Čevers: Jauna partija liks politiķiem pārdomāt lēmumus • IR.lv

Čevers: Jauna partija liks politiķiem pārdomāt lēmumus

70
Ziedonis Čevers tautas nobalsošanā. Foto: Kaspars Krafts, F64

Bijušais politiķis par paradoksu uzskata klasiski kreisas partijas neesamību

Jaunu partiju dibināšana ir vērtējama pozitīvi, tā nāks par labu gan valdošajai “Vienotībai”, gan opozīcijas partijām, intervijā aģentūrai LETA paudis bijušais partijas “Saimnieks” un Brīvības partijas līderis Ziedonis Čevers. Tā likšot politiķiem rūpīgāk pārdomāt pieņemamos lēmumus, būt dzīvīgākiem, pārvarēt varas sindromu.

Par jaunu partiju dibināšanu tiek runāts, spriests, baumots, jo latviešu tautas tradīcija ir uz katrām vēlēšanām gaidīt jaunu partiju, secina ekspolitiķis. Potenciālo partiju dibinātāju uzvārdi jau ir skanējuši masu medijos. Jautāts par savu atgriešanos politikā ar kādu jaundibinātu partiju, Čevers atbild, ka neesot nevienam pateicis ne jā, ne nē. Aicinājumus viņš saņemot regulāri un no dažādām partijām. Pagaidām pozitīvu atbildi neesot devis nevienai.

Pēc Čevera domām, lielākais paradokss, ka Latvijā sociāldemokrāti ir “paputējuši” un ‘’mums nav kreisi orientētas partijas klasiskajā izpratnē”. Tas, kas patlaban ir politiskajā spektrā, pēc Čevera teiktā, drīzāk atgādina “skaļas dziesmas par labēji orientētu politiku, kas darbojas kreiso ideju gaismā”.

Ja biedrība “Latvijas attīstībai” pārtaps partijā, grūti pateikt, vai Einars Repše veidos vēl vienu partiju, vai arī viņa domubiedri iekļausies “Vienotībā”, norāda Čevers. Ja politikā parādīsies valsts kontroliere Inguna Sudraba, tas būšot ieguvums politiskajā spektrā. ‘’Sudraba ir viena no pieredzējušākajām finansistēm, viņa ļoti perfekti orientējas mūsu nekārtībās, zina, kas ir jāmaina. Sudraba ir pierādījusi, ka ir spilgta personība. Varu tikai novēlēt Sudrabai veiksmi politikā. Tomēr jāapzinās, ka “mesija” vien nevar palīdzēt. Katram savas problēmas jārisina pašam,” uzsver ekspolitiķis.

Pēc Čevera domām, nekas nemainīsies, ja nāks jauni politiskie spēki, kas turpinās viens otru apkarot. “Un nedod Dievs, ja tie jaunie politiskie spēki nāks ar vēlmi atriebties vecajiem politiķiem. Tad mēs iesim tādā bezdibenī, no kura neatgriezīsimies,” ir pārliecināts Čevers. Tas ir viens no jautājumiem, kāpēc Čevers neatgriežoties politikā. “Man nav vēlmes atriebties. Bet pagaidām naida izjūtu politiskajā gaisā es jūtu kā primāru. Mēs esam maza valsts, bet naidojamies par visu. Mēs turpinām diskutēt par pagātni, mēs nespējam piedot. Mēs pat kultūru esam padarījuši par politisku kaujas lauku. Mēs nepriecājamies par tiem pasākumiem, kas notiek Latvijā, mēs viņus pat neprotam latviskot un padarīt valstij tuvus. Mēs vienkārši viņus apkarojam. Ar to var beigties 90.gadu Atmoda, kuras mērķis bija dzīvot skaistā un laimīgā Latvijas valstī,” saka Čevers.

Čevers iesaka nebaidīties no bagātiem cilvēkiem, jo viņi maksā nodokļus un rada darbavietas. Nevajadzētu baidīties nedz no Rietumu, nedz no Krievijas investoriem.

“Man žēl tās nācijas, kura redz savu perspektīvu, ka tai nav savu “oligarhu”, nav savu bagātu cilvēku,” saka Čevers. Viņš vēlētu latviešiem izvirzīt sev mērķi – visiem kļūt bagātiem, lai šos līdzekļus varētu ieguldīt valsts attīstībā, bērnu izglītošanā.

Čevers atzīst, ka “oligarhi”, bagāti cilvēki var ietekmēt politiku. ‘’Jautājums – kāpēc? Lai vinnētu kādu valstiski nozīmīgu konkursu un kļūtu vēl bagātāki? Ja viņi to izdara godīgā ceļā, pierādot, ka ir labākie – jautājumu nav. Ja ir notikusi politiskā vienošanās, tad pie darba jāķeras Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam,” pauž ekspolitiķis.

Komentāri (70)

austrisv 15.08.2012. 09.47

” norāda Čevers. Ja politikā parādīsies valsts kontroliere Inguna Sudraba, tas būšot ieguvums politiskajā spektrā. ‘”

Aģitācija par jaunu Sudrabas partiju ir sākusies no vecajiem čekistiem.
Man tas Čevers šķiet nožēlojams, jo kad tad tā Sudraba ir bijusi superlabā finasiste? Vai tad kad no FM, kurā strādāja par valsts sekretāra vietnieci un baidīdamās no progresīvā un patiesi finansēs izglītotā Dombrovska, atrada siltu vietiņu mūsu valsts izzadzēju kantorī K& K.
Kur tad ir tie Sudraba patiesie nopelni??? Ko ši jaunkundze ir patiesi izdarījusi Latvija svalsts labā? Vai viņas kontrolieres laikā mazinājusies valsts nozagšana???? Arī par Zelta tiltu neka snetik tālāk darīts… tukšmuldētāja un viss . Faktiski jau Sudrabai šogad beidzas termiņš, tad nu šai savējie meklē darbu, bet jaunkundze jau ar parastu darbiņu neapmierināsies, jo sakāpis viņai galvā, jo kā nekā draugos ar pašu Putina vecu korišu.

+22
-2
Atbildēt

1

    dro > austrisv 15.08.2012. 09.49

    Bet.
    :)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

ievuliitis 15.08.2012. 10.06

“Sudraba ir pierādījusi, ka ir spilgta personība.”
Viņai “labi” prasmīgi konsultanti un padomdevēji – lai no tukšas vietas uztaisītu cīnītājas pret nekompetenci un valsts interešu aizstāves tēlu. Tik “labi” un prasmīgi, ka pat viens-otrs ir izpelnījies iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

+19
-2
Atbildēt

1

    austrisv > ievuliitis 15.08.2012. 10.16

    piekrītu Betij, jo Sudrabas pēdējā laika aktivitātes( faktiski gan jau no paša sākuma), draudzējoties ar Latvijas valstij bīstamiem ienaidniekiem, skaidri parāda, kas patiesībā ir Sudraba bez maskas.
    Bet, aģitācija ir sākusies no tādiem pašiem kā viņa!

    +13
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 15.08.2012. 10.53

Nu re, vēl viens politiskais līķis un valsts izčakarēšanas speciālists izlīdis no izgāztuves un dalās savās pārdomās!

+17
0
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > kristaps_drone 15.08.2012. 13.59

    ——
    ”(..)Jūs zināt par bēdīgi slaveno Rīgas Domes priekšsēdētāja Māra Purgaiļa un Domes finansu priekšnieka Astrīda Duncāna parakstīto garantijas vēstuli kādam Aleksandram Sorokinam ar it kā daudzsološo 50 miljonu dolāru aizdevumu, ķīlā solot Rīgas pilsētas īpašumu par 250 miljoniem latu.”
    Z.Čevers (Lauku Avīze, 05.05.1995)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > kristaps_drone 15.08.2012. 13.32

    ——-
    Vēl nebija Latvenergo 3 miljoni ‘pazuduši’, vēl Latvijā nebij’ nekas zināms par ‘valsts nozagšanu’, taču viens otrs jau juta negatīvo procesu tuvošanos un to mazināšanau un/vai apturēšanai ieteica ‘Ulmaņlaikos’ pārbaudītās receptes:

    ”Čevera recepte – spaidu darbu” Saruna ar Demokrātiskās partijas ‘Saimnieks’ līdzpriekšsēdētāju Ziedoni Čeveru (Lauku Avīze,1995.g.5.maijs)

    – Z.Čevera recepte tika noraidīta, tā vietā uz politiskās skatuves parādījās A.Šķēle ar savu Tautas partiju. Tālāko notikumu gaitu LV jau tipiņi-ripiņi precīzi apraksta, labi atceras….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > kristaps_drone 15.08.2012. 13.41

    ——–
    ‘Čevera recepte – spaidu darbi’ – Singapūrā, lai iznīdētu korupciju/’valsts nozagšanu’ bez spaidu darbiem arī ‘Staļinlaika’ metodes pielietoja. Singapūras līderis un elites vairākums apjēdza – ar demokrātiskām metodēm feodālisma defektus nepārvarēt, sabiedrību neizārstēt, būtisku progresu nepanākt:

    Singapore – a Success Story. Part 1 of 3

    http://www.youtube.com/watch?v=VNcHOXDUUP0

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu