Sandis Ozoliņš parakstījis līgumu ar Mitišču "Atlant" • IR.lv

Sandis Ozoliņš parakstījis līgumu ar Mitišču “Atlant”

36
Sandis Ozoliņš. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Hokejists labprāt iegūtu vēl kādu titulu

Latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš pirmdien parakstījis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Mitišču “Atlant”. Šo sezonu Ozoliņš iesāka bez komandas, bet pirmdien pievienojās “Atlant”, lai izietu medicīniskās pārbaudes, ziņo LETA.

“Skrējiens skābekļa maskā bija ļoti smags un turpinājās deviņas minūtes. Visas pārējās pārbaudes bija ierastas – nekas jauns,” “Atlant” komandas preses dienests citē 40 gadus veco Ozoliņu.

Vienīgais latvietis, kurš karjeras laikā ieguvis Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausu, iepriekš bija Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” kapteinis, taču pēc pagājušās sezonas ar viņu līgums netika pagarināts.

“Sarunas [ar “Atlant”] bija kā jau jebkuras pārrunas. Katra puse izteica savus piedāvājumus un tie tika izskatīti,” atcerējās Ozoliņš. “Tagad pienāca laiks veikt gala lēmumu.”

Ozoliņš atzina, ka vēl labprāt iegūtu kādu titulu. “Kāpēc gan to neizdarīt ar “Atlant”?” “Esmu gatavs iziet laukumā jebkurā brīdī, lai nestu labumu klubam,” Ozoliņš pagaidām vēl nav smalki informēts par savu lomu komandā. “Pagaidām zinu savu dienas kārtību vien desmit minūtes uz priekšu.”

Pagājušajā sezonā aizvadītajās 50 KHL regulārā čempionāta spēlēs 40 gadus vecais Ozoliņš guva desmit vārtus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, bet septiņās Gagarina kausa cīņās viņa kontā vārti un rezultatīva piespēle.

Savukārt kopumā aizvadītajās 158 KHL spēlēs aizsargs izcēlies ar 22 vārtiem un 65 rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas “Dinamo” komandā Ozoliņš spēlējis kopš 2009./2010.gada sezonas un visu laiku bijis vienības kapteinis.

Ozoliņš karjeras laikā piedalījās septiņās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēlēs, bet 1996.gadā Kolorādo “Avalanche” rindās izcīnīja hokeja galveno balvu – Stenlija kausu.

Sešu NHL klubu sastāvos Ozoliņš no 1992. līdz 2008.gadam piedalījās 875 regulārā čempionāta spēlēs, kurās izcēlās ar 167 vārtiem un 397 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Stenlija kausā viņš 137 cīņās guva 23 vārtus un izpildīja 67 rezultatīvas piespēles.

Latvijas valstsvienību aizsargs pārstāvējis divās olimpiskajās spēlēs – 2002.gadā Soltleiksitijā un 2006.gadā Turīnā -, kā arī divos pasaules čempionātos, kopumā izlases labā gūstot trīs vārtus un izpildot 14 rezultatīvas piespēles.

 

Komentāri (36)

Sandris Maziks 24.09.2012. 22.04

ai, Sandi, Sandi, ka dzivosi svesa, naidiga zeme? Ka teiktu Ostap-Suleyman-Berta-Maria-Bender-Bey, Maskava nav Rio de Janeiro

+3
-1
Atbildēt

1

    garausiitis > Sandris Maziks 25.09.2012. 11.23

    articulus – atšķirība ir tajā , ka Sandis gan dzīvos, gan naudu pelnīs , bet Tu varēsi klabināt taustiņus internetā un par Tevi neviens pat īsti neko nezinās…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 26.09.2012. 09.15

klusais
ko Skrastinam slava un nauda?

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 24.09.2012. 17.57

Sandis Ozoliņš parakstījis līgumu ar Mitišču “Atlant”
____________________
Kaupo pieņemts Ruomā?

+4
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu