Āboltiņa: ZRP slēpj nākamo Saeimas frakciju • IR.lv

Āboltiņa: ZRP slēpj nākamo Saeimas frakciju

130
Solvita Āboltiņa un Valdis Dombrovskis koalīcijas sarunās. Foto: Ieva Čīka, LETA

Izveidojies Saskaņas centra un ZRP bloks, kuram ir tuvs ideoloģiskais redzējums

Nav saprotams, kādēļ Zatlera reformu partija (ZRP) no koalīcijas sarunu partneriem “Vienotības” slēpj savu nākamo Saeimas frakciju, piektdien LNT raidījumā “900 sekundes” teica “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa.

Pašlaik sarunās par koalīcijas izveidošanu piedalās pārstāvju grupa, kurai ir dots mandāts, taču “Vienotība” vairākkārt ir aicinājusi satikties frakcijām, lai skaidrotu savu nostāju, jo tieši frakcijas būs tās, kas balsos parlamentā, ziņo LETA.

Āboltiņa atkārtoti uzsvēra, ka “Vienotība” neredz iemeslu, kādēļ nevarētu izveidot koalīciju no ZRP, “Vienotības” un nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), kurai būtu stabils vairākums. Viņasprāt, pašreizējā retorika liecinot, ka ir izveidojies Saskaņas centra un ZRP bloks, kuram ir tuvs ideoloģiskais redzējums.

Āboltiņa nevarēja dot skaidru atbildi, vai līdz nākamajai pirmdienai partijas būs gatavas Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nosaukt nākamās koalīcijas sastāvu. Viņa piebilda, ka “Vienotība” turpinās sarunas līdz pēdējam, taču viss esot atkarīgs no tā, kādu lēmumu pieņems ZRP valde.

Piektdien Saeimā paredzēta “Vienotības” un ZRP divpusējā tikšanās, kurā plānots izvērtēt galīgos rezultātus sarunās par četru partiju koalīcijas modeli un spriest par tālāko rīcību. Pirms šīs tikšanās paredzēta ZRP valdes sēde.

Jau ziņots, ka sarunas par koalīcijas un jaunās valdības veidošanu nonākušas strupceļā, tomēr daži politiķi vēl nav atmetuši cerības, ka līdz pirmdienai varētu tikt sagatavots piedāvājums Valsts prezidentam.

Pagaidām gan nav atrasts neviens risinājums, kas apmierinātu visus sarunās iesaistītos politiskos spēkus – Saskaņas centru (SC), ZRP, “Vienotību” un nacionālo apvienību VL-TB/LNNK. Par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iesaistīšanu pagaidām oficiāli netiek runāts.

 

Komentāri (130)

dro 07.10.2011. 09.15

Nav saprotams, kādēļ Zatlera reformu partija (ZRP) no koalīcijas sarunu partneriem “Vienotības” slēpj savu nākamo Saeimas frakciju…
____________________
Varbūt ZRP deputāti joprojām sēž aizslēgtā telpā TM security uzraudzībā bez sakariem ar ārpasauli? Zatlers runā par demokrātiju, bet atņem deputātiem telefonus, muld par cīņu pret oligarhiem, bet veido koalīciju ar oligarhu atbalstītājiem, runā par tautu draudzību, bet apsūdz visos grēkos latviešu partijas…Tiešām jauns sākums, pret kuru jāiestājas katram Latvijas pilsonim, lai ātrāk pienāktu beigas:)

+39
-4
Atbildēt

4

    andrejs > dro 05.07.2017. 14.48

    Ko tu iesaki?

    —————

    Es iesaku, pirmkārt, apturēt naturalizāciju, otrkārt, šlesera-dombrovska UA programmu. Gan jau mēs ar laiku paši tiktu galā.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > dro 05.07.2017. 14.46

    Kas tad tā būtu par Zatlera reformu partiju, ja tajā valdītu citi viedokļi, bet nevis tikai Zatlera noteikšana

    ————–

    runā, ka zRP galveno lomu esot spēlējis lepnais Rinkevičs un “latvietis” Meļņiks.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Tiešām jauns sākums, pret kuru jāiestājas katram Latvijas pilsonim, lai ātrāk pienāktu beigas:)
    _________________

    Ko tu iesaki? Visas šīs dienas visi runā par to, bet līdz kaut kādām darbībām vai plānam mēs vienalga neesam nonākuši..

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 07.10.2011. 11.41

    Es domāju, ka ZRP biedriem, tāpat kā nesen TP, LPP/LC un SC , var būt tikai viens: partijas vadītāja un galvenā īpašnieka viedoklis, kas taču ir iekļauts partijas nosaukumā. Kas tad tā būtu par Zatlera reformu partiju, ja tajā valdītu citi viedokļi, bet nevis tikai Zatlera noteikšana.
    Izskatās, ka atkal veidota tikai viena īpašnieka partija, nu gluži tāpat kā ZZS.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 07.10.2011. 08.45

Pirms šīs tikšanās paredzēta ZRP valdes sēde.

jautājumi Voloģam Zatleram:

ar jeb bez mobiļjņikiem? vai tiks atņemtas siksnas un kurpju šņores?

+27
-4
Atbildēt

0

austrisv 07.10.2011. 09.11

“Viņasprāt, pašreizējā retorika liecinot, ka ir izveidojies Saskaņas centra un ZRP bloks, kuram ir tuvs ideoloģiskais redzējums.”
Es arī domāju līdzīgi, jo tas, ka jau otrajā dienā pēc vēlēšanām slepeni tikās SC +ZRp liecina par to, ka ši arī būs tā koalīcija ar iespējamu bezpartejisku premjeru, kas varētu būt vai nu Bondars vai Sudraba. manuprāt, A. Ronis gan nesmerēsies ar šiem abiem meļiem,(SC=ZRP) kuri savam elektorātam ir pamatīgi melojuši. Šos melus vēl ilgi varēs apspriest vēstures grāmatās.

+26
-5
Atbildēt

8

    Dzintars Kalniņš > austrisv 07.10.2011. 10.15

    @bet – jā, vēstures grāmatās par tādu tautu, kurus sauca par latviešiem un kuri viens otru “noēda”. žēl. ļoti žēl, ka nespējam sevi redzēt Eiropas un visas Pasaules kontekstā.
    Tas taču ir pierādījies, ka nevis ar varu un naidu kādam kaut ko var iemācīt, bet gan ar mīlestību un prieku. Šobrīd redzu tikai un vienīgi naidīgu, sabiedrību šķeļošu retoriku. nu, nav tas valstiski. bet, kā jau minēji, par to rakstīs vēstures grāmatās.

    +2
    -19
    Atbildēt

    0

    Uldis Kaldre > austrisv 07.10.2011. 14.26

    Jā, aboltiņa māk daudzus smalki ap pirkstu aptīt, vismaz tādus kā jūs Laila. Ja vien jums būtu kaut mazākā nojausma, ka šī politiskā jazga pa lielam ir saistīta tikai ar solvitas āboltiņas ārkārtīgo aizvainojumu uz Zatleru, ka šis atlaida viņas vadīto Saeimu. Nu nav jau patīkami ieiet vēsturē kā ATLAISTĀS SAEIMAS SPĪKEREI!

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Edzs > austrisv 07.10.2011. 14.01

    Bet _…manuprāt, A. Ronis gan nesmerēsies ar šiem abiem meļiem,(SC=ZRP)…_
    ~~~~~~
    te tu maldies. Ronis un ari Kazhocinsh jau pirms gada ir taisijushi tizlus reveransus SC virziena, tad sanjemot rezonansi ieslegushi atpakaljgaitu.
    ieraksti Google mekletajvardus: ronis kazocins sc ribentrops molotovs site:lv
    vai ari kautko no ta skaties sheit:
    http://www.diena.lv/sabiedriba/politika/zile-sabiedriba-tiek-radinata-pie-domas-ka-pie-varas-laiks-laist-sc-743528
    http://www.ir.lv/2010/7/24/ronis-skaidro-izteikumus-par-ribentropu-un-molotovu

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > austrisv 07.10.2011. 14.51

    aurētājmuzīķim
    ============
    Nav labi ieiet vēsturē kā “one term president”. Varbūt tā nepatika ir otrāda?
    Varbūt Kalnbbērziņš-Zaķis ir nikns par to, ka Rudā Lapsa tomēr nespēja sagādāt viņam godpilno un pienākošos otro termiņu, ko pavadīt “līgojot laimē” ar blondo, pasaulē paklīdušo latviešu mājupaicinātāju?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 07.10.2011. 17.46

    Bet Štokenbergs taču nav deputāts. Viņš ir gan V valdē, bet valde ir nolēmusi to ko nolēma. Interesanti, vai tagad atkal V valde lems pretēji, ja sarunas tomēr tiek turpinātas ar SC +ZRP, jo valde taču šādu koalīcija smodeli neatbalstīja, cik atceros!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > austrisv 07.10.2011. 16.41

    Par Roni es tik droši gan to neapgalvotu, jo viņš vakar esot ticies ar Štokenbergu. Bet štokenbergs taču gan pēc pagājušām, gan pēc tagadējām vēlēšanām ar putām uz lūpām runā par SC ņemšanu koalīcijā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    inese zandersone > austrisv 07.10.2011. 12.45

    to changalis changalis ir jūda no ZRP! Kas par dažiem krievu (šķēles?) rubļiem ir gatavs dvēseli pārdot. Ko darīt, baznīcā svecīti jānoliek, jo domā, ka mūžīgi būs…

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > austrisv 07.10.2011. 11.54

    Kas Tu par čangali, Tu esi rittīgs sovoks:”široka strana moja rodnaja…”

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu