Polija izmantos veto, lai nepieļautu imigrantu pabalstu politikas maiņu • IR.lv

Polija izmantos veto, lai nepieļautu imigrantu pabalstu politikas maiņu

14
Polijas premjerministrs Donalds Tusks. Foto: EPA/LETA

Tusks: Nevienam nav tiesības izdalīt poļus kā īpašu grupu, kas ļaunprātīgi izmanto pabalstu politiku

Polija izmantos savas veto tiesības, lai nepieļautu, ka, atsaucoties Lielbritānijas ierosinājumiem par imigrantu pabalstu politikas maiņu, tiktu iniciētas izmaiņas Eiropas Savienības (ES) līmenī, otrdien paziņoja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons iepriekš bija ierosinājis veikt izmaiņas ES līgumos, lai Lielbritānija varētu neizmaksāt, piemēram, bērnu pabalstus, imigrantiem no ES dalībvalstīm.

Kamerons, izklāstot savu nostāju šajā jautājumā, īpaši bija izdalījis poļus, vēsta britu raidorganizācija BBC.

“Ja kāds, vai tas būtu premjerministrs Kamerons, vai kāds cits, lai to panāktu, gribēs izmainīt Eiropas līgumu, Polija tam uzliks veto – šodien, rīt un mūžīgi,” sacīja Polijas premjers.

Tomēr viņš arī atzina, ka Kameronam ir tiesības novērst nepilnības britu likumos, kas novedušas pie pabalstu sistēmas ļaunprātīgas izmantošanas, vēsta LETA. “Ja Kamerons grib izmainīt noteikumus, kas ir nepilnīgi un ļauj cilvēkiem ļaunprātīgi izmantot Lielbritānijā sociālā nodrošinājuma sistēmu, protams, viņam ir tiesības to darīt,” teica Tusks.

“Tomēr to nevar piemērot tikai vienai nacionālajai grupai. Tas ir jāpiemēro visiem potenciālajiem saņēmējiem,” norādīja premjers, piebilstot, ka “nevienam nav tiesības izdalīt poļus kā īpašu grupu, kas [šo sistēmu] ļaunprātīgi izmanto vai gūst kādas priekšrocības”.

Atbilstoši 2012.gada oficiālajiem statistikas datiem Lielbritānijā dzīvo 640 000 poļu. Tiesa gan, atbilstoši poļu kopienas aplēsēm patiesībā Apvienotajā Karalistē varētu būt pat miljons poļu.

 

Komentāri (14)

ligakalnina 08.01.2014. 09.52

Lielbritānijā musulmaņu radikāļi, kas tur slēpjas, un kuri sprediķo un aicina iznīcināt Lielbritāniju un visu brīvo pasauli, pabalstos saņem vairāk, kā Lielbritānijas karavīrs algū, karojot pret tiem pašiem radikāļiem, tas nevienu nesatrauc?

+5
-1
Atbildēt

0

Alise 08.01.2014. 11.55

Es arī nesaprotu tos poļu viedokļa atbalstītājus. Ja jau brauc strādāt uz citu valsti, tad kāds sakars tam ar pabalstiem? Kādēļ iebraucējam, kurš nav attiecīgajā valstī strādājis, būtu jāmaksā kādi pabalsti? Ja jau iebraucējs strādā, maksā nodokļus, tādam iebraucējam tak neviens nopelnītos pabalstus ierobežot netaisās. Kādēļ ir jāaizstāv “haļavščiki”?

+4
-2
Atbildēt

1

    Ainārs > Alise 08.01.2014. 14.46

    Haļavšķiki nu gan nav jāaizstāv, bet jāatceras, ka haļavšķiki nav tikai poļi vai latvieši, bet gan arī pakiji u.c. dvieļgalvas. Tomēr britu valdošā elite un to apkalpojošie mediji uzbrūk tikai austrumeiropiešiem kā zemākajai šķirai par zāli. Jo – pamēģini uzbrukt pakijiem u.tml. sabraucējiem – uzreiz būs brēka par rasismu. Tāpēc arī uzbrūk poļiem, latviešiem. Par to, man šķiet, ir stāsts, nevis par it kā haļavčķiku atbalstīšanu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 08.01.2014. 11.17

Vai emocionālais atbalsts poļiem šeit komentāros nav tāda postpadomju domāšanas palieka nedaudz? Atbalsts tiem migrantiem, kuri cenšas, lai arī “likumīgi”, bet uzsēsties uz kakla savas jaunās barotājvalsts nodokļu maksātājiem, kas tas ir, kā to var nosaukt citādi, ja ne vienīgi par nekaunību?:)

Ja vēlies dzīvot Anglijā, vai citur, ok, bet jebkurš pabalsts vispirms ir jānopelna. Es, lai arī šobrīd esmu Vācijā, pilnīgi piekrītu tam, ka šādas ” haļavas” meklētājiem ērtās dzīves iespējas ir maksimāli jāierobežo.

+5
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu