Klintone aicina pieņemt sankcijas pret Sīriju • IR.lv

Klintone aicina pieņemt sankcijas pret Sīriju

26
ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone. Foto: AFP/LETA

ASV valsts sekretāre „Sīrijas draugu” sanāksmē vērsās pret Krieviju un Ķīnu

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone piektdien “Sīrijas draugu” sanāksmē Parīzē aicinājusi pieņemt ANO rezolūciju, kurā Damaskas režīmam būtu noteiktas sankcijas nepakļaušanās gadījumā, ziņo LETA/AFP.

“Mums būtu jāiet atpakaļ un jāprasa [ANO] Drošības padomei rezolūcija, kas par nepakļaušanos uzspiež īstas un tūlītējas sekas, tostarp sankcijas saskaņā ar [ANO hartas] septīto nodaļu,” paziņoja Klintone.

Viņa arī aicināja “Sīrijas draugu” sanāksmes dalībniekus vērsties pie Krievijas un Ķīnas, lai pieprasītu tām atbalstīt Sīrijas tautas likumīgos centienus.

Klintone paziņoja, ka, pēc viņas domām, abas minētās valstis “netic, ka tās maksā jebkādu cenu par nostāšanos [Damaskas] režīma pusē”.

Viņa pauda pārliecību, ka šī situācija mainīsies tikai tad, ja visas valstis pārstāvēs sevi tieši un darīs zināmu Krievijai un Ķīnai, ka tām būs jāmaksā par savu nostāju. “Tās aiztur progresu, bloķē to. Tas vairs nav ilgāk paciešams,” paziņoja Klintone.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs piektdien noliedzis, ka Maskava ieņēmusi Sīrijas prezidentu atbalstošu pozīciju, vēsta aģentūra „Itar-Tass.

Tomēr Klintone pauda arī atzinīgus vārdus progresam, kas panākts līdz šim, norādot, ka vērojama noturīga un nepielūdzama virzība pretī Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma beigām.

Klintone nosodīja arī tās “Sīrijas draugu” sanāksmes dalībvalstis, kas ir apsolījušas palīdzēt Sīrijas tautai, bet neievieš sankcijas, atļaujot Asadam palikt pie varas.

“Tas, kas tur viņu virs ūdens, ir nauda no Irānas un palīdzība no Krievijas un šeit esošo valstu izgāšanās sankciju pastiprināšanā un ieviešanā,” paziņoja Klintone.

“Nevar aicināt uz pārejas posmu no vienas puses un ļaut [Sīrijas] valdībai brīvi izsprukt sankcijām no otras puses,” uzsvēra ASV valsts sekretāre.

 

Komentāri (26)

dro 08.07.2012. 00.48

ceburaška. Nirnbergā diemžēl tiesāja tikai nacistus. Kremļa fašistiem tiesa vēl priekšā, bet tā pienāks. Diemžēl lielākie slepkavas pasaules vēsturē vai nu nosprāguši dabīgā nāvē, vai aizraidīti uz viņpasauli ar savu biedru palīdzību. Ja gribi nodzīvot savu dzīvi ar tīrām rokām, tad pirmām kārtām izvēdini galvu un iemācies patstāvīgi domāt:)

+6
-2
Atbildēt

3

    mārtiņš meiers_ > dro 08.07.2012. 22.45

    Lai miers tiem 170+ mierīgajiem iedzīvotājiem.
    Tomēr, jā, pēkšņs 3-4m vilnis tikai no nokrišņiem nevar rasties, manuprāt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mārtiņš meiers_ > dro 08.07.2012. 02.17

    Staļins ļoti nopietni gatavojās karam. Īpaši Staļins rūpējās par padomju kara izlūkošanu, kuru šobrīd pazīst kā GRU. Pietiek ar to, ka izlasām visu GRU priekšnieku sarakstu no šīs organizācijas izveidošanas brīža līdz 1940. gadam, lai novērtētu Staļina “aizkustinošo rūpju” dziļumu par saviem varonīgajiem izlūkiem.
    Lūk, šis saraksts:
    Aralovs — arestēts, pavadījis dažus gadus izmeklēšanas izolatorā ar “fiziskās iespaidošanas pasākumu” pielietošanu
    Stigga — likvidēts
    Ņikonovs — likvidēts
    Berzins — likvidēts
    Unšlihts — likvidēts
    Urickis — likvidēts
    Ježovs — likvidēts
    Proskurovs — likvidēts
    Pats par sevi saprotams, ka, likvidējot kara izlūkošanas līderi, likvidācijai bija pakļauti arī viņa pirmie vietnieki, vietnieki, padomnieki, pārvalžu un nodaļu priekšnieki. Bet, likvidējot nodaļu priekšniekus, ēna neizbēgami krita arī uz operatīvajiem virsniekiem un aģentūru, kuru viņi vadīja. Tāpēc kara izlūkošanas vadītāja likvidēšana nozīmēja vismaz divkārt likvidēt arī visu kara izlūkošanas tīklu.
    (c)V. Suvorovs “Ledlauzis”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > dro 09.07.2012. 02.27

    Tas noteikti ir kārtējais slepenais “vašingtonas obkoma meteoroloģiskais ierocis”.
    Bet Ģimkam Ragazinam jau sen ir vismaz deviņpadsmit pienācīgas atbildes jebkuriem pindosu tīkojumiem!

    Kad reiz Tas Kungs ņems pie sevis šitos kaimiņus “ar notrūkušajām spolītēm”?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 09.07.2012. 04.07

Katrā ziņā,pati doma, ka ikdienišķs miers, kad visi pasaulē dzīvojošie pilsoņi, tā vienkārši braukalētu savā ( diez kādu hipiju izdomātā) ekonomvāģī pa maršrutu darbs-bode-mājas,un nejustu vēlēšanos nopirkt kādu stroķi, lai ieblieztu pierē savam zemeslodes kaimiņam, nu, ļoti nopietni kavē ekonomisko izaugsmi un vispārējo labklājību. Tas ir nepieļaujami! :)

+2
0
Atbildēt

0

Pēterītis 07.07.2012. 13.28

Interesanti, cik histērijas no Klintones, cik žurnālistu pielipināts?

+3
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu