Veidos eiro ieviešanas koordinācijas padomi • IR.lv

Veidos eiro ieviešanas koordinācijas padomi

18
Foto: Lita Krone, LETA

 

Valdības ministru sanāksmē par Latvijas gatavošanos eiro ieviešanai panākta vienošanās izveidot Eiro ieviešanas koordinācijas padomi, piektdien sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Padomi vadīs Ministru prezidents, un tajā strādās ārlietu, finanšu, ekonomikas un tieslietu ministri, Latvijas Bankas prezidents un vēl vairāki pārstāvji. “Jāstrādā turpmākos mēnešus būs ļoti intensīvi,” brīdināja premjers.

Viņš norādīja, ka seminārā pārrunāti gan tehniski eiro ieviešanas jautājumi, gan arī notikusi diskusija par eiro ieviešanas plusiem un mīnusiem. Tāpat spriests par eiro ieviešanas komunikācijas plāna tālāku pilnveidošanu.

Vienlaikus Dombrovskis uzsvēra, ka skaidrošanas darbs par eiro ieviešanu jau ir sācies. “No valdības puses arī būs aizvien vairāk informācijas, skaidrojot gan tehniskos aspektus, gan arī tīri konceptuāli plusus un mīnusus, kāpēc Latvijai ir svarīgi pievienoties eirozonai.”

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pēc sanāksmes sacīja, ka eiro ieviešanai svarīga ir ne tikai komunikācija ar sabiedrību, novēršot pastāvošos mītus un baumas, bet arī jautājumu, kas skar ārpolitiskās aktivitātes, koordinācija. “Mums ir jāstrādā ar visām eirozonas dalībvalstīm, tas ir arī politisks lēmums, tie nav tikai tehniski kritēriji,” sacīja ārlietu ministrs.

Tāpat Rinkēvičs pauda cerību, ka Saeimas pozīcija un opozīcija būs pietiekami konstruktīva un sapratīs, ka “nav vietas lielām politiskām spēlēm, jo tas ir Latvijas valsts ārējās drošības un ekonomiskās attīstības jautājums”.

 

Komentāri (18)

Rinalds Krûklis 18.01.2013. 16.08

Nu beidz taču čīkstēt komentāros. Tu pirms kāzām arī taisīji/taisīsi precīzas, faktos pamatotas prognozes par savas nākamās sievas plusiem un mīnusiem? Padomā ar galvu, pajautā gudrākiem cilvēkiem, pameklē internetā!

+2
0
Atbildēt

5

    Andris > Rinalds Krûklis 19.01.2013. 00.25

    > angry

    Jūs patiesi esat gatavs likt galvu ķīlā, ka “pilsoņi šādas pilnvaras deva 2003.gadā referendumā”, minēdami 2014. gada 1. janvāri?
    Visnotaļ interesants apgalvojums (lai neteiktu politnekorekti – blefs).

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris > Rinalds Krûklis 18.01.2013. 22.40

    > angry: „ ja kāzas ir sen jau izlemts fakts (..)”

    Nez kāpēc neatceros, ka būtu Jūs vai Dombrovski pilnvarojis mani precināt. Tā kā lobotomija man vēl nav veikta un juridiski esmu rīcīb- un tiesībspējīgs LR pilsonis, atļaujiet man (un ne tikai man) par kāzām lemt pašam.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Andris > Rinalds Krûklis 18.01.2013. 17.11

    Redzat, Axi, negrasos precēties ne ar personu, kura ielīdusi pudelē, ne ar dāmu no Čak/Marijas ielas. Ja būtu sieviete, arī harēmu papildināt negribētu.
    Varbūt tā ir mentāla vaina, bet ne sev, ne valstij “cūku maisā” nenovēlu. Un varbūt Jūs man laipni norādītu, kur kāds no tiem, kas pie valsts stūres, kaut vai netā, kaut uz mākoņmaliņas būtu būtu devis skaidru situācijas analīzi par potenciālajiem guvumiem un zaudējumiem? Ņemot vērāJūsu piedāvājumu – “pajautā gudrākiem cilvēkiem” – jautāju Jums, jo acīmredzot esat labāk informēts. Par detalizētu atbildi būšu ļoti pateicīgs. Jo manis rakstītais nav “činkstēšana”, bet gan elementāra vēlme iegūt informāciju. Vārdu putas lūdzu nepiedāvāt.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Vineta Ungailo > Rinalds Krûklis 18.01.2013. 21.12

    ja kāzas ir sen jau izlemts fakts, analizēt nākamās sievas plusus un mīnusus ir pilnīgi bezjēdzīgs pasākums.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta Ungailo > Rinalds Krûklis 19.01.2013. 00.04

    tiesīb- un rīcībspējīgie pilsoņi šādas pilnvaras deva 2003.gadā referendumā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

esmeralda_se 19.01.2013. 01.03

Man domāt, ka tracis ir drusku ne pa tēmu – Bulgārijā tak, ja nemaldos, arī kirilica? Un ja ne eirozonā, tad ES taču Bulgārija ir. Tā kā šis eiro dizains visticamāk nav par godu Ždanokai un Co, lai kā viņiem arī negribētos tā domāt.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 19.01.2013. 00.34

atrak ieviesisim euro atrak ekonomikaa iepludis nauda..bankas jau stav zemajaa startaa..gatavas jaunam kreditacijas vilnim..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu