Lielbritānija steidz ierobežot imigrantu iespējas saņemt pabalstus • IR.lv

Lielbritānija steidz ierobežot imigrantu iespējas saņemt pabalstus

11
Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Foto: AFP/LETA

Briti tā sniegšot skaidru vēstījumu – esam atvērti uzņēmējdarbībai, bet ne cilvēkiem, kuri nevēlas sniegt savu ieguldījumu

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons trešdien paziņojis, ka ierobežojumi imigrantiem saņemt pabalstus stāsies spēkā agrāk, nekā iepriekš tika plānots.

Kā liecina trešdien izplatītais Kamerona biroja paziņojums, ierobežojumi, kas paredz, ka iebraucējiem pēc nonākšanas Lielbritānijā būs jāgaida trīs mēneši, lai viņi varētu pieteikties pabalstu saņemšanai, stāsies spēkā jau 1.janvārī, ziņo LETA/Reuters.

Kāda augsta Lielbritānijas valdības amatpersona “Reuters” atklāja, ka sākotnēji Kamerons bija plānojis, ka šie ierobežojumi būs spēkā no nākamā gada vidus, taču nu pieņemts lēmums paātrināt šo procesu.

“Paātrinot šo jauno ierobežojumu sākumu, Lielbritānija kļūs mazāk pievilcīga to ES imigrantu acīs, kas vēlas šeit ierasties un dzīvot no pabalstiem,” teikts Lielbritānijas valdības vadītāja paziņojumā. “Es vēlos nosūtīt skaidru vēstījumu – lai gan Lielbritānija ir ļoti atvērta uzņēmējdarbībai, mēs negrasāmies uzņemt cilvēkus, kuri nevēlas sniegt savu ieguldījumu.”

Satraukumu Lielbritānijā raisījušas bažas par iespējamo bulgāru un rumāņu imigrantu masveidīgo pieplūdumu pēc 2014.gada 1.janvāra, kad Lielbritānijas un vēl vairāku dalībvalstu darba tirgus tiks pilnībā atvērts Bulgārijas un Rumānijas pilsoņiem.

Avoti Lielbritānijas valdībā skaidro, ka ierobežojumi attieksies uz iebraucējiem no visām ES dalībvalstīm “ar nelieliem izņēmumiem”.

Tikmēr opozīcijā esošie leiboristi pārmet Kameronam, ka viņš “visu atstājis uz pēdējo brīdi”.

 

Komentāri (11)

lebronj2356 18.12.2013. 13.18

Paskatīsimies uz šo problēmu mazliet citādāk :

1) Pirmkārt ne visi brauc uz GB mangot pabalstus, t.s. imigranti ir nozīmīgs GB ekonomikas dzinējspēks, jo bieži to darītos darbus paši briti negrib darīt un nedara arī.
2) Koloniju lielvalstīs – kā GB, tā arī Francijā kādu laika posmu pastāvēja nerakstīti likumi, kas ļāva koloniju iedzīvotājiem saņemt metropoles pilsonību un pārcelties uz dzīvi tur. Ņemot vērā, ka šīs valstis savu bagātību uzcēla pateicoties koloniju resursiem – tas ir godīgi. Tieši šo pašu iemeslu dēļ ir pilnīgi nepieņemama kādu imigrantu iesūtīšana LV, jo mums ar to nav nekādā sakara !

+3
0
Atbildēt

2

    Vineta > lebronj2356 18.12.2013. 14.27

    Krix
    Ņemot vērā, ka šīs valstis savu bagātību uzcēla pateicoties koloniju resursiem – tas ir godīgi.

    Ņemot vērā ka daudzas valstis savu labklājību ir sasniegušas tikai pateicoties koloniālismam: Malaizija, Hong-konga, Singapūra, Dienvidāfrika. Ja kremlim nebūtu izdevies no Indijas(Indija, Pakistāna, Bangladeša) patriekt britus, tā šodien būtu viena no pasaules visattīstītākām valstīm.
    Visi kolonisti jau nav kā krievi, kas nes tikai postu, slimības un tumsonību.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    anesteeziste > lebronj2356 18.12.2013. 15.26

    Vispār jau kultūras, ekonomiskas un zinātnes attīstības ziņā Indija bija ļoti attīstīta valsts tieši pirms britu kolonizācijas. Nebūtu britu, kas zin cik tālu indija jau būtu citām valstīm priekšā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Alise 18.12.2013. 11.25

Un kā ir ar ne-ES imigrantiem?

+4
-1
Atbildēt

1

    Alise > Alise 18.12.2013. 11.45

    Ne-ES iebraucēji tur ir vēl viena kategorija – no bijušajām kolonijām (no Commonwealth of Nations (pirms tam – British Commonwealth) valstīm), kuri skaitās ar visām (vai gandrīz visām) UK pilsoņu tiesībām. Ja, piemēram, ar kanādiešiem vai austrāliešiem problēmu nav, tad no visādām neattīstītajām bijušajām kolonijām gan tur brauc vis kaut kas, pie tam daļā šo bijušo koloniju var korupcijas ceļā nopirkt attiecīgās kolonijas pasi un justies Anglijā ļoti brīvi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

varbūt ka tā 18.12.2013. 11.41

principā britiem jābeidz savējiem maksāt pabalstus, jo šos pārticības pabalstus lielbritānijai nopelna iebraucēji. Ja iebraucējiem ir darbs Lielbritānijā, tad faktiski bezdarbam britu vidū nevajadzētu būt un bezdarbnieku pabalsti nebūtu jāsaņem un tas spiestu pašus britus sākt strādāt nevis dzīvot uz imigrantu nopelnītās maizes. Izskatās ka Kamerons ir apmaldījies trijās priedēs

+2
-1
Atbildēt

1

    anesteeziste > varbūt ka tā 18.12.2013. 15.25

    Nav tik vienkārši. Imigranti ir gatavi strādāt par algu, kas ir mazāka par minimālo. To viņi var darīt, jo daudzi savus bērnus ir pametuši Latvijā un gatavi vismaz uz laiku dzīvot pa trim vienā istabā un gulēt divos stāvos. Pilnīgi saprotami, ka briti, kam tāds darbs nav tikai piepelnīšanās, nelikumīgi par kapeikām strādāt negrib (un labi, ka tā, jo ja arī viņi to darītu, tad drīz vien darbu par normālu algu Lielbritānijā grūti būtu atrast).

    Bet dzīve uz pabalstiem šā vai tā ir beigusies, gan pašiem britiem, gan iebraucējiem, jo ir ieviesta ļoti stingra kontroles sistēma. Tiesa gan tā rezultātā ir augusi nabadzība- ārsti nesen brīdināja, ka tik daudzi cilvēki jau nevar atļauties pietiekoši paēst, ka tūlīt tūlīt būs klāt nopietna sabiedrības veselības krīze.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu