Lupatiņi iekaro pasauli • IR.lv

Lupatiņi iekaro pasauli

9
Kadrs no animācijas filmas par Lupatiņiem.

Latvijas animācijas filma atzīta par labāko starptautiskā festivālā Čikāgā

Latvijas animatoru veidotā filma par Lupatiņu piedzīvojumiem nupat kā atzīta par labāko 30.starptautiskajā Čikāgas bērnu filmu festivālā, kas no 25.oktobra līdz 3.novembrim notika ASV.

“Ārkārtīgi jauks pārsteigums pirmdienas rītā – Lupatiņiem balva,” sociālajā tīklā Twitter vēsta Lupatiņu mākslinieks Reinis Pētersons.

Čikāgas festivāla žūrija filmu no Lupatiņu piedzīvojumu sērijas “How Shammies Guessed” atzinusi par labāko bērnu filmu mazuļiem no diviem līdz pieciem gadiem un piešķīrusi tai vienu no speciālbalvām.

Savukārt latviešu un igauņu animatoru kopdarbs filmā “Lote un Mēnessakmens noslēpums” Čikāgas festivālā ieguvusi balvu  par 2.vietu. Galveno balvu pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā šī filma saņēma septembrī starptautiskajā filmu festivālā “Nueva Mirada”, kas notika Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Čikāgas festivāls ir lielākais filmu festivāls bērniem Ziemeļamerikā. Ik gadu festivālu apmeklē 25 000 bērni un pieaugušie, kuri noskatās 250 filmas no 40 dažādām valstīm.

Jau rakstīts, ka projekts par Lupatiņiem tapis, sadarbojoties izdevniecībai “Liels un mazs” un animācijas studijai “Atom Art”. Grāmatas un filmas scenārija autore ir Inese Zandere, mākslinieks – Reinis Pētersons, bet filmas režisors ir Edmunds Jansons.

“Lupatiņi” ir stāsti par četriem auduma bērniņiem – Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli. Lupatiņi lieliski prot spēlēties, bet daudz kas cits viņiem vēl jāiemācās – kā uzvesties pie galda, kā dalīties un mainīties ar rotaļlietām, kā iet vannā. Tas šķiet vienkārši tikai pieaugušajiem, bet ne mazajiem Lupatiņiem.

Lupatiņu varoņi tiek rādīti dažādos mūsdienīgos formātos – filmās, grāmatās, e-grāmatās, interneta epizodēs, spēlēs iPhone un iPad formātam.

 

Komentāri (9)

manatuja 05.11.2012. 16.08

super apsveicu. Nemaz nezināju ka mums tādi lupatiņi ir. Meita ar sajūsmā pa viņiem.

+4
0
Atbildēt

0

pukjuzirnis 06.11.2012. 00.43

Liels prieks! Apsveicami.

+3
0
Atbildēt

0

aldis_grunde 05.11.2012. 15.23

Izlasīju virsrakstu un padomāju, ka atkal būs raksts par emigrāciju :(

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu