Latvijas urlakiem, pat prātā nenāk, cik var saprast.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > silvija 27.02.2014. 19.38

    Prakse ločmelis-ločmelis izrādījusies efektīva. Kopš 20. februāra Kornēlijs sauc pēc dubultnieka,

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > silvija 27.02.2014. 19.39

    ” varētu braukt uz māķu uroģinu un tur runāt krieviski līdz nelabumam”

    – Jūs domājat uz Latviju? Jo starp Latviju un Ukrainu ir bezvīzu režīms.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Egitazz > silvija 27.02.2014. 22.23

    Aigars Brauns

    nez kāpēc ES un Latvija ar prieku atbalstīja Kosovas albāņu vēlmi atdalīties un pat neiepīkstējās, ka lai albāņi brauc uz Albāniju un runā tur albāņu valodā cik grib. Tieši otrādi, kā vien varēja atbalstīja Kosovas albāņus, pat negribēja redzēt, ka tie albāņi nemaz tik balti pūkaini ir. Tā kā šis arguments vairāk neder, paši jau pierādīja:))

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > silvija 27.02.2014. 23.50

    >>>Tieši otrādi, kā vien varēja atbalstīja Kosovas albāņus>>>

    Kā izpaudās tas “kā vien varēja”?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > silvija 28.02.2014. 00.06

    Raiča, izlasiet: E.U. Police and Military Intervention to enforce Secession from Serbia http://www.globalresearch.ca/e-u-police-and-military-intervention-to-enforce-secession-from-serbia/8100

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > silvija 27.02.2014. 16.49

    Bet varbūt Krimas iedzīvotāji negrib šādu jaunās varas “kārtību”?

    http://www.youtube.com/watch?v=q8JC-ZjqFb4

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu