LTV: zināmi visi jaunās valdības ministru kandidāti • IR.lv

LTV: zināmi visi jaunās valdības ministru kandidāti

18
Foto: Raitis Plauks, F64

Nacionālā apvienība mainījusi savu ministru kandidatūras

Zināmi visi jaunās reformu un tiesiskuma koalīcijas, ko vienojušās veidot Zatlera Reformu partija (ZRP), “Vienotība” un Nacionālā apvienība, ministru kandidāti, sestdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas, ZRP un “Vienotības” ministru kandidāti būs tie, kas jau neoficiāli izskanējuši pēdējās dienās, taču Nacionālā apvienība nolēmusi saviem ministru portfeļiem izvirzīt vēl iepriekš nenosauktas personas.

Proti, kultūras ministres amatam tiks virzīta bijusī Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības Kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende, savukārt tieslietu ministrs, visticamāk, būs advokāts Jānis Bordāns.

ZRP vienojusies par izglītības ministra kandidātu virzīt sociālantropologu Robertu Ķīli, iekšlietu ministra kandidāts būs ZRP valdes loceklis Rihards Kozlovskis, savukārt ārlietu ministra kandidāts ir bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Zatlera prezidentūras laikā Edgars Rinkevičs.

Par ekonomikas ministru ZRP nominējusi pašreizējo “Swedbank” korporatīvo komunikāciju vadītaju Danielu Pavļutu, kurš iepriekš strādājis arī valsts pārvaldē un bijis Kultūras ministrijas valsts sekretārs. Savukārt informācijas tehnoloģiju nozares uzņēmējs Edmunds Sprūdžs ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidāts, kura pārziņā tādējādi arī būs e-lietu nozare, kurā viņš pats darbojas.

Vairāki līdzšinējie “Vienotības” ministri savus portfeļus saglabās – proti, partija piedāvā finanšu ministra pienākumus arī turpmāk uzticēt Andrim Vilkam, savkārt aizsardzības ministra krēslu arī turpmāk varētu ieņemt Artis Pabriks. Labklājības ministrijas vadīšanai “Vienotība” virza pašreizējo Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Viņķeli, savukārt veselības ministra portfeļa kandidāte ir Ingrīda Circene, kas šo amatu ieņēma arī Einara Repšes valdības laikā no 2002. līdz 2004.gadam.

Zemkopības ministra amatam nolemts virzīt Laimdotu Straujumu, kas daudzus gadus strādāja par Zemkopības ministrijas valsts sekretāri, taču šobrīd ieņem valsts sekretāra vietnieces amatu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Savukārt Satiksmes ministrijas vadīšanai tiek virzīts bezpartejiskais diplomāts Aivis Ronis.

Jau vēstīts, ka vienošanos par koalīcijas izveidi pirmdien parakstīja trīs partijas – Zatlera Reformu partija, “Vienotība” un Nacionālā apvienība, un tās aicina prezidentu nominēt Dombrovski premjera amatam.

 

Komentāri (18)

dro 16.10.2011. 15.44

Zatlers uzticīgs sev – nepildīt nevienu no solījumiem. Sāka kā prezidents ar solījumu, ka rosināšot Veselības aprūpē pārmaiņas, kas izskaudīšot aploksnes:)

+3
0
Atbildēt

0

janazakovica 16.10.2011. 12.34

un kapec kukulei neiedeva kadu kukulosnas ministriju..liela netaisniba notikusi..uzmanigi javero kuraa robaa vinu iebazis.

+4
-1
Atbildēt

0

andrisskrastins 16.10.2011. 12.30

Divejādas izjūtas – diemžēl nav ne otra Dombrovska, ne Andreja Judina, ne Lāčplēša kunga. Daļēji nepiekrītu par SM nodošanu bezpartejiska vadītāja rokās, bet Ronis varētu būt arī ok.

Nu redzēsim…

+4
-1
Atbildēt

5

    inta_ll > andrisskrastins 16.10.2011. 15.39

    Par Lāčplēsi nezinu, nekādu cieņu viņš īpaši neraisa. Ļoti ilgi darbojies Daugavpils domē, nedomāju ka nav sasmērējies, nocelts ticis tikai savstarpējo intrigu virpulī, zaudēja iekšējā cīņā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > andrisskrastins 16.10.2011. 12.46

    Piekrītu, ir vajadzīgi argumenti, lai paskaidrotu, kādēļ Vj. Dombrovskis, Judins utt nav valdībā. Nevien tādēļ, ka viņi ir nelatvieši, kuri parlamentā ievēlēti caur ” latviskajām” partijām. Viņus Latvijā pazīst kā profesionāļus, viņiem vēlētājs uzticas, te būtu vajadzīgs no partiju puses skaidrojums.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ievamuizniece > andrisskrastins 16.10.2011. 16.01

    Mūsu valstī aborti pagaidām ir atļauti un paldies dievam, ka ir speciālisti, kas tos kvalitatīvi veic. Audziniet galvenais savus bērnus tā, lai tiem abortu izdarīšana nekad nebūtu vajadzīga, un tad jau viss būs kārtībā.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > andrisskrastins 16.10.2011. 23.08

    iksyz … Par Lāčplēsi nezinu, nekādu cieņu viņš īpaši neraisa.
    ——————————————————————-

    Salikums tāds, ka jedritvai kociņ – neko nezinu, tāpēc cieņu neraisa. Interesanti, vai komentāros parasti raksta, lai padalītos savā nezināšanā, vai kā ? :)

    p.s. – Lāčplēsis D-pils Domes priekšsēdētāja vietu zaudēja tikai tādēļ, ka IEVĒROJA LIKUMU. Kā redzi, kad ir darīšana ar Šlesera partiju – ar to pietiek, lai tevi “noņemtu”. Paldies dievam tagad tie kropļi ir no parlamenta izslaucīti.
    Lāčplēsis bija iespējams labākais D-pils mērs ever.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > andrisskrastins 16.10.2011. 12.47

    Circene izraisa antipātijas. Tik ilgus gadus pretim jebkādam profesionālajam saprātam stutējusi savu Aizputes slimnīcu, kurai sen jau bija jābūt Liepājas slimnīcas sastāvdaļai vai kauč kādam ambulatoram centram. Pārprastas demokrātijas vārdā Circene jau kopš 1999.-2000. gadu māsterplāniem grāva reformu Kurzemē – pats biju tam liecinieks.
    Nez kas, tagad būs pieņēmusies saprātā?

    Varējāt jau nu atrast cienīgāku kandidātu …

    Pilnīgi piekrītu par Lāčplēsi – cilvēks, kas raisa cieņu. Mūsējais.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu