Krievija: Gāzesvada "South Stream" būvniecība sāksies 7.decembrī • IR.lv

Krievija: Gāzesvada “South Stream” būvniecība sāksies 7.decembrī

20
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Gāzesvads apies Ukrainu; ar to konkurē Eiropas gāzesvads “Nabucco”

Gāzesvada “South Stream” būvniecība sāksies 7.decembrī, otrdien pavēstīja Krievijas enerģētikas uzņēmuma “Gazprom” vadītājs Aleksejs Millers.

Ar šādu paziņojumu Millers nāca klajā, ar Slovēnijas amatpersonām parakstot lēmumu par investīcijām šajā projektā. Līdzīga vienošanās ar Bulgāriju tiks noslēgta 15.novembrī, ziņo LETA/AFP.

“Mēs plānojam parakstīt galīgo investīciju lēmumu par jūras zonu 14.novembrī, un vienošanos ar Bulgāriju mēs plānojam noslēgt 15.novembrī,” skaidroja Millers. “Būvniecība sāksies 7.decembrī.”

Gāzesvada “South Stream” kopgarums būs 3600 kilometri, un gada laikā pa to iecerēts piegādāt 63 miljardus kubikmetru gāzes. Plānots, ka pirmās piegādes, kas novadīs Krievijas gāzi caur Bulgāriju uz Rietumeiropu pa cauruļvadu Melnās jūras gultnē, apejot Ukrainas teritoriju, “South Stream” sāks 2015.gada nogalē.

Ceturtdaļa no Eiropas Savienībā (ES) patērētās gāzes tiek iegūta no Krievijas, un aptuveni 80% no tās tiek transportēti cauri Ukrainai.

Ar Krievijas plānoto gāzes vadu konkurē Eiropas iecerētais gāzesvads “Nabucco”, taču šā projekta īstenošanu skārušas jau vairākas problēmas, tajā skaitā potenciālo piegādātāju trūkums, kas veicina runas par citām iespējām. Plānots, ka “Nabucco” tiks būvēts no Turcijas pilsētas Erzurumas līdz Baumgartenai Austrijā, šķērsojot Bulgāriju, Rumāniju un Ungāriju.

4000 kilometru garā gāzes vada aptuvenās izmaksas patlaban tiek lēstas 7,9 miljardu eiro (5,5 miljardu latu) apmērā.

 

Komentāri (20)

oktaavs 13.11.2012. 19.56

articulus100
Nezinu, kā ar melu detektoru, bet atkārtošu jau kuro reizi.
Uz politiķem jāskatās kā uz neārstējamiem meļiem un zagļiem, bet viņiem ik dienas jāpierāda, ka viņi tādi nav. Tas attiecas uz visiem, bez izņēmuma.
Vienkārši nogalina daži šī saita zombiji. Visi jau zinām – kuri. Uz tiem jau nekas neiedarbojas. Lētticība un fanošana parasti beidzas ar smagu vilšanos savos elkos, kad uzzina, kas tie patiesībā ir :(

+3
-1
Atbildēt

0

oktaavs 13.11.2012. 18.45

Millers nāca klajā, ar Slovēnijas amatpersonām parakstot lēmumu par investīcijām šajā projektā. Līdzīga vienošanās ar Bulgāriju tiks noslēgta 15.novembri
————————————————–
“Amatpersonas” pārdos milleriem pat savu meitu nevanību, ja šie labi samaksās ?
Slovēnija bija tas kārtējais ES “veiksmes stāsts” un uzticamais partneris ?
Kaut kā nelabi ož tas viss..

+2
-1
Atbildēt

0

Sandris Maziks 13.11.2012. 19.39

west
Atkartoju jau kuro reizi, ka politiki paklaujami poligrafa testam, lai tadi organismi, ka Ruzvelts, Kenedijs, Siraks, Sreders, Godmanis, Kalvitis, Slesers un Zatlers nevaretu postit savas valstis.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu