Premjeru mulsina Sprūdža mēģinājums atstādināt Lembergu • IR.lv

Premjeru mulsina Sprūdža mēģinājums atstādināt Lembergu

32
Premjers Valdis Dombrovskis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Lembergs nosūtījis vēstuli VARAM: Sprūdžs ir neskaidrs cilvēks

Lai arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzsver, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) kompetencē ir lemt par pašvaldību jautājumiem, tomēr viņu mulsina, ka ministrs mēģina atstādināt Venstpils mēru Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”) no amata, no kura viņš jau reiz atstādināts.

“Viens aspekts, kas nedaudz mulsina, ka ministrs diskutē par Lemberga atstādināšanu no amata, no kura viņš ar tiesas spriedumu ir jau atstādināts. Tas visā šajā diskusijā nedaudz mulsina,” sacīja premjers.

Vienlaikus viņš atkārtoja jau iepriekš teikto: nekādu informāciju par savām darbībām ministrs premjeram nav sniedzis un valdības vadītājs nav iepazīstināts ar materiāliem, kurus ministrs saņēmis no Ģenerālprokuratūras.

Taujāts, vai valdībā izjūt pastiprinātu politisko aktivitāti pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, premjers sacīja: “Pirms vēlēšanām partijas cenšas sevi kaut kā parādīt – vieni ceļ traci par budžetu, citi mēģina kādu atstādināt.”

Vienlaikus viņš norādīja, ka koalīcija turpina strādāt un Saeima varēs pieņemt nākamā gada budžetu.

Tikmēr Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ziņo, ka ir saņēmusi Lemberga vēstuli par viņa “saimniekošanu” Ventspilī, raksta LETA.

VARAM pārstāve Kristīne Barševska apstiprināja, ka Lemberga atbildes vēstule ir saņemta un ministrijas juristi to jau sākuši izvērtēt. Pagaidām gan ministrija nevēlas atklāt vēstules saturu, tomēr ministrija ar izvērtēšanu garumā nevilkšot.

Tikmēr Lembergs sacīja – vēstulē ministram viņš norādījis, ka “viņš [Sprūdžs] esot ļoti mīļš, bet neskaidrs cilvēks”, paužot cerību, ka ministrija publiskos gan viņa vēstules saturu, gan saraksti ar Ģenerālprokuratūru.

Kā ziņots, Sprūdžs no Lemberga pieprasījis paskaidrojumus par darbību Ventspils pašvaldībā, kas bija jāsniedz līdz pirmdienas vakaram. Lemberga atbilde ministrijā tika saņemta trešdien. Pēc iepazīšanās ar saņemtajiem paskaidrojumiem ministrs var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas.

Sprūdžs šādi rīkojies, jo no Ģenerālprokuratūras saņēmis “šokējošu” informāciju par Lemberga “saimniekošanu” Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

Ministrs izteicies, ka varbūtība, ka Lembergs tiks atlaists, ir 100%.

 

Komentāri (32)

inesite15 25.10.2012. 13.41

– lentestarpi, askaridas un spaliishi ir visi pa poziicijaam, un viss ir okki .

0
0
Atbildēt

0

inesite15 > Sandris Maziks 25.10.2012. 13.44

vaivaivai !
– ZP ir kaa blekja alusmucas uzraksts ALUS, a visu to uz kredita un nahaljavu ljurbavnieku …. & – iechu …. garais saraksts :))) – tas nav gadiijumaa tas, kas tos piekarinjuzvezdutanchus.lv koorigjee ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu