„Kino Bize" sāk rādīt oskaroto filmu „Meklējot mūziķa likteni" • IR.lv

„Kino Bize” sāk rādīt oskaroto filmu „Meklējot mūziķa likteni”

25
Filmas galvenais varonis mūziķis Siksto Rodrigess

Filmas pamatā ir neticams stāsts par mūziķi Siksto Rodrigesu, filma šogad saņēmusi Oskaru kā gada labākā dokumentālā filma

No piektdienas, 3. maija, kinoteātra „Kino Bize”, kas atrodas Kaņepes centrā Skolas ielā 15, pastāvīgajā programmā būs skatāma viena no pēdējā gada visvairāk aprunātākajām filmām „Meklējot mūziķa likteni” (Sugar man), rakstīts kinoteātra preses relīzē.

Jaunā režisora Malika Benžalū filma par Siksto Rodrigesu (Sixto Rodriguez) starptautiskos filmu festivālos un ārpus tiem ir plaši apspriesta un ieteikta kā gada patīkamākais pārsteigums. Stāsts par dziesminieku Siksto Rodrigesu ir tieši tik neticams, lai kļūtu par sižetu izcilai kinofilmai, turklāt dokumentālai – bez liekām butaforijām un fiktīviem varoņiem. Detroitas meksikānis ar ģitāru plecā 1970. gados ieraksta divas plates, aizķer Boba Dilana slavas stīgas un pazūd.

Kamēr vienā okeāna pusē Rodrigesa vārds izplēn jaunu zvaigžņu birumā, viņa mūzika Dienvidāfrikā kļūst par rasu segregācijas protesta dziesmoto ieroci. Autoram nezinot, tiek izpārdots teju miljons ierakstu kopiju, un slava steidz pāraugt masveida eiforijā, tomēr jāpaiet četrām desmitgadēm līdz pati mūzikas leģenda apjaustu savas daiļrades augļus.

Zviedru režisors Maliks Benžalū ne reizi vien pievērsies mūziķu liktens stāstiem, iepriekš meklējot slavas iedīgļus islandiešu dziedātājas Bjorkas, britu mūziķa Stinga un vācu elektroniskās mūzikas pionieru „Kraftwerk” daiļradē. Tomēr tieši stāsts par Siksto Rodrigesu ļāvis režisoram kļūt par prestižu pasaules kinofestivālu viesi un saņemt zeltaino „Oskara” statueti.

Filma tiek demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Vairāk informācijas www.kinobize.lv

 

No 3. maija kinoteātrī „Kino Bize”.

 

 

Kino Bize

Skolas iela 15, Rīga

www.kinobize.lv

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu