Obama aptaujās apsteidz Romniju • IR.lv

Obama aptaujās apsteidz Romniju

19
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

Obamu patlaban atbalsta 48% vēlētāju, bet Romniju – 43%

Pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama, kurš 6.novembrī gaidāmajās vēlēšanās atkārtoti kandidēs uz augsto amatu, savu sāncensi – Republikāņu partijas virzīto Mitu Romniju – sabiedriskās domas aptaujās pašlaik apsteidz par pieciem procentpunktiem, ziņo LETA/Reuters.

Kā liecina “Reuters/Ipsos” veiktā aptauja, Obamu patlaban atbalsta 48% vēlētāju, savukārt par Romniju savu balsi būtu gatavi atdot 43%. Aptauja veikta no 12. līdz 17.septembrim.

Pagājušajā ceturtdienā publiskotajā sabiedriskās domas aptaujā atbalstu pašreizējam Baltā nama saimniekam izteica 48% respondentu, bet Romniju par piemērotāko prezidenta amata kandidātu uzskatīja 41%.

Turklāt Obama šobrīd bauda lielāku sabiedrības uzticību arī tādos svarīgos jautājumos kā nodarbinātība un ekonomika.

37% reģistrēto vēlētāju priekšroku dod Obamas izstrādātajam tautsaimniecības attīstības plānam, bet Romnija nospraustais kurss pieņemamāks šķiet 34%. Pagājušajā ceturtdienā šis rādītājs bija attiecīgi 36% Obamam un 35% Romnijam.

Tikmēr nodarbinātības jautājumos Obamu patlaban atbalsta 40% vēlētāju, bet Romnijam šajā jautājumā priekšroku dod 36%.

Kopš maija abus kandidātus šajā jautājumā atbalstīja vai nu teju vienāds vēlētāju skaits vai arī Romnijs baudīja lielāku popularitāti, taču pēc Demokrātu partijas nacionālā konventa vadībā izvirzījies Obama.

Taču Romnijs apsteidz Obamu jautājumā par federālā valdības budžeta deficīta samazināšanu. Romnijam šajā jautājumā uzticas 34%, bet Obamam – 29% vēlētāju.

Obama tikmēr bauda lielāku vēlētāju uzticību veselības aprūpes, nodokļu un sociālās drošības jautājumos.

 

Komentāri (19)

Laura Afanasjeva 19.09.2012. 11.17

Kā liecina sabiedrisko aptauju rezultāti, tad Obamam atkārtoti tikt ievēlētam Baltajā namā būs vieglāk kā Romnijam tikt pie pirmās kadences. Šķiet, ka Romnijam būs ļoti grūti uzvarēt, jo Obamas pārsvars ir redzams, bet Romnijam ir obligāti jāuzvar Ohaio, Floridā un vēl dažos “must win” štatos. Šāda uzdevuma izpildi apgrūtina paša Romnija izteikumi, nebūšanas partijā (ir pārbēdzējs). Protams, ka šobrīd nevar viennozīmīgi teikt, ka Romnijs jau ir zaudējis izredzes kļūt par prezidentu, taču priekšvēlēšanu finišā viņam un viņa viceprezidenta kandidātam Raienam ir jābūt spīdošiem (piemēram, debatēs).

Veiksmīgu dienu visiem!

+2
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 19.09.2012. 14.25

nulle

Obamu pārvēlēs, a reliģiozais fanātiķis

Obamu pārvēlēs, BET reliģiozais fanātiķis

+1
0
Atbildēt

0

lebronj2356 19.09.2012. 12.58

Romnijs nav Makkeins, tas nu būtu skaidrs. No LV interešu viedokļa mums der stingrs pzezidents nevis restartētājs…pietiekami jau dažādas aizkulises ar vēstniecību ”mājieniem” pieredzētas !:(

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu