Pirātu nolaupītā tankkuģa apkalpē Latvijas valstspiederīgais • IR.lv

Pirātu nolaupītā tankkuģa apkalpē Latvijas valstspiederīgais

30
Nolaupītais kuģis. Publicitātes foto

Nolaupītais Latvijas iedzīvotājs jau sazinājies ar ģimeni

Nigērijas pirāti Atlantijas okeānā netālu no Lagosas nolaupījuši tankkuģi, kura apkalpes locekļu vidū ir arī viens Latvijas piederīgais, aģentūrai BNS apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis Jānis Sīlis.

ĀM ir saņēmusi informāciju no Latvijas Drošības policijas, kura apstiprinājusi, ka uz kuģa atrodas viens Latvijas valstspiederīgais. “Ar šo personu ir nodibināti kontakti, un Drošības policija koordinē savu darbību ar citām ārvalstu kompetentajām iestādēm,” pavēstīja Sīlis.

Viņš norādīja, ka pašlaik nekādas ārkārtas darbības nav plānotas, bet, ja radīsies tāda nepieciešamība, Ārlietu ministrijā tiks sasaukts krīzes centrs.

Tieslietu ministrs, kurš vienlaikus ir arī iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, Aigars Štokenbergs sacīja, ka saskaņā ar Drošības policijas informāciju Latvijas piederīgajam briesmas nedraud un viņš arī sazinājies ar ģimeni.

Krievijas Jūrnieku arodbiedrības interneta mājaslapā trešdien ievietotajā paziņojumā teikts, ka Nigērijas pirāti nolaupījuši tankkuģi “Cape Bird” un tā apkalpi – trīs Krievijas valstspiederīgos, kā arī Gruzijas, Ukrainas un Latvijas valstspiederīgos. Paziņojumā gan nav norādīts, cik cilvēku no katras valsts atradās uz kuģa.

Vācijas kuģniecības kompānijai “Columbia Shipmanagement (Deutschland)” piederošajam tankkuģim ir Māršala salu karogs.

Krievijas Jūrnieku arodbiedrības paziņojumā teikts, ka “kuģu kompānija jau informējusi jūrnieku ģimenes par notikušo”. Arodbiedrības rīcībā esoša informācija liecina, ka “sarunas par kuģa un tā apkalpes atbrīvošanu jau sākušās”.

Tankkuģis nolaupīts pagājušajā sestdienā, 8.oktobrī, aptuveni 130 kilometru no Nigērijas lielākās pilsētas Lagosas.

 

Komentāri (30)

Ludzas Zeme 13.10.2011. 14.12

man vienmēr ir intresējis, kā notiek kuģa nolaupīšana.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu