Saistībā ar traģēdiju Zolitūdē būs trīs sēru dienas • IR.lv

Saistībā ar traģēdiju Zolitūdē būs trīs sēru dienas

11
Foto: Evija Trifanova, LETA

Sēru dienās valsts karogi būs jāpaceļ sēru noformējumā

Saistībā ar notikušo traģēdiju lielveikalā “Maxima” valdība šodien ārkārtas sēdē nolēma izsludināt trīs sēru dienas – 23.novembrī, 24.novembrī un 25.novembrī, informē Valsts kanceleja.

Šajās sēru dienās valsts karogi būs jāpaceļ sēru noformējumā.

Tāpat valdība nolēma, ka pirmdien plkst.10 visā Latvijā būs klusuma brīdis, lai pieminētu traģēdijā bojāgājušos.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) gan rosināja jau šodienu noteikt par sēru dienu, jo bojāgājušo tuvinieki jau šodien sēro, taču Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) norādīja, ka šis jautājums ir diskutēts ar atbildīgajiem dienestiem, un arguments, kāpēc šodiena vēl nav nosakāma par sēru dienu, ir tāpēc, ka šodien vēl notiek glābšanas darbi.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde aicināja izvērtēt par kultūras un izklaides pasākumu atcelšanu šajā nedēļas nogalē. Premjers atzina, ka tas katra pasākuma organizatoram ir jāizvērtē pašam.

Sakarā ar traģiskajiem notikumiem Zolitūdē tiek apsvērta iespēja atcelt paredzēto “Spēlmaņu nakts” apbalvošanas ceremoniju, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa.

Šiliņa-Gaismiņa norādīja, ka sekos līdzi notikumu attīstībai.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā sabrukušā lielveikala “Maxima” drupās atrasti vairāk nekā 30 bojāgājušie, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Kā ziņots, 2007.gada 23.februārī pansionātā “Reģi” notika plašs ugunsgrēks, ko izraisīja īssavienojums elektroinstalācijā. Ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti.

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala drupās aprakto cilvēku skaits pagaidām nav zināms. Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, ugunsdzēsējiem ir “kādu padsmit” cilvēku telefona numuri, kuriem tiek mēģināts zvanīt, taču tiek pieļauts, ka daži no šiem cilvēkiem neatrodas veikala drupās. Glābēji ir apzinājuši visus savus darbiniekus, un ir zināms, ka drupās ugunsdzēsēju vairs nav.

Komentāri (11)

Martins Z. 22.11.2013. 16.37

Sakarā ar bērēm, sērām u.c. jābūt pāra skaitļiem!
Šeit nav ”trīs lietas – labas lietas”.
Vai valdībā tiešām grib nelaimju atkārtošanos?
Trakāk kā pēc prāmja ”Tallin” bojāejas.

0
0
Atbildēt

0

Inese 22.11.2013. 14.25

Pencis arī “nogāna”, vai ne?

“Vai mums ir nodrošinātas apmācības, lai šādiem nelaimes gadījumiem kvalitatīvi nodrošinātos? Darām cik varam, bet kopumā pietrūkst valsts finansējums. Mums koledžā ir treniņi, taču ir nepieciešami valsts līmeņa poligoni, lai varētu simulācijās imitēt šādus nopietnus traģēdijas scenārijus. Mums šādiem poligoniem ir bijušu projekti, taču tie ir dārgi, un finansējums valdībā tiem nav atradies,” rezumēja bijušais Valsts glābšanas un ugunsdzēsības dienesta (VUGD) vadītājs un ugunsdzēsības un civilās aizsardzības koledžas direktors Ainārs Pencis.

http://www.delfi.lv/news/national/politics/maxima-tragedija-un-glabeju-gataviba-bijusais-vugd-sefs-norada-uz-lielu-macibu-poligonu-trukumu.d?id=43839438#ixzz2lNPu4rZe

0
-1
Atbildēt

0

Inese 22.11.2013. 13.58

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde aicināja izvērtēt par kultūras un izklaides pasākumu atcelšanu šajā nedēļas nogalē. Premjers atzina, ka tas katra pasākuma organizatoram ir jāizvērtē pašam.
=======================

Jāņa Šipkevica grupa “Instrumenti” gan savu koncertu 23. novembrī Palādiūmā neatcels.

http://s1.bild.me/bilder/060112/482367945.jpg

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu