Video ar Dvietes plūdu atvaru kļūst par "YouTube" sensāciju • IR.lv

Video ar Dvietes plūdu atvaru kļūst par “YouTube” sensāciju

31

Videoieraksts ar iespaidīgu atvaru pārplūdušajā Dvietes upē kļuvis par videokoplietošanas vietnes “YouTube” sensāciju, ziņo LETA.

Jāņa Astiča 21.aprīlī ievietoto videoierakstu “Dvietes plūdu atvars” dažu dienu laikā apskatījis vairāk nekā 1,8 miljoni cilvēku. Ierakstā redzams pārplūdušajā Dvietes upē izveidojies iespaidīgs atvars, kas ierauj dzelmē ledus gabalus un visādu upē peldošo drazu.

Dvietes upe no krastiem izgāja aprīļa otrajā nedēļā, bet pagājušās nedēļas sākumā, kad Daugavā sāka iet ledus, Dvietes paliene sāka pildīties ar Daugavas palu ūdeņiem. Dvietes senleja ar pieguļošajām palieņu pļavām ir unikāla dabas un kultūrvēsturiska teritorija, liecina “Lauku ceļotāja” informācija. Dvietes palieņu pļavas plūdu laikā darbojas kā sava veida Daugavas ūdeņu uzkrājējas, ātri uzņemot lielas palu ūdeņu masas, bet vēlāk tās lēnām atdod.

Ūdeņainos pavasaros šeit redzamie skati nelīdzinās nekur Latvijā citur redzamajam. Senlejas ūdens līmeņa svārstību īpatnības ir iemesls, kādēļ šī ir nozīmīga augu un putnu dzīvesvieta gan migrācijas, gan ligzdošanas laikā.

Dvietes senlejā ir atrastas 15 iespējamās seno cilvēku (akmens, bronzas, dzelzs laikmeta) apmetnes un ļoti bagātīgs dažādu seno priekšmetu klāsts. Ir pamats uzskatīt, ka šī ir viena no senākajām un nozīmīgākajām cilvēka dzīves vietām tagadējā Latvijas dienviddaļā.

 

Komentāri (31)

Edzs 29.04.2013. 21.51

nav viss tik labi. paskatiet uz sho video komentus ko raksta arabi, meghiniet tos tekstus Google patulkot. vinji ir ljoti satraukti jo saskata shaja notikuma augstaku speku klatbutni un liekas ka vinji tiek no kada relighiska centra mobilizeti.
4 000 000 skatijumu ir jauki, bet sizhets ar shadu metafiziku nav Gangnam-Style. pagaidam tie rakstitaji nepienjem skaidrojumu ka ta varetu but truba vai caurtece zem shosejas, vinji redz to ka tur tiek iezists visas pasaules udens un vel sazin kas. Latvija var iekulties nekadi ieprieksh neparedzetas problemas.

0
0
Atbildēt

2

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 26.04.2013. 11.49

Veids kā piesaistīt līdzekļus Latvijai – jārīko izklaide ekstrēmo izklaižu cienītājiem. Darvina balvas kandidātus par maksu jālaiž trubā papeldēt.

0
0
Atbildēt

0

Gunārs Nažinskis 26.04.2013. 10.13

Man vairāk par “lielo” popularitāti youtūbā intresētu skaidrojums, kur paliek tas ūdens, kas ieplūda tajā “caurumā”.

Vai ir kāds šīs parādības skaidrojums?

+1
-1
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu