LNSO mūziķi atbalsta Pogu galvenā diriģenta amatā (papild.) • IR.lv

LNSO mūziķi atbalsta Pogu galvenā diriģenta amatā (papild.)

35
Diriģents Andris Poga. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par līguma nosacījumiem ar diriģentu runās pēc viņa atgriešanās no ASV

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūziķu vairākums pirmdien balsojumā atbalstījuši Andri Pogu kā kolektīva māksliniecisko vadītāju, informē portāls „Diena.lv”.

Par Pogas kandidatūru nobalsojis 71 no 93 LNSO mūziķiem, bet 20 bijuši pret, informē LNSO direktore Indra Lūkina. Divas balsošanas biļetes bijušas nederīgas.

Lūkina pastāstījusi, ka Poga pagājušajā piektdienā stājies orķestra priekšā, izstāstījis savu vīziju par orķestra attīstību un atbildējis uz mūziķu jautājumiem.

Par līguma nosacījumiem ar diriģentu tiks runāts pēc balsojuma, teica Lūkina, kura norādīja, ka Poga devies uz Bostonu ASV, un Latvijā atgriezīsies pēc nedēļas.

Tikmēr Latvijas Nacionālās operas (LNO) jaunā valdes priekšsēdētaja Inese Eglīte aģentūrai LETA arī pastāstījusi, ka priekšlikums ar nākamo sezonu uzņemties LNO galvenā diriģenta pienākumus ir izteikts Andrim Pogam. Iecerēts, ka Poga būs Džuzepes Verdi operas “Trubadūrs” jauniestudējuma diriģents. “Tagad gaidām, kuru priekšlikumu Poga pieņems. Iespējams, viņš priekšroku dos savai diriģenta starptautiskajai karjerai,” teica Eglīte.

Savukārt Poga norādījis,ka “pēc Andreja Žagara atlaišanas ar mani neviens no Operas jaunās vadības nav runājis”, vēsta “Diena.lv”.

Viņš arī izteicies, ka par LNSO balsojuma rezultātiem ir patīkami pārsteigts. Tomēr Poga norāda, ka balsojums ir tikai pirmais solis, lai viņš kļūtu par orķestra galveno diriģentu.

Precīzāk par savu izvēli šajā jautājumā Poga gribētu runāt pēc sarunām ar Nacionālā simfoniskā orķestra vadību. Tās paredzētas nākamnedēļ, kad diriģents atgriezīsies Latvijā.

(papildināta ar Pogas viedokli)

Komentāri (35)

andris902 15.10.2013. 00.27

…Grunde ar savu arodbiedrību atkal bija pret?…

+4
-2
Atbildēt

3

    Sanšains > andris902 15.10.2013. 09.33

    Var būt, ka hronoloģiski Žagars tomēr bija pirmais, kurš pirmais kaut cik konkrēti runāja ar Pogu, vai arī tas notika praktiski vienlaikus. Tomēr Poga nekādu līgumu ar Žagaru nebija parakstījis un arī ar LNSO Poga bija sadarbojies jau agrāk.

    Protams, nekā taču nav pamatots Jūsu teiktais, ka Grunde “atkal” būtu vainojams, ka Poga nav Operā. Nu, tā jau bija tikai tāds retorisks Jūsu iekodiens, vai ne?:)
    Daudz ticamāk, ka Pogam darbs ar normālu, pilnasinīgu simfonisko orķestri šķiet daudz interesantāks.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > andris902 15.10.2013. 00.44

    Atceros, ka LNSO šā brīža vadītāja Lūkina pirms kāda laika stāstīja, ka ar Pogu sarunas ir bijušas jau sen – jau ilgi pirms Žagara paziņojuma par Pogas nākšanu uz Operas orķestri.
    Manuprāt, Žagars to vēsti par Pogas solījumu publiski pameta tad, kad viņu māca izmisums par šūpojošos krēslu.:) Šķiet, ka Žagars krietni pārspīlēja un ka tā bija tikai vēlmju domāšana – laikam Poga viņam tomēr nebija solījies.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 15.10.2013. 01.52

    …Tev šķiet, kas tas notiek vienā dienā?…

    …Žagars izdarīja, kamēr Lūkinai bija tikai pārliecinošs priekšstats…

    – “Viņa minēja, ka, gatavojoties Kultūras ministrijas izsludinātajam konkursam uz amatu LNSO, un, saņemot apstiprinājumu, ka izraudzīta par LNSO valdes locekli, viņa vairākkārt tikusies ar Pogu. “Mums bija konstruktīvas sarunas par viņa redzējumu un to, kā es redzu LNSO attīstību un tālāko darbu. Man ir izveidojies pārliecinošs priekšstats, ka Poga var būt šī orķestra mākslinieciskais vadītājs,” pauda Lūkina.” /lsm.lv 21.09.2013/

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 15.10.2013. 01.35

gan jau nospiedis ari sito pogu

0
0
Atbildēt

0

Sanšains 14.10.2013. 23.42

Kāda lieliska ziņa!
Vēl tikai Melbārdi par kultūras ministri un varbūt arī pārdzīvosim šīnus, ozoliņus, stendzeniekus, raudsepus, kažokas un procevskas. :)

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu