Labākai Latvijai. Ģirts Rungainis • IR.lv

Labākai Latvijai. Ģirts Rungainis

31
NULL

Ģirts Rungainis uzskata, ka liela daļa problēmu Latvijā būtu atrisinātas, ja cilvēki vairāk pelnītu.

Latvijā nepieciešams palielināt vidējo algu piecas līdz desmit reizes. Lai to panāktu, ir jāsekmē uzņēmēji darboties industrijās, kas ļautu radīt eksportspējīgas preces un preces importa aizvietošanai. To var panākt, atbalstot uzņēmēju gatavību riskēt ar riska kapitāla finansējumu, kam būtu jābūt desmitreiz lielākam gadā nekā patlaban.

Riska kapitāls – tas ir viss finansējums līdz mirklim, kad uzņēmums var sākt saņemt finanses no savas darbības. Sabiedrība iegūst, ja uzņēmējs attīsta savu uzņēmumu un gūst peļņu. Cilvēkiem Latvijā ir jāpelna vairāk – uzņēmējam jārada darba vietas un jāmaksā lielas algas. Pasaulē atzīts, ka riska kapitāls palīdz rasties jaunām darba vietām.

#idejasLatvijai ir „Swedbank” rosināts sabiedrisks projekts. Tā mērķis ir pulcēt cilvēkus ar jaunām idejām Latvijas izaugsmei un sekmēt, lai šīs idejas nonāk sabiedrības, mediju un lēmumu pieņēmēju darba kārtībā.

 

Komentāri (31)

Riekstlauzis 28.10.2013. 13.06

Arni, izmanto šo fantastisko iespēju un izveido pats uzņēmumu ar lieliem ieņēmumiem un mazām algām un raus peļņu SEV. Ja nu neesi savtīgs, tad peļņu ziedo pēc saviem ieskatiem.

+1
0
Atbildēt

0

Kaspars 25.10.2013. 11.22

Vārdi ir pareizi,bet ideja utopiska jo NEVIENS uzņēmējs nemaksās ne 5 ne 10 reizes lielākas algas kaut arī būs ieņēmumi ka var to atļauties,jo viņš rausīs SEV.Tā ir Latvijas nelaime ka strādājošie tiek turēti uz minimālo.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu