Valdība elektrības ietekmē • IR.lv

Valdība elektrības ietekmē

13
"Vienotības" pārstāvji Valdis Dombrovskis, Ministru prezidente Laimdota Straujuma un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Foto: Ieva Lūka, LETA
Andrejs Elksniņš

Ņemšanās ap elektrības tirgu padara Latviju par apsmieklu arī citu valstu acīs

Ierasti uz valdošās koalīcijas neizdarībām, muļķībām un pārkāpumiem norādām mēs – opozīcija, taču izskatās, ka jaunā koalīcija ir nolēmusi lauzt tradīcijas un pati godīgi atzīstas savos grēkos.

Pagājušajā nedēļā šis process aizsākās ar to, ka “Vienotības” virzītā Ministru prezidente uzzināja, ka Latvijā briest elektroenerģijas tirgus liberalizācija. Premjere bija tik ļoti izbrīnīta par šo faktu, ka grasījās uzdot Valsts kancelejas juristiem pārbaudīt, vai procesu ir iespējams apturēt.

Interesanti, vai darba uzdevumā juristiem būs arī Ministru kabineta un pašas premjeres pirms pāris mēnešiem paveikto darbu izvērtējums? Jo, kā zināms, lēmumus par elektrības tirgus liberalizācijas gaitu un termiņiem vairākas reizes kopš 2011.gada ir skatījusi valdība, kurā, ja atmiņa neviļ, arī Straujumas kundze darīja zemkopības ministres darbu, piedalījās sēdēs un balsojumos. Tāpat kā citi partijas “Vienotības” virzītie ministri.

Lai nu kā, bet arī bez Valsts kancelejas juristu iesaistes ir pilnīgi skaidrs – premjere atzinusies, ka koalīcijas ministri valdības sēdes vienkārši „atsēž”, nevis strādā, un var salemt sazin ko, par ko paši pēc tam brīnās. Tas, protams, varētu būt smieklīgi, ja vien nebūtu tik skumji. Turpinot tādā garā, astoņos mēnešos šie gudrinieki var sabalsot tādus brīnumus, ka elektrības cenu kāpums tautai sāks šķist nieks vien.

Premjeres sākto kursu – teikt patiesību un tikai patiesību – uzturēja arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), kura visai lielajai Latvijas televīzijas auditorijai vaļsirdīgi atzinās, ka, balsojot par budžetu, ne visi “Vienotības” deputāti saprata, ko dara, un tā nu tāds fušieris ar to elektrību sanāca. Tāpēc, kamēr vēl nav par vēlu, vajadzētu to lēmumu mainīt.

Šķiet gan, ka praktiskāk un iedzīvotājiem draudzīgāk būtu nomainīt tos deputātus, kuri, spiežot balsojuma pogu, nesaprot ko dara un kādas tam var būt sekas.

Šo atzīšanos virkni paturpināja neviens cits kā “Vienotības” frakcijas priekšsēdētājs Zaķa kungs. Principā valdošās labējās partijas jau ir apradušas savu darbību censties uzdot par rūpēm par tautu, tomēr laikam tik ilgi liekuļot nespēj pat tās, un frakcijas priekšsēdis godīgi atzinās tai pašai Latvijas televīzijas auditorijai, ka visi pēdējo dienu vingrinājumi ap elektroenerģijas tirgu ir nekas cits, kā tik tuvo vēlēšanu ietekme.

22.janvārī, dienā, kad Saeimas valdošā koalīcija nobalsoja par jaunās valdības apstiprināšanu, jau biju teicis, ka, turpinot Valda Dombrovska valdības tradīcijas, arī šī valdība ignorēs iedzīvotāju intereses. Tā nu sanāca, ka šo tēzi kameru priekšā apstiprināja viens no valdošās koalīcijas stūrmaņiem, Dzintars Zaķis.

Notikumi ap elektroenerģijas tirgus liberalizāciju uzskatāmi pierāda, ka “Vienotība” nav spējīga uz pārdomātu un konsekventu rīcību, taču prot ne vien iedzīt nabadzībā savu tautu, bet arī padarīt Latviju par apsmieklu citu valstu acīs. Nekāda cita reakcija uz pēdējās dienās piedzīvotajiem valdošo gājieniem nav iespējama.

Tā vietā, lai nodrošinātu atbalstu visiem maznodrošinātajiem un domātu, kā mazināt sitienu pa cilvēkiem, kas ir neizbēgams, ņemot vērā visu, ko labējās partijas ir salēmušas par visa veida tirgus liberalizācijām, “Vienotība” izmisīgi domā par vēlēšanām.

Varu tikai atkārtot, ka vienīgā šīs valdības vērtība ir tās mūža ilgums. Šīs koalīcijas eksperimentiem ar cilvēkiem ir atlikuši vien astoņi mēneši. Pēc tam katram būs iespēja izdarīt izvēli – ļaut “Vienotībai” turpināt domāt par vēlēšanām, vai tomēr nē.

Autors ir 11.Saeimas deputāts, Saskaņas centrs

 

Komentāri (13)

Signija Aizpuriete 12.02.2014. 17.42

——

Valdība elektrības ietekmē

==============================================================================

Gāzi grīdā! Tā turēt, Latvergo! Uz priekšu, Latvijas Gāze!!

http://www.youtube.com/watch?v=zDFn4XK_Tgo

+3
0
Atbildēt

0

ilmisimo 12.02.2014. 15.37

Ņemšanās ap…

____________________ SC partiju, kas sistemātiski draud:

ņeņemsiet mūs valdībā, tad sarīkosim jums “warfolomejevskij utreņņiku “ar “biškeksu”” ir traģikomiska.

+4
-2
Atbildēt

0

Ieva Priedenfelde 13.02.2014. 06.29

Pilnīgi piekrītu Elksniņam. Pogas spiedējus vajag mest ārā no saeimas. Ne bū, ne bē nesaprot, tik spiež pogas. To nekautrējas atzīt paši deputāti, pačekojot gudrasgalvas.lv par to var pārliecināties.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu