Ilggadējais Pašvaldības policijas priekšnieks iecelts "Rīgas satiksmē" • IR.lv

Ilggadējais Pašvaldības policijas priekšnieks iecelts “Rīgas satiksmē”

28
Jānis Geduševs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Geduševs būs atbildīgs par drošības jautājumiem sabiedriskajā transportā

Ilggadējais Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieks Jānis Geduševs atstās savu amatu. Viņš iecelts “Rīgas satiksmes” valdē, aģentūrai LETA apstiprināja RPP preses sekretāre Inese Krieviņa.

Par RPP priekšnieka pienākumu izpildītāju ir nozīmēts Juris Lūkass, kurš līdz šim bija RPP priekšsēdētāja vietnieks. Savukārt Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumus uzdots veikt Andrejam Aronovam, kurš līdz šim ieņēma RPP Tūrisma nodaļas priekšnieka posteni. Viņš arī šogad kandidēja pašvaldību vēlēšanās no apvienības SC/GKR saraksta. Rīgas domes vadība abas kandidatūras virzīs apstiprināšanai Iekšlietu ministrijā un Rīgas domē kādā no tuvākajām domes sēdēm.

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Olga Proskurova teica, ka Geduševs turpinās darbu Rīgas pašvaldībā, strādājot pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” valdē un atbildot par drošības jautājumiem sabiedriskajā transportā.

Par amata atstāšanu Geduševs pats paziņojis ceturtdien Rīgas Pašvaldības policijas 23.gadadienai veltītajā pasākumā. “Esmu bijis šajā postenī 11 gadus un nolēmu virzīties tālāk, pieņemot jaunus izaicinājumus,” uzrunājot policijas darbiniekus, kas piedalījās svinīgajā pasākumā, teica Geduševs.

Ušakovs svinīgā pasākuma gaitā pateicās Rīgas Pašvaldības policijas līdzšinējam priekšniekam Geduševam par ilggadēju, augsti profesionālu un godprātīgu darbu drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā Rīgā un pasniedza viņam pilsētas augstāko apbalvojumu – Goda rakstu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Rīgas dome Geduševu RPP priekšnieka amatā iecēla 2002.gada 27.augustā. Geduševs divus mēnešus – no 1991.gada 1.augusta līdz 1.oktobrim – ir bijis milicis 1.policijas bataljonā.

Iecelšanas brīdī viņam bija jurista profesionālā kvalifikācija, kas iegūta 2001.gadā Sociālo tehnoloģiju augstskolas Tiesību zinātņu fakultātē. Nacionālajā aizsardzības akadēmijā viņš bija saņēmis vada komandiera kvalifikāciju. Pirms tam Geduševs apguvis apmetēja krāsotāja profesiju tehniskajā vidusskolā. Geduševs uz iecelšanas brīdi bija piedalījies vairākos militārajos kursos ASV un Dānijā.

Geduševs ir strādājis Augstākās padomes Apsardzes dienestā, Latvijas Republikas Drošības dienestā un Valsts prezidenta un Saeimas Drošības dienestā.

 

Komentāri (28)

janazakovica 26.09.2013. 23.19

superigs izaicinajums drosiba trolebusos tramvajos un autobusos ir loti svariga..vel paliek mikroautobusi taxi un divriteni

+1
0
Atbildēt

0

Edzs 26.09.2013. 20.58

Jānis Geduševs bija labs policists, neko sliktu par viņu laikam nezinam un tas jau ir daudz, bet, – labi vien ir ka aizgaja cita darba.
Latvija ir parak daudz visvisadu veidu policijas, lai efektivizetu vismaz uz pusi tas vajadzetu samazinat, apvienot un kautko ari likvidet.

0
0
Atbildēt

0

Inese 26.09.2013. 17.36

Jānis Geduševs ir īsts godavīrs.

0
0
Atbildēt

2

    juhans > Inese 26.09.2013. 20.31

    Tāpēc arī pārcēla uz Rīgas satiksmi. Kas var būt augstāks par Rīgas satiksmi!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Inese 26.09.2013. 22.40

    Pie tādiem komentāriem kā tavējais parasti norāda ar rakstītāja vecumu. Tavā gadījumā – “Jānis, 12 gadi”

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu