Lietuvieši par 12,5 miljoniem eiro pērk Latvijas putnu fabrikas • IR.lv

Lietuvieši par 12,5 miljoniem eiro pērk Latvijas putnu fabrikas

20
Ķekavas putnu fabrikā. Foto: Gatis Dieziņš, LETA

“Ķekavu”, “Lielzeltiņus” un putnu gaļas ražotājus “Broileks” un “Cerova” pērk Lietuvas uzņēmums “AB Linas Agro Group”

Lietuvas kompānija “AB Linas Agro Group” ir parakstījusi vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% a/s “Putnu fabrika Ķekava” (“Ķekava”), 100% SIA “Broileks”, 100% SIA “Cerova” un 100% SIA “Lielzeltiņi” akciju un daļu iegādi. Darījumu ir plānots noslēgt līdz šā gada decembrim un tā noslēgšana ir atkarīga no daudzu nosacījumu izpildes, tai skaitā atļaujas saņemšanas no Konkurences padomes, vēsta “Nozare.lv”.

“Linas Agro Group” finanšu konsultanti darījuma ietvaros bija “Porta Finance”, kamēr juridiskās konsultācijas sniedza “Raidla Lejiņš & Norcous”.

Plānotā a/s “Putnu fabrika Ķekava” (“Ķekava”) 87% akciju pārdošana Lietuvas kompānijai “AB Linas Agro Group” nāks par labu uzņēmumam, jo tiks piesaistīts vērā ņemams investors, biznesa portālam “Nozare.lv” atzina “Ķekavas” maksātnespējas administrators Olafs Švanks.

“Tas ir tikai apsveicami, ka tāda mēroga uzņēmums kā “Linas Agro Group” kļūst par “Ķekavas” vairākuma akcionāru. Vienīgā izeja “Ķekavai” tiesiskās aizsardzības plāna izpildē ir to grozīt vai piesaistīt stratēģisko investoru ar finanšu līdzekļiem un sekmīgu industrijas pieredzi,” sacīja Švanks.

Viņš arī sacīja, ka “Ķekavas” vadība un iepriekšējie vairākuma akcionāri nav gribējuši atzīt investora piesaistes nepieciešamību, tādēļ sāka “nesekmīgo cīņu par administratora maiņu”. “Tagad esmu gandarīts, ka viņi ir sapratuši, ka pašu spēkiem galā netiks, un ir pieņēmuši pareizu lēmumu savu akciju pārdošanai, kas noteikti nāks par labu “Ķekavai”,” atzina administrators.

“Linas Agro” plāno uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēt 12,5 miljonus eiro jeb 8,78 miljonus latu. “Linas Agro Group” plāno, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro jeb 49 miljonus latu.

“”Ķekava, “Broileks”, “Cerova un “Lielzeltiņi” ir uzņēmumi, kas darbojas putnkopības jomā. Uzņēmumu pamatdarbība ir broileru audzēšana un putnu gaļas ražošana. Mēs plānojam iegādāties visus uzņēmumus kopā. Putnkopība ir perspektīva un potenciāli peļņu nesoša nozare, neskatoties uz to, ka daļu no uzņēmumiem, kurus plānojam iegādāties, ir nepieciešams restrukturēt,” norādīja “Linas Agro Group” valdes loceklis Andris Pranckevičus.

Viņaprāt, darījums ļaus paplašināt un diversificēt kompānijas darbību, piedāvājot tirgū augstākas pievienotās vērtības produktus.

“Pēc darījuma noslēguma mēs plānojam vertikāli integrēt iegādātos uzņēmumus, nodrošinot lopbarības ražošanu, olu inkubāciju, putnu audzēšanu, kaušanu un gaļas tālāko pārstrādi. Iegādājamo uzņēmumu darbības jomas zināmā mērā pārklājas ar “Linas Agro Group” operācijām, tādējādi nodrošinot papildus sinerģijas. Mēs ik gadu pārdodam aptuveni 1,5 miljonus tonnu graudu un citu lauksaimniecības produktu, daļu no kuriem varēsim izmantot kombinētās lopbarības ražošanā Latvijā,” norādīja uzņēmuma pārstāvis.

Kā ziņots, biznesa portālam ‘Nozare.lv” aizdomas par vēlmi “Ķekavu” pārdot citai lietuviešu kompānijai – “KG Group” – jau 11.jūnijā izteica “Ķekavas” vadība.

 

Komentāri (20)

Kristīne 03.07.2013. 15.51

Viss ir likumsakarīgi – Latvijas izglītības sistēma pateicoties lumpeņu savēlētām partijām Saeimā, kā LC, LC/LPP, TP un ZZS novesta līdz “klinķim”,spējīga spējīga “saražot tikai” lumpeņus.Nedaudzie uzņēmīgie, darboties spējīgie jaunieši pārsvarā nāk no laukiem, kur viņiem, pārsvarā ģimenē ir ieaudzināts darba tikums, darba mīlestība un uzņēmība.

+5
-1
Atbildēt

1

    dzerkaleliva > Kristīne 03.07.2013. 15.53

    exactly, visi uz laukiem, pie darboties spējīgajiem jauniešiem

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 03.07.2013. 15.32

Skumji, ka latvieši negrib būt saimnieki, bet kalpi. Gan jau vistas nekur nepazudīs un ražošana netiks pārtraukta, tikai peļņa tecēs svešās kabatās.

Man kā patērētājam gan dzīve kļūs vienkāršāka. Vairs nebūs jāpēta, kura vista ir “vietējā”, kura “leišu” (ko es līdz šim tomēr cītīgi darīju). Viens pīpis.

+6
-5
Atbildēt

3

    Sanšains > silvija_vitina 03.07.2013. 22.05

    traductrice:
    Vairs nebūs jāpēta, kura vista ir “vietējā”, kura “leišu” (ko es līdz šim tomēr cītīgi darīju).
    =============================

    Tiešām nebijāt pamanījusi, ka gan “Ķekava”, gan “Lielzeltiņi” jau sen piederēja žīdiem ar krieviskiem uzvārdiem? Boriss Doļinskis, Aleksandram Solomka (droši vien īstā versija Šolomka). Bija vēl arī citi.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > silvija_vitina 04.07.2013. 08.16

    Harim

    Un, ja pareizi atceros, vienu brīdi šie īpašnieki no valsts vēlējās izspiest kādu atbalstu tieši tāpat kā Metalurga īpašnieki, tikai tiem otrajiem tas izdevās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > silvija_vitina 03.07.2013. 18.00

    Ja nu pati beigtu skumt un kļūtu par saimnieci? Ai, nevar, mēs taču nabaga bāreņu tauta…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dro 03.07.2013. 20.02

Diemžēl aiz leišiem nereti stāv “krievi”:)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu