Zatlers Rīgas domes vēlēšanās pieļauj kopēju RP un "Vienotības" sarakstu • IR.lv

Zatlers Rīgas domes vēlēšanās pieļauj kopēju RP un “Vienotības” sarakstu

69
Valdis Zatlers. Foto: Kaspars Krafts, F64

Reformu partijas līderim ir pārsteigums „sarkano līniju” vilkšana pašvaldības vēlēšanās

Lai gan Reformu partijas (RP) valde un dome pieņēmušas lēmumu par kopēja saraksta neveidošanu ar partiju “Vienotība” startam Rīgas domes vēlēšanās, partijas līderis Valdis Zatlers šādu iespēju neizslēdz.

“Politiskā situācija bieži mainās, pat ļoti. Un es būtu piesardzīgs, pirms mēs neesam pieņēmuši pēdējo, galīgo lēmumu un sākuši savu kampaņu,” intervijā laikrakstam “Diena” atzīst Zalters. Viņš ir pārliecināts, ka Rīgas domes vēlēšanās no RP būs atkarīgs ļoti daudz. “No tās [RP] pozitīva vai negatīva starta pašvaldību vēlēšanās Rīgā būs atkarīgs, kāds būs Rīgas liktenis nākotnē,” RP dibinātāja teikto laikrakstam citē LETA.

Pēc viņa teiktā, RP saprotot, ka “publika gaida Reformu partijas uznācienu”, proti, mēra amata kandidāta nosaukšanu. Tādēļ partija, apzinoties atbildību, pieturēšoties pie “ļoti rūpīgas situācijas analīzes plāna”. “Jo lielāks aktieris, jo lielāka pauze.. un arī droši vien lielāki panākumi,” sacīja Zatlers.

Savukārt par „Vienotības” Rīgas mēra amata kandidātes Sarmītes Ēlertes skaidri novilkto „sarkano līniju” nesadarboties ar Saskaņas centru Zatleres saka: „Bet, godīgi sakot, pašvaldību vēlēšanās man ir pārsteigums šo līniju vilkšana. Acīmredzot tomēr kaut kas slēpjas pašā Saskaņas centrā. Kāpēc pret to tiek vilktas šādas sarkanās līnijas jau pašā kampaņas sākumā.”

Partija “Vienotība” kā savu mēra amata kandidātu izvirzījusi bijušo laikraksta “Diena” galveno redaktori un kultūras ministri Sarmīti Ēlerti, bet apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK – tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) padomnieci Baibu Broku. Savukārt politisko partiju apvienība “Saskaņas centrs” Rīgas domes vēlēšanas startēs kopā ar partiju “Gods kalpot Rīgai” un viņu mēra kandidāts ir pašreizējais Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs (SC).

 

Komentāri (69)

buchamona 10.12.2012. 09.59

….”publika gaida Reformu partijas uznācienu”, proti, mēra amata kandidāta nosaukšanu. Tādēļ partija, apzinoties atbildību, pieturēšoties pie “ļoti rūpīgas situācijas analīzes plāna”. “Jo lielāks aktieris, jo lielāka pauze.. un arī droši vien lielāki panākumi,” ++++ Laikam jau ļaudīm tomēr vislabāk ir darboties savā lauciņā, savā profesijā. Mūsu – es teiktu pat ģeniālais komponists I.Kalniņš savlaik politiku salīdzināja ar pokera spēli, un beigu beigās aizrunājās tik tālu, ka pats savu pozitīvo tēlu tautas acīs iznīcināja, lai gan pirmie soļi politikā līdz ar komponista iestāšanos LNNK bija spoži. Tas pats šobrīd notiek ar kādreiz lielisko ķirurgu Zatleru – tie paši grābekļi, tās pašas neveiksmīgās metaforas. Politika nav ne teātris, nedz azartspēle. Ar savu politiku tauta un tās līderi būvē savu māju, ja tā var salīdzināt. Un vēl viena ļoti liela kļūda ir mēģināt nodalīt Saeimas vēlēšanas, lūk tā ir politika :), no pašvaldību vēlēšanām, kas it kā nav politika. Kur tad ir tā robežšķirtne starp politiku un “nepolitiku” – piemēram Rēzeknē, kur viss – sākot ar egles iedegšanu un beidzot ar – visu pārējo, aiziet SC zīmē.

Pašvaldību uzdevumos ietilpst gan skolu komplektēšana, kā redzējām to Rafaļska gadījumā, gan svētku organizēšanā, piemēram RD tradīcija aizliegt 16. marta pasākumus un, tagad jau kā par pašvaldības saietu, rūpēties par 9. maija organizēšanu – tā nav politika? Bezatbildība ar kādu tiek Rīgā risināti sociālie jautājumi, “bezmaksas transports” – daļēji uz valsts budžeta rēķina, izstāšanās no pašvaldību savienības uc. – tā nav politika? Gudri runājam bez apstājas ….:)

+12
-3
Atbildēt

6

    efeja60 > buchamona 10.12.2012. 10.46

    Ja konfrontē ar oficiālo politisko liekulību – runājam vienu, daram citu, tad jā, sanāk, ka es runāju pilnīgi pretējo, bet ja netic politiķu vārdiem, bet tikai darbiem, tad kur es ko ne tā esmu pateicis? Un sanāk, ka Ēlerte ar ziemeļu zvaigznes murgu un Vienotības ekonomisko politiku ir lielāks drauds vidējam latvietim, nekā Ušakovs ar saviem kaķiem.

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    efeja60 > buchamona 10.12.2012. 10.25

    Pilnīgi piekrītu. Politiku nosaka ekonomika. Kādu ekonomiku mēs gribam? Liberastisku vai cilvēkam draudzīgu? Un jau atkal visam pamatā vērtības. Tik jāuzmanās no populistiem, piemēram, Ēlertes – vārdos daudzina Skandināviju, darbos sanāk Somālija.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    efeja60 > buchamona 10.12.2012. 12.00

    Nevajag man šūt simpatizēšanu SC. Es tikai objektīvi raugos uz situāciju, bez pozitīvisma kampaņas lēkmēm uz “ziemeļu zvaigzni” un tabūniskiem tūdalismiem, baķkiskas reālpolitikas.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 10.12.2012. 10.32

    Dīvaini, pasakot “pilnīgi piekrītu”, turpmākajā tekstā apgalvot, ko pilnīgi pretēju.:))

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 10.12.2012. 11.00

    pasakot “pilnīgi piekrītu”, turpmākajā tekstā apgalvot, ko pilnīgi pretēju.:))
    _____________________
    Ikdienišķa SCientologu SCenogrāfija.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 10.12.2012. 10.55

    Normunds
    “Ja konfrontē ar oficiālo politisko liekulību – runājam vienu, daram citu, tad jā.

    http://www.ir.lv/upload/image_file/name/2011_10/32039/sc_zrp_fff-media_large.jpg

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

juhans 10.12.2012. 08.51

V. Zatlers: “…man ir pārsteigums šo līniju vilkšana…”

Droši vien nevienam citam nebūs pārsteigums, ka RP līderim tas ir pārsteigums.

+11
-4
Atbildēt

1

    ilmisimo > juhans 10.12.2012. 08.57

    Zatlers: “…man ir pārsteigums šo līniju vilkšana…”
    _____________________
    jo tankodroma projektā tādas nebij paredzētas?

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 10.12.2012. 10.08

dzeris sacīja šorīt, ka iešot uz Delfiem rakstīt, bon voyage !

+8
-3
Atbildēt

3

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu