Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Sanktpēterburgā sākusies tiesa krievu māksliniecei Aleksandrai Skočiļenko (33), kurai draud astoņi gadi cietumā par Krievijas armijas diskreditāciju — sieviete pārtikas lielveikalos uz cenu zīmēm bija salīmējusi lapiņas, kurās kritizēja karu Ukrainā. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 90. nedēļas galvenie notikumi

Eiropas Komisija ieteikusi sākt sarunas ar Ukrainu un Moldovu par pievienošanos ES un piešķirt kandidātvalsts statusu Gruzijai. Tikmēr Kijivai vēl jāizpilda atlikušie mājasdarbi, kas saistīti ar cīņu pret korupciju, ES standartiem atbilstoša lobēšanas likuma pieņemšanu un nacionālo minoritāšu garantiju nodrošināšanu. Par sarunu sākšanu decembrī būs jālemj ES Padomei. 

Vācija sniegs jaunu militāro palīdzību Ukrainai vismaz astoņu miljardu eiro vērtībā, otrdien paziņoja aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss. ES valstu ministru tikšanās laikā viņš teica, ka ES nespēs līdz 2024. gada martam piegādāt Ukrainai miljonu artilērijas šāviņu, par ko iepriekš bija panākta vienošanās. Pistoriuss aicināja militāro nozari palielināt ražošanas jaudas.

ASV Senāts pagājušajā nedēļā nobloķēja Pārstāvju palātas virzīto likumprojektu, kurā bija paredzēta tikai militārās palīdzības piešķiršana Izraēlai palīdzībai cīņā ar Hamās teroristiem, bet nebija atbalsta Ukrainai.

Krievija izstājusies no Līguma par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā. Pēc Krievijas izstāšanās arī NATO apturēja dalību šajā līgumā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu