Plūdu novēršanai Ogres upē atver dambi • IR.lv

Plūdu novēršanai Ogres upē atver dambi

27
Plūdi Ogres upē pērngada pavasarī. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ogresgalā ceļas ūdenslīmenis, evakuē iedzīvotājus

2.janvāra rītā Ogres novada Ogresgala pagasta Dārziņos sācis strauji celties ūdenslīmenis Ogres upē, tāpēc glābēji evakuējuši vairākus vietējos iedzīvotājus, ziņo LETA. Lai novērstu plūdus Dārziņos, Ogres upē pirms neilga brīža atvērts dambis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Atverot slūžas, ūdenslīmenis Ogresgalā sācis lēnām pazemināties. Tomēr pagaidām vēl nevar teikt, ka līdz ar to visas problēmas ir aiz muguras, atzina Šembele.

Ogresgala pagasta Dārziņu iedzīvotāji pamanīja, ka ap mājām strauji sāk celties ūdenslīmenis. Līdz plkst.10.20 glābēji no trim mājām bija evakuējuši kopumā divas sievietes un vienu vīrieti, savukārt no vēl vienas mājas iedzīvotāji evakuējās pašu spēkiem.

No kāda pagalma VUGD darbinieki palīdzēja evakuēt divus motociklus un piekabi, bet paši šī nama iedzīvotāji vēlējās palikt mājās. Applūstošajās teritorijās patlaban strādā arī pašvaldības policijas un domes pārstāvji. Ūdenslīmenis aizvien ceļas, informēja Šembele. Līdz šim kopumā ir applūdušas aptuveni 60 mājas. VUGD darbinieki turpina apsekot applūstošās teritorijas un brīdināt vietējos iedzīvotājus.

Kā norādīja Šembele, Ogresgals ir šogad pirmā un pagaidām arī vienīgā vieta, kas applūdusi. Citus līdzīgus izsaukumus VUGD pēdējo dienu laikā nav saņēmis.

 

Komentāri (27)

janazakovica 02.01.2013. 12.55

latviesu pasakaas bija nelabais kurs vareja izdzert upi vai ezeru..istais laiks ogres nacionalistiem paganiem ar deputatu egilu helmani tv3 neka personigi draugu piesaukt..”draudzigos spekus” paligaa..

+2
0
Atbildēt

1

Kristīne 03.01.2013. 14.22

Izskatās, ka attiecīgajam dambim (slūžu pārteces augstumam) ir vnk jābūt zemākam, lai plūdi nemaz nevarētu rasties (nevis būtu ārkārtas situācija ar slūžu vēršanu u. tml.).

0
0
Atbildēt

0

3td_biblio 02.01.2013. 17.21

No malas izskatās, ka plūdi Ogrē ir HESmānijas sekas. Dievs taču radīja Daugavu bez aizsprostiem, ja nemaldos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu