Aptauja: Rīgā sarūk “Vienotības” atbalstītāju skaits • IR.lv

Aptauja: Rīgā sarūk “Vienotības” atbalstītāju skaits

197
"Vienotības" sapulcē. Foto: Evija Trifanova, LETA

Vairāk nekā puse Rīgas vēlētāju balsotu par “SC/Gods kalpot Rīgai”

Ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu rīt, par partiju apvienību “Saskaņas centrs/Gods kalpot Rīgai” balsotu vairāk nekā puse jeb 54,4% galvaspilsētas vēlētāju, par jaunāko tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas fakti” aptauju otrdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija.

Par Nacionālo apvienību “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK balsotu 6,1% rīdzinieku, bet par “Vienotību” – 5,8%. Pārējie politiskie spēki nepārvarētu 5% barjeru.

Lielāko reitinga kritumu pēdējos mēnešos piedzīvojusi “Vienotība”. Vēl pērn novembrī par “Vienotību” bija gatavi balsot 22,5% aptaujāto. Par pāris procentpunktiem samazinājies arī “Saskaņas centra” reitings, taču partijas pārsvars joprojām ir ļoti liels, vēsta LETA.

Pērn novembrī pēc GKR pasūtījuma veiktā “Latvijas faktu” aptauja liecināja, ka par “Saskaņas centru/Gods kalpot Rīgai” balsotu vairāk nekā puse galvaspilsētas vēlētāju jeb 53,4%. Kā otrā Rīgas domē ar 22,5% lielu vēlētāju atbalstu būtu iekļuvusi partija “Vienotība”, bet trešā ar 8,3% balsu – nacionālā apvienība.

 

Komentāri (197)

dro 12.03.2013. 22.49

Tas ir pēdējais zvans, lai gan neticu aptaujas objektivitātei, tomēr vēl mazāk ticu Vienotības vēlmei cīnīties par Rīgu.
Zanei nepatīk Kaktiņa prognozes, interesanti, ko viņa teiks par šo aptauju?:)

+20
-3
Atbildēt

15

    piziks > dro 13.03.2013. 11.43

    Bet, un ka ir pateisibā? Vienotība pati… atlauj Repšem tērēt savu limitu/piedāvā to darit, vai taisās lemt par izmešanu? Vienotiba patiesībā stutē Repši un Jaupgasta alkomiljonāru Vaitaiti, un =/IR aģitācijas limitu Repšem uzdāvinājusi! Kā KNAB-s varēs vērtēt Repšes grupas izdevumus, ja Repse turpina bus Vienotības biedrs?!

    Nu, pastāsti, Bet, gramatvedības un uzskaites spogulit! … :)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dro 13.03.2013. 15.10

    Bet
    “ka latvieši nespēj vai ir par dumjiem, lai vienotos ne tikai ekonomikā, bet arī politikā.”

    Galvenais noķert un apēst kādu latvieti, neapceptu un neapsālītu, īpaši no NA. Pati sev, ķjotka, nepaliec pretīga?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Aldīna > dro 13.03.2013. 15.37

    Neviens te nepriecājas… Atliek vien konstatēt, ka briest lieli s… un tajā ir pamatīga V vaina. Diemžēl latvietis vidējais ir ar kolonizētu apziņu un Stokholmas sindromu, tāpēc kautrējas balsot par tiem, kuri sevi atklāti dēvē par nacionālistiem, bet visas mērenās un nosacīti centriskās partijas, kas parasti savāc lielāko balsu skaitu, ir dažādu iemeslu dēļ morāli bankrotējušas. Šādā veidā politiskajā spektrā ir radies tukšums un tas ir ļoti bīstami.
    ————————————
    Zirnekliene – PRECĪZI!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > dro 14.03.2013. 11.49

    Pelēkais Vilks
    Vai fašistisko izdzimteņu, cilvēces atkritumu, apsēstā valstī? Teoristu bandas НКВД-РПЦ emisāri vēl tās pašas dienas vakarā no bidlām atpirks mandātus par dubultu cenu.
    Jāsāk būtu ar to, ka vēlēšanu tiesības atņem Ušakova un Zatlera cietumos sēdošiem sugas brāļie un pabalstu saņēmējiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 13.03.2013. 14.36

    Zirneklien, atvaino, bet parādnieks jau nu gan nav nekāds gudrais un izcilais politiķis, par viņa personiskajām finansēm un parādiem labāk nerunāt, jo tie ir bīstami deputāta neatkarībai.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > dro 14.03.2013. 10.19

    Jāsecina, ka vispārēju vēlēšanu tiesību princips globālā postindustriālās verdzības iekārtā nav derīgs!

    Veca un sveša ideja. Lai vēlētu – jākvalificējas.
    Visiem pilsoņiem, reģistrējušamies vēlētājiem, Cimddaris izsniedz vienādu (pietiekoši ievērojamu) naudas summu, par kuŗu Pilsoņiem ir iespējams iegādāties vai nu SAVU vēlēšanu biļetenu, vai aizmaksāt par ātro kredītu, pārtiku, siltumu, zālēm, nodzert tuvējā točkā , vai citādi lietderīgi iztērēt.

    Nopirkt var tikai vienu biļetenu. Kā vērtspapīru. Ar attiecīgiem aizsardzības atribūtiem. Un glabāt 50 gadus, nevis izmest pēc 10 dienām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gliters > dro 13.03.2013. 11.41

    Neviens te nepriecājas… Atliek vien konstatēt, ka briest lieli s… un tajā ir pamatīga V vaina. Diemžēl latvietis vidējais ir ar kolonizētu apziņu un Stokholmas sindromu, tāpēc kautrējas balsot par tiem, kuri sevi atklāti dēvē par nacionālistiem, bet visas mērenās un nosacīti centriskās partijas, kas parasti savāc lielāko balsu skaitu, ir dažādu iemeslu dēļ morāli bankrotējušas. Šādā veidā politiskajā spektrā ir radies tukšums un tas ir ļoti bīstami.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Zane Degro > dro 14.03.2013. 01.23

    Maskava jau reiz teica: “Надо делать так, чтобы у них (domāta Latvijas valdība) постоянно создавались внутренние проблемы, чтобы текущими государственнымы делами им не находилось времени заниматься; надо постоянно то ли создавать общественные беспорядки, то ли изнутри расшатывать политические силы. За короткий срок времени, грамотно располагая различными профсоюзными и другими организациями, а также отдельными лицами, вполне возможно добиться опровержения любой политической силы. Также это возможно всего одним заранее хорошо подготовленным решением или изменением закона. Решающий поворот также прост, используя шантаж или другой инструмент повлияния на СМИ, в том числе, грозу после осознания последних, что разговоры с ними имеют запись. При этом в дальнейшем эти люди будут неустанно служить вам до конца своих дней.”
    – absolūtas Krievijas FSB metodes.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > dro 13.03.2013. 13.18

    Bet – programma ir nevis Kremlī izstrādāta , bet gan V paši gāž podus. Tas , ka Elerte ir garām pat muļķim ir skaidrs . Kaut kad jau rakstīju , ka lielaka latviešu partiju problēma ir savstarpējie kašķi un nespeja vienoties.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dzintarz > dro 14.03.2013. 09.57

    Berta Maskava jau reiz teica: “Надо делать так, чтобы у них (domāta Latvijas valdība) постоянно создавались внутренние проблемы, чтобы текущими государственнымы делами им не находилось времени заниматься; надо постоянно то ли создавать общественные беспорядки, то ли изнутри расшатывать политические силы.
    =============
    Akurāt pašiem kremliniem šīs problēmas rodas ievērojamākā ātrumā. Un tas priecē! Asiņainajiem akūti pietrūkst laika, kaut naudas itkā ir gana..|

    GosDuras likumu gūzma, īpaši “nazistisko” deputāteļu īpašumi pindosu teritorijā, disertāciju falsifikācijas, pravoslavnuto totālā kriminalizācija, bērnu galināšana, sab. aktīvistu vajāšanas, apzināta izolācija etc.

    Iespēju laiks ikvienam, kas necieš un cer atbrīvoties no “krievu paveida” imperiālisma!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 13.03.2013. 14.40

    Klusais, protams, es Tev piekrītu, jo tas, kā šeit visi savstarpēji plēšas jau tas vien norāda, ka latvieši nespēj vai ir par dumjiem, lai vienotos ne tikai ekonomikā, bet arī politikā. Viensētnieki paliek viensētnieki atšķirībā no leišiem.
    Tas, ka aizstāvu Vienotību ir mana pārliecība par to, ka neviena no partijām nespēj un nav neko darījusi vairāk par Vienotību valsts izaugsmes labā, par SC nemaz nerunāju, jo tiem interesē tikai krievvalodīgo un mātuškas labklājība kā PSRS laikos.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > dro 13.03.2013. 14.49

    Bet: Zirneklien, atvaino, bet parādnieks jau nu gan nav nekāds gudrais un izcilais politiķis, par viņa personiskajām finansēm un parādiem labāk nerunāt, jo tie ir bīstami deputāta neatkarībai.
    _____________

    Ah tad Parādnieka parādi ir bīstamāki par Dombrovska parādiem? Kaut tie ir mazāki un pat ir reālāk atmaksājami viņa situācijā?

    _____________

    Par to nevienotību un kašķēšanos latviešu starpā. Nevienā valstī visi nav vienoti un balso par dažādiem politiskiem spēkiem, kā arī kašķējas savā starpā, bet viss iet uz priekšu tādēļ, ka tur nav tāda traucēkļa augoņa kā SC mums.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 13.03.2013. 09.16

    Lno, par ko priecājies, Lno? KO tad Vienotībai darīt, ja pat Repše pārtērē Vienotības priekšvēlēšanu aģitācijas finanses savai aģitācijai. Programma kremlī izstrādāta labi un Vienotību cenšas novākt no Latvija varas, jo tā traucē daudz vairāk par citām partijām. Vai tad tas nav redzams?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > dro 13.03.2013. 12.55

    Bet. Nejauc, man jāsmejas par Tavas draudzenes iedomību, bet nav nekāda gandarījuma par V neveiksmēm, lai gan to visu varēja paredzēt.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    gliters > dro 13.03.2013. 15.31

    NORMĀLĀ (etniski nesašķeltā valstī) cilvēki balso pēc politiskās pārliecības, nevis etniskā principa. Diemžēl nenotikušās dekolonizācijas dēļ Latvijā tas nav iespējams. Pati situācija ir pretdabiska, ka esam spiesti balsot par “latviskajām partijām”, nevis liberāļiem, konservatoriem, sociāldemokrātiem utml. – kas nu katram tūvāks.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

egfoto 12.03.2013. 22.46

Labrīt. To no Ēlertes un Pulka varēja arī sagaidīt.
Vienotība šobrīd turas tikai uz Dombrovska rēķina, ja viņš aiziet prom, tad partiju var likvidēt, līdzīgi kā TP un LPP/LC.

+20
-6
Atbildēt

17

    kristaps_drone > egfoto 13.03.2013. 11.13

    >Aivarsk
    “Līdzīgi, kā RP” – te tikai daļēja līdzība – RP var tiešām likvidēt, bet atšķirība ir tā, ka tur nav neviena cilvēka, kura dēļ pie tās turētos vēlētāji.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > egfoto 13.03.2013. 11.15

    >rūjienas metāls
    “kurš sponsorē šo vienvirziena kampaņu” – tā nav vienvirziena kampaņa,jo pārējās partijas arī tūlīt dabūs.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > egfoto 13.03.2013. 09.50

    rujienasmetals Lapsa vienīgais dara to, ko būtu jādara katram žurnālistam, kas sevi par tādu uzskata. Piekritīsiet ir jau neskaitāmas reizes, kad visi LV masu mēdiji kā zosis rindā pārraksta to, ko Lapsa izracis. Nebūtu Lapsas, mēs par nodokļu optimizatoru Zaķi neko nezinātu un daudzus citus sūdus neredzētu:)

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > egfoto 13.03.2013. 10.54

    Nuja, KNAB-s jau dara, — tirgojas ar veciem lietuviešu reklamklipiem un vēro korupciju medicīnā. Pa televizoru vēro, protams.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Egita > egfoto 13.03.2013. 11.32

    pašlaik tā ir vienvirziena .

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > egfoto 14.03.2013. 06.59

    Kāpēc neiznāks? Noteikti atradīsies gribētāji NA avīzi izdot. Nulle no saviem iekrājumiem labprāt ziedos, dzeris vai Dāvids V.(atvainojiet, par uzvārdu neesmu pārliecināta)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Egita > egfoto 13.03.2013. 11.38

    es tik droši neieceltu LL par vēlēšanu menedžeri.
    kā tas tā gadījies , ka vēlēšanu iznākums atkarīgas no slepeniem Lapsas uzņēmējiem,
    ————–un sanāk,ka tagad viss atkarīgs no tā, vai tauta saziedos Endo lapsam 25 k——————
    vai es pareizi saprotu?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > egfoto 13.03.2013. 09.15

    betijacelmale: Bet piekritīsiet, ja Vienotība dod pamatu kritikai, kāpēc NĒ?! Viņi jau tā ar pašapmierinātības taukiem apaug pa dienām ,ne gadiem! Lato var patikt vai nē, bet tas, kas bija avīzē par Vienotību bija tas, ko pati Vienotība devusi Lato rakstīt, jeb domāja, ka var piesegt Zaķi un Kamparu un viss būs OK, balsojiet tik muļķīši?!
    Latvijā partijas krīt dēļ viena iemesla- savus vēlētājus novērtē pārāk zemu, tā nu tas diemžēl IR.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Egita > egfoto 13.03.2013. 09.35

    Bronks -vajag rakstīt par nelikumībām .Bet kāpēc uz visiem neattiecas vēlēšanu ierobežojumi?
    kāpēc vienas partijas kritikai iztērēts pusmiljons?????????????????????????
    ?
    ??????????????????????????????????????????????????????????????????
    to vai LAPSA izdos arī citu partiju kritizējošu avīzes nav zināms.
    Tagad ir pārkāpts vēlēšanu likums, bet LAPSA tik stāsta par ceļošanū uz Venecuēlu. Nesen Tautas partija pateicoties visādām Rēzijām un samaksājot pāris milj. tika pie varas-un viss ar galiem!

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > egfoto 13.03.2013. 12.00

    Tā izskatās, ka tās pārējo partiju avīzītes nemaz var arī neiznākt. Un līdz SC un ZZS jau nu pavisam noteikti netiks.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Zane Degro > egfoto 14.03.2013. 00.49

    Tas tā arī bija domāts – pārējās L. Lapsas avīzītes tā arī neiznāks, jo kaut kā nejauši neizdosies savākt ziedojumus :D Un Lapsa pateiks: piedodiet, tovarišči, nu, nesanāca, jo jūs paši vainīgi.
    Taču lai nu ko, bet “Vienotības” vēlētājs ir reti noturīgs, pasakām netic un uz provokācijām uzšķauda. Tā ka visādi pērkamie pētītāji var necerēt, ka vēlētāji tic pasaciņai par >50% atbalstītāju kriminālajai struktūrai ar nosaukumu SC/GKR. Tikai stulbs vēlētājs un vēl stulbāks pētītājs var pateikt, ka >50% vēlētāju grib, lai viņus turpina apzagt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Egita > egfoto 13.03.2013. 10.04

    bronks -tāpat pateicoties R. Kalniņai mēs nekad nebūtu uzzinājuši ,cik laba ir Tautas partija?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Egita > egfoto 13.03.2013. 01.44

    tad jau Dimants,Grūbe un Zviedris ir ļoti tālredzīgi cilvēki-pirmie pamanījās uzmest Vienotību un atdot valsts TV Ušakova kanālam.
    Bet skumjākai visā ir tas ,ka kopš Lapsa realizē savu virtuozo sab.bezmaksas mediju plānu ,Vienotību lamā arī Latvijas laukos un mazpilsētās.
    varbūt kāds tomēr pastāstīs ,kurš sponsorē šo vienvirziena kampaņu?
    Un paldies Lapsam par atmaskojošo informāciju,bet vai tad KNABam jau nebija laiks pielikt punktu Lato un Endo priekšvēlēšanu kampaņai?
    jeb KNAB gaida kā tad būs ar pietiekSC avīzi?

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    janis17 > egfoto 13.03.2013. 01.43

    Līdzīgi, kā RP

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Egita > egfoto 13.03.2013. 09.59

    Bronks Lapsa dara,kas žurnālistam jādara
    ————————————————-
    …Un KNABS lai dara kas jādara.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > egfoto 13.03.2013. 08.50

    aivarsk, Reformu partijai nav uz kā turēties, tur tā būtiskā atšķirība:))

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > egfoto 13.03.2013. 08.58

    Rūjienas metāls, esi Lato lapā ko būtiski kritisku par SC kādreiz lasījis? Lai aizmālētu acis, ieliek retu reizi visādus sīkumus, – cik reizes Urbanovičs pārkāpis ātrumu uz Daugavpils šosejas un tamlīdzīgus niekus. Viņu vēlētājiem tas ir, kā kompliments: “Какой русский не любит быстрой езды?” N. Gogols
    Ja kāds naivulis samaksās, saņems nevis SC kritiku, bet slavinošu aģitāciju.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

ligakalnina 13.03.2013. 06.29

Kārtējais pierādījums radikālu libertistu domai, ka, piešķirot vēlēšanu tiesības pilnīgi visiem, arī lumpeņiem, hroniskiem pabalstu saņēmējiem, utt., demokrātija tiek sagrauta un pārvēršas par ohlokrātiju – primītīva pūļa varu, kurš balsos par to, kurš tam vairāk apsolīs vai ko iedos par brīvu.

+19
-5
Atbildēt

28

    janis17 > ligakalnina 13.03.2013. 10.14

    Dzeri! Kārtējais pierādījums radikālu libertistu domai, ka, piešķirot vēlēšanu tiesības pilnīgi visiem, arī lumpeņiem, hroniskiem pabalstu saņēmējiem,
    __________________________________________________________________________
    vēl visādus pederastus aizmirsi pieminēt, fašist! :))))

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 13.03.2013. 12.51

    Nu tad Dzeri tā, attīstot tavu domu – vēlēšanu tiesības jāpiešķir tikai izglītotiem latviešiem, jo šeit ir Latvija un tai jābūt latviskai, jo tā ir vienīgā Latvija pasaulē, tas palīdzētu novērst tās sekas, kas radās no neizdarītās DDD :))))))))
    Tas ir tas, ko teiktu ultrakonservatīvs nacionālists, pat Garda ir mērenāks!
    Tu esi pārkāpis 80% no augstāk minētā suņa, atlikusi vien 20% aste.
    KAS TU ESI, SUNĪT? :)))))

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 13.03.2013. 11.53

    Dzeri, es smejos par tavām metamorfozēm – no rīta labējais, pusdienlaikā libertists, ap launagu kreisais sociķis sc urrāpatriots, bet vakarā fašists, kurš vēlās izolēt dažus sabiedrības slāņus.
    Galvenais, ka tu pats saproti, kas esi – CIETI!

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 13.03.2013. 11.30

    Dzeri, lai šādi cilvēki, kas, pārsvarā, ir bezatbildīgi, nevar ietekmēt valsts likteni.
    __________________________________________________________________________
    Nu ja, tas taču ir citāts no Main Kampf, tu tik pederastus, žīdus un gāzes kameras aizmirsi pieminēt, fašist! :)))))))))))

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Egitazz > ligakalnina 13.03.2013. 09.24

    sākot A, jāsaka arī B – kādi tad būtu tie atlases kritēriji tiem “pareizajiem” vēlētājiem?
    Algas līmenis? Piederība pareizai partijai? Vecums, tautība?

    Jābūt taču kritērijiem, pēc kuriem šķirot pareizos no lumpeņiem?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 13.03.2013. 14.13

    dzeris49: Beidz reiz murgot, es te galīgi nerunāju par segregāciju pēc etniskā principa
    _______________________

    Ar ko segregācija pēc etniskā principa atšķiras no segregācijas pēc mentālā (IQ) vai mantiskā stāvokļa? Arī Staļins un Ļeņins mēģināja segregēt cilvēkus pēc mantiskā stāvokļa (šķiru cīņa).

    Ja uzskatāt, ka etniskā segregācija ir slikta, bet citas segregācijas labas, tad no jūsu uzskatiem izriet, ka Hitlers bija slikts, bet Staļins tik slikts nebija, tikai tik daudz, cik cilvēku slepkavošana? Tā nebūt nav, jo galvenais ļaunums bija tieši cenšanās pārveidot sabiedrību (Hitlera gadījumā uz etniskā pamata, Staļina gadījumā uz sociālās inženierijas pamata) un cilvēku slepkavošana bija tikai drastiska metode kā to veikt. Sociālā inženierija ir tikpat ļauna kā sabiedrības pārveidošana pēc etniskā principa.

    Dēļ Hitlera kā kara zaudētāja etnisko segregāciju tagad visi uzskata par nepieņemamu, bet sociālo inženieriju, ar ko arī mūsdienās mēģina nodarboties visādi ultraliberāļi, visi par tādu ļaunumu neuzskata, pat daļa uzskata, ka tam tā jābūt, bet tas ir tāds pats ļaunums kā Hitlera darbi.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 13.33

    Beidz reiz murgot, es te galīgi nerunāju par segregāciju pēc etniskā principa.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 13.03.2013. 18.57

    articulus, tā jau gan bija, ka bija Staļinam abi uzstādījumi – novienādošana mantiskā ziņā un novienādošana etniskā ziņā.

    Bet nu tāpat abu filozofiju – komunisma un nacionālsociālisma – pamatā ir Markss – gan par šķiru cīņu, gan par dažu nāciju pārākumu pār citām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 13.03.2013. 08.06

    Dzeri. Nu Tu gan ” selekcionē” :)) Demokrātija neko ” neparedz”, demokrātija garantē jebkuram pilsoņiem “stūrēt” valsti, tādēļ arī šis aktuālais jautājums par pilsonību, nepilsoņu bērniem utt.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 13.03.2013. 09.19

    Tātad mērķis attaisno līdzekļus? Vai tā ir atbildīga demokrātija? Vēlētāju audzināt, izglītot, likt saprast paša atbildību par ievēlēto Saeimu nav viegli, gandrīz neiespējami. Tad lai nāk oportūnists jebkādu mērķu vadīts un padzen Saeimu, kā jokā, kad negribas mazgāt bērnus, labāk taisīt jaunus.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 13.03.2013. 17.22

    dzeris49 Beidz reiz murgot, es te galīgi nerunāju par segregāciju pēc etniskā principa.

    Aaaaa, pēc kāda principa tad tu piedāvā segregāciju? Pēc mantiskā?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 13.03.2013. 10.26

    dzeris49
    “Es par pašu Zatleru galīgi nefanoju, bet, pateicoties viņam un RP, tikām vaļā no PLL un daļas ZZS”

    Rebes, pat visai demonstratīvi, krievu bandītu, čekistu, mauku un pederastu shodņakā, “jaunais vilnis”, tika pārņemtas un Maskavas rīkojumu pildīšana arī.
    http://www.kasjauns.lv/lv/bildes/Latvija/00.2011/01.08.2011/finala_noesleguma_pasakums.jpg

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 13.03.2013. 09.52

    DD
    Prātīgi, bet šaubos vai lielā kaimiņvalsts mums atļaus sasniegt labklājību! Tās bankas un to nogremdēšana ik pa laikam man liek domāt, ka kremlini piestrādā labi. ta spats par Liepājas metalurgu un gan jau vēl, jo lieli īpašumi ir krievvalodīgo rokās un arī Gazprom ne par velti ir noenkurojies Latvijā un viņu kadri arī neguļ ar propogandu un mēli var sasniegt pat ļoti daudz it seviški lumpenu vidū, kam svarīgs ir nevis valsts liktenis, bet kā nomaksāt komunālos maksājumus. Starp citu arī ši tēma ir interesanta, jo tiek pasniegts, ka valsts nevis pašvaldība ir galvenais iemesls lielajiem komunālajiem un īpašuma nodokļa maksājumiem. Kādi Rīgā ir tie īpašuma nodokļi nav nevienam jāstāsta- tie var saniknot ikvienu vēlētāju, kurš nedomā, ka šo nodokli uzliek viņa mīļotā Ušakova dome.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 09.04

    Es par pašu Zatleru galīgi nefanoju, bet, pateicoties viņam un RP, tikām vaļā no PLL un daļas ZZS, un par to gan es fanoju, neatkkarīgi no tā, kādi motīvi Z vadījuši.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 13.03.2013. 15.02

    roberts_j
    “Ja uzskatāt, ka etniskā segregācija ir slikta, bet citas segregācijas labas, tad no jūsu uzskatiem izriet, ka Hitlers bija slikts, bet Staļins tik slikts nebija”

    Tieši viskrieviskākais izdzimtenis cilvēces vēsturē, Staļins, slepkavoja pēc etniskām pazīmēm. Visi apzinātie latvieši 1937-38. gados tika nošauti, krimas tatāri, čečeni, inguši, kalmiki, 1944. gadā nošauti un deportēti. Ja Berija nebūtu nobeidzis to smirdīgo krievu ar nokaltušo roku un saaugušiem kāju pirkstiem, 1953. gadā žīdiem būtu sācies tāds “holokausts”, kāds vēstures mītu sacerētājiem pat sapņos nerādītos.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 13.03.2013. 09.39

    Vēlētājus nav iespējams atlasīt, bet likt saprast pašu atbildību vajag, citādi sanāk tikai tādas pielabināšanās kampaņas. Domājošam vēlētājam ļoti svarīgi ir ētiskie momenti, savukārt lumpenu var uzpirkt ar banānu vai tramvaja biļeti. Propocijai būtu jāmainās. Pamatojoties uz Maslova piramīdu, varētu domāt, ka tā mainīsies līdz ar labklājības celšanos.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 12.05

    Prieks, ka izdevās sasmīdināt vienu no nopietnākajiem NA atbalstītājiem, ar to humora izjūtu jums tur ir visai bēdīgi.
    Kas attiecas uz “vienreiz tas, citreiz kaut kas cits” – vispār, realitāte nekādām shēmām neatbilst, un viss nav tik viennozīmīgi, kā izskatās vidusmēra NA atbalstītājam, visam ir nianses, pasaule nav melnbalta, viss ir relatīvs, un tā jūsu bipolarā vai melnbaltā domāšana kotējās tikai jūsu aprindās.
    Bez tam, tev ir visai maza sajēga par terminiem, ko tu lieto.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 10.20

    aivarsk – ar nerviem viss kārtībā?
    Vispār, zini, ko nozīmē fašisms?
    Acīmredzot, neesi ko sapratis – nav tāda doma noņemt visiem pabalstus, un atstāt cilvēkus bez iztikas līdzekļiem, doma tur tāda, lai šādi cilvēki, kas, pārsvarā, ir bezatbildīgi, nevar ietekmēt valsts likteni.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 13.03.2013. 08.49

    Man gandrīz pilnībā jāpiekrīt Jums, dzeri. Tiesībām vienmēr jābūt līdzsvarā ar pienākumiem. Tikai nesaprotu, kāpēc iepriekšējās leģitīmās Saeimas atlaišanu Jūs neuzskatāt par bezatbildīgu, populisma provocētu, pat gavilējāt par Zatleru un viņa ātrumā savākto baru.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 08.00

    Par to var strīdēties, un, būtībā, tas būs strīds par terminoloģiju, demokrātija un vairākuma diktāts galīgi nav sinonīmi.
    Demokrātija ir arī mazākuma tiesību ievērošana, un, vairāk vai mazāk, paredz to, ka vēlētājs ir izglītots, un saprot sava balsojuma sekas, arī vēlākās, ne tikai tūlītējās.
    Ja šie divi nosacījumi netiek ievēroti, un visu izlemj pūlis, kas vairāk balstās uz emocijām un tūlītēju izdevīgumu, tad tādu iekārtu sauc par ohlokrātiju vai pūļa varu.
    Patreiz redzamākais ohlokrātijas piemērs ir Venecuēla un daudzas citas kreisās Latīnamerikas valstis.
    Kas attiecas uz libertistiem – doma ir tāda, ka vēlēšanu tiesības jāpiešķir tikai tiem, kas valstij vairāk dod, nekā no tās saņem pabalstos, utt., jo kā var uzticēt izlemt valsts likteni tiem, kas nespēj nodrošināt iztiku pat sev un savai ģimenei ( dabiski, iet runa par hroniskiem pabalstu saņēmējiem, kas negrib, nevis nevar strādāt, nevis par pensionāriem vai cilvēkiem, kas nokļuvuši īslaicīgās grūtībās).
    Dabiski, es labi saprotu, ka mūsu līdz idiotismam novestā politkorektuma laikmertā, kad arī kanibālismu var uzskatīt par “nacionālo tradīciju”, kura jāsargā, nekas tāds nav iespējams, tā ir tikai teorija.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > ligakalnina 13.03.2013. 12.16

    Viennozīmīgi piekrītu Džerim, atbalstītu pat vēl labējāku pieeju ( akurāt kā vēsturiskajos štatu nosacījumos-īpašuma cenzs), jo šitā demokrātija-pūļa vara pasaulē ir knapi ~70-80 gadus, tas nozīmē pret jebkuru vēsturisko sabiedrisko struktūru, tas ir nožēlojami maz, jau tagad pasaulē parādās totālā struktūras nenoturība( resursu patērētāju valstīs problēmas ar finansu bilanci , tam skaitā iedzīvotājiem , problēmas ar demogrāfiju, nevar taču sevi ierobežot ar liekām mutēm , jāpatērē un morāli ētiskiem jautājumiem – indivīds-atoms kā atskaite jebkam, tiesību-atbildības sviru pilnīga nesabalansētība, savukārt resursu ražojošās valstīs viss tieši otrādi izņemot to pašu finansu bilanci, demogrāfija nekontrolēta , utt..).

    Tas nozīmē ka vēstures mērogā, nevis indivīda šaurajā redzeslokā, tuvākajā laikā būs izmaiņas loģiskuma ,sabalansētības (tiesības=atbildība) virzienā, kur savu varu zaudēs pūlis, manipulējamās masas, jo kā līdz šim dzīvot vairs nevarēs, vajadzēs ķiruģiskas iejaukšanās utt.., ko loģiski pūlis nekādā gadījumā negrib pieļaut, akurāt kā dzīvnieki.

    Protams ,šāds viedoklis tracina ideālisma apoliģētus, bet ir skaidrs, ka cilvēka stulbums ir konstants lielums, visa vēsture to pierāda, un lai kaut cik izvairītos no stulbeņu( izglītības līmenis vēl neko neizsaka) manipulēšanas, vienkāŗsi ir jāizskauž stulbeņu iespēja kaut ko ietekmēt.
    Arī demokrātijas šūpulī Atēnās vergiem un plebsam nebija nekādas teikšanas, nerunāsim par vēlākiem laikiem ( līdz pat 20.gs 50tajiem)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 08.15

    Demokrātijas arī mēdz būt dažādas, pārstāvnieciskā, tiešā, utt., manuprāt, mūsdienās demokrātijas jēdziens ir izkropļots kreiso pol. spēku dēļ, demokrātija paredz ne tikai tiesības, bet, arī atbildību, par ko vispār vairs nerunā.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 11.43

    Ko tā saraucies, aivarsk – dzīvo uz pabalstiem, un visus tos, kas domā, ka vajadzētu sākt ko darīt, sauc par fašistiem, kā tie grieķi, kad viņiem likvidēja to “haļavu”?
    Vai, kā parasti, “jūtas valda pār prātu”, un vienkārši neapjēdz, ko runā?

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 13.03.2013. 09.32

    Jā, Džeri, tas mums patiešām draud, jo izskatās, ka pasvied suņiem kaulu un tie priecīgi asti luncina jaunajam saimniekam , un tik lēti paķers šo kaulu.
    Man gribas teikt kretīni dejo, kā tajā dziesmā! Re, pat tas korporācija kas te grozās ir sajūsmināts, jo jau sacerējies, ka SC tagad pārņems valsti un pievienosies savai mātuškai. Laikam aizmirsušies labie padomjlaiki ar taloniem un pelēkām mājām un privilēģijām tikai partijas izredzētajiem un lielajai krievu tautai.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > ligakalnina 13.03.2013. 07.23

    dzeri – šī nu ir tā reize, kad man nāksies Tevi pamācīt, kas ir demokrātija :). Lieta tā, ka jebkuram pilsonim demokrātiskā valstī, lai arī viņš būtu lumpenis, hronisks pabalstu saņēmējs utt, ir tiesības vēlēt un tās nav tiesības, kuras viņiem ir devuši radikāli liberisti, bet gan – tās ir tiesības, kuras savam pilsonim garantē valsts.

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    Leons Rapiņš > ligakalnina 13.03.2013. 10.37

    Katra vēlētāja balsij derētu piešķirt spriestspējas koeficientu. Piemēram, sākumam varētu atlasīt tos, kas domā, ka mainot repsīšus pret latiem kursā 1:1, viņi tagad būtu 200 reizes bagātāki (pieļauju, ka tā spriež 80% mīļõ tautiešu). Šo pilsoņu balsij tiktu piešķirta vērtība 0.1 balss. Saeima tad iegūtu stipri vien citādu seju.
    Koeficientu piešķiršanu uzlikt par pienākumu vēlēšanu komisijai :)

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.03.2013. 10.00

    kolpants – kritērijs ir pavisam vienkāršs, un tāds jau, savulaik, esot bijis Lielbritānijā – balso tikai tie, kuri valstij nodokļos samaksā vairāk, nekā saņem dažādos pabalstos, t.i. taisni tie, kuri to valsti uztur, nevis tie, kas no tās valsts tikai ņem.
    ASV arī esot bijis īpašuma cenzs – balsoja tie, kam piederēja kādi īpašumi.
    Dabiski, tas viss ir ļoti strīdīgi, bet, savs racionāls grauds te arī ir.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 13.03.2013. 09.20

    tikām vaļā no PLL un daļas ZZS
    ______________________________________

    Dzeri, te nu mēs esam :)))
    Tikt no kāda vaļā ir mazākais, svarīgi ir kādu LABĀKU dabūt vietā!!!!

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu