Bērziņš partijām dod laiku līdz pirmdienas vakaram • IR.lv

Bērziņš partijām dod laiku līdz pirmdienas vakaram

17
Valsts prezidents Andris Bērziņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Rit trešā nedēļa pēc 11.Saeimas vēlēšanām un joprojām nav skaidrības par koalīcijas sastāvu 

Valsts prezidents Andris Bērziņš joprojām atturas vērtēt sarunas par koalīcijas izveidi un dod laiku partijām līdz pirmdienas vakaram, ziņo BNS.

Prezidents pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) uz jautājumu, vai koalīcijas veidošanas sarunās ir vērojams progress, atbildēja, ka viņam ir grūti to novērtēt, sēžot Rīgas pilī.

“Dažādos sastāvos konsultācijas notiek ļoti aktīvi, un process nav apstājies. Es ceru, ka līdz pirmdienas vakaram būs skaidrs un konkrēts rezultāts, lai varētu rīkoties tālāk,” teica Bērziņš. “Es nezinu, ko viņi runā. Man ir vajadzīgs rezultāts, tāpēc es negribētu iejaukties ne ar kādu vērtēšanu. Jūs vairāk zināt, es, šajā mājā sēdēdams, nevaru novērtēt.”

Uz jautājumu, vai varētu nosaukt premjera amata kandidātu, lai arī vēl nav panākta vienošanās par koalīciju, prezidents atbildēja, ka lems atkarībā no rezultātiem. Viņš atkārtoti pauda cerību, ka nākamnedēļ situācija būs skaidrāka.

“Ja tiešām izveidojas pata situācija, es vērtēšu.. Es mēģinu iedziļināties, arī ņemot vērā Eiropas pieredzi. Tur var spriest, kā rīkoties,” atzina Bērziņš.

Jau vēstīts, ka šonedēļ rit trešā nedēļa pēc 11.Saeimas vēlēšanām un joprojām nav skaidrības par koalīcijas sastāvu un iespējamiem premjera amata kandidātiem.

 

Komentāri (17)

Nika 05.10.2011. 14.55

Kāda starpība? Reālā koalīcija būs ZZS + ZRP + SC. 10. saeimā tā bija ZZS + SC + PLL. Tagad būs tas pats, tikai PLL vietā būs ZRP.
Un es nebrīnītos, ja atklātos, ka aiz ZRP stāv tie paši PLL cilvēki.

Zatlers ir tik liels mēsls, tam ir pat grūti noticēt.
Oligarhiem būs vēl lielāka vara.

+13
-1
Atbildēt

2

    dro > Nika 05.10.2011. 15.19

    Bet. Neaiztiec Rāvi, viņš miljonus pelna tautu draudzībai:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Nika 05.10.2011. 15.08

    Ne tikai aiz ZRP mugurām, bet arī aiz SC muguras stāv tas pats Rāvis no PLL!
    Piemērs: Rāvis dabūjis jau pasūtījumu Rīgas brīvostā apsteidzot Vācijas- Austrijas slaveno būvkompāniju Štadler, pie tam apsteidzis par 12 milj dārgāku cenu? Kas ir pārsvarā RB ostas valdē?( Vai tik ne Ušakovs, Silenieks, Ameriks?)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 05.10.2011. 15.10

Noskatoties 100. panta preses klubu, šķiet skaidrāka kļuva Zatleršteinu loģika:
Par to, ka V nāks koalīcijā, tai tiek atdoti premjera un Finanšu ministra amati. Šķiet Kangars bija pilnīgai pārliecināts, ka uz to V nopirksies, un pat bija izbrīnīts, ka tas tā nenotiek.

Mani visvairāk baida cilvēki ar misijas apziņu. Tāpēc, ka viņu pārliecība par vienīgo taisnību, ir tikai viņiem. Citi argumenti vai loģika nedarbojas. Tagad, šķiet, Zatleram ir šī misija apziņa, viņš ir pārliecināts, ka redz tālāk, un domā visdziļāk. Viņam ir pārliecība, ka tauta, kaut nesaka, viņu atbalsta, un, ka viņš, kļūstot par Kangaru, izvedīs Latviju saulītē.
Vēsture ir pilna ar piemēriem par cilvēkiem ar misijas apziņu, un to, kā tas beidzās.

+8
-1
Atbildēt

2

    Edmunds Zālīte > Ieva 05.10.2011. 15.49

    puika nav pieskaitāms, vai nu viņš visu sačakarēs pilnībā, vai nu viņam nāksies pārkāpt savam uzpūstajam ego un atteikties no SC. jābūt pilnīgākam ****** lai sevi iedzītu šādā strupceļā. iespējams, tur jāsaka ‘paldies’ viņa padomdevējiem – aģentiem, kuri viņu vada kā salmu lelli.

    V neies ar SC koalīcijā, jo nedrīkst atdot ~42% varas pro-kremliskam spēkam NATO un ES dalībvalstī.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Ieva 05.10.2011. 15.19

    ..un uz Rēdera teikumu, redziet aptauja rāda, ka cilvēki nevēlas SC , Z muļķīgi pasmaidija un nopurpināja,..”.redziet, nu ja …es jau saku”…
    Bāc, tas čalīts nav pieskaitāms.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ilmisimo 05.10.2011. 14.55

Es mēģinu iedziļināties, arī ņemot vērā Eiropas pieredzi. Tur var spriest, kā rīkoties,” atzina Bērziņš..
_____________________________________________—
1967. gads Grieķijā vai 1968. Čehoslovakijā?

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu