Policija izvirza apsūdzības vienam no britu karavīru slepkavām • IR.lv

Policija izvirza apsūdzības vienam no britu karavīru slepkavām

26
Teroristu nogalinātā britu karavīra Lī Rigbija piemiņai notikuma vietā gulst ziedi un arī plakāti pret terorismu. Foto: EPA/LETA

Oficiālā tiesas noklausīšanās šajā slepkavības lietā sāksies piektdien

Lielbritānijas policija trešdien izvirzījusi apsūdzības slepkavībā vienam no aizdomās turamajiem britu karavīra Lī Rigbija slepkavības lietā, ziņo LETA/AFP.

Londonas Metropoles policija izvirzījusi apsūdzības 22 gadus vecajam Maiklam Adebovalem, kurš otrdien tika izrakstīts no slimnīcas. Viņš apsūdzēts arī pretlikumīgā šaujamieroča glabāšanā.

Jau vēstīts, ka britu karavīrs Rigbijs tika nogalināts 22.maijā Londonā gaišā dienas laikā ļoti brutālā veidā netālu no armijas kazarmām Vulidžā. Viņš vispirms tika notriekts ar automašīnu un pēc tam nežēlīgi nodurts.

Adebovale “tagad ir apsūdzēts nopietnā kriminālā pārkāpumā un viņam ir tiesības uz taisnīgu tiesu,” norādīja pretterorisma nodaļas vadītāja Sjū Heminga, kura, pamatojoties uz pietiekamajiem pierādījumiem, bija ieteikusi policijai apsūdzēt Adebovali.

Otrs aizdomās turamais – 28 gadus vecais nigēriešu izcelsmes brits Maikls Adebolodža – joprojām atrodas slimnīcā stingrā policijas uzraudzībā.

Abi aizdomās turamie tika ievainoti aresta laikā un pēc tam ievietoti katrs savā slimnīcā.

Oficiālā tiesas noklausīšanās Rigbija slepkavības lietā sāksies piektdien.

Trešdien policija nāca klajā ar aicinājumu atsaukties lieciniekiem, kuri varētu sniegt kādu informāciju šajā lietā, sevišķi par automašīnu, ar kuru pirms nāves tika notriekts Rigbijs.

Saistībā ar šo slepkavību arestēti vēl astoņi citi cilvēki, tai skaitā divas sievietes, kas atbrīvotas bez apsūdzību izvirzīšanas.

 

Komentāri (26)

Sanšains 30.05.2013. 09.57

Lasot Lielbritānijas, Londonas, arī Zviedrijas vadītāju komentārus pēc pēdējo laiku notikumiem, redzams, ka realitāte un notikušā cēloņi joprojām gluži vai IZMISĪGI tiek ignorēti. Tas nozīmē, ka ripošana lejup vēl turpināsies un vēl pieredzēsim ne tādus notikumus vien.

+4
0
Atbildēt

0

ligakalnina 30.05.2013. 09.55

Nu, kur visi ctb aizstāvji, šie abi taču nav nekādi slepkavas, viņi ir nežēlīgās Rietumu sabiedrības upuri, īstenībā, jātiesā būtu Rietumu sabiedrība, kas pārāk maz rūpējusies par šiem un līdzīgajiem, un vienīgais, ko darīja – nodrošināja viņus ar bezmaksas sociāliem dzīvokļiem, dāsnu pabalstu, bezmaksas medicīnas aprūpi, bezmaksas izglītības iespējām, cik dzirdēju, Nīderlandē arī ar tiesībām reizi gadā aizbraukt uz valsts rēķina uz kurortu.
Bet, vai ar to pietiek?
Kamēr Lielbritānija nebūs halifāts, un rietumnieki nedzīvos pēc šariata likumiem, katram ir tiesības protestēt, un nogalināt jebkuru “neticīgo” nav nekāds grēks.
Taisni tā sludina daži Londonas imami.
Tas taču ir ārkārtīgi netolarenti – likt dzīvot šiem imigrantiem pēc viņiem svešiem likumiem un paradumiem, galu galā, kāpēc gan, tolerances vārdā, Rietumi nevarētu dzīvot pēc viņu paradumiem?
Tas būtu īstas tolerances un ctb ievērošanas paraugs, laime, ka rietumu politiķi, beidzot, to ir sapratuši, un dara visu, lai tā arī būtu.

+3
0
Atbildēt

1

    ligakalnina > ligakalnina 30.05.2013. 10.24

    Tu jau neesi Somālijas vai Pakistānas “bēglis”, tev nekādas priekšrocības nepienākas.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 30.05.2013. 10.48

Paņems krietnie eiropieši(lasi: nacionālisti) likumu savās rokās un ak vai, ikvienam iebraukušam smirdošam izdzimtenim, cilvēces atkritumam, kurš parazitē, vai nespēj integrēties cilvēku sabiedrībā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu