Viesuļvētra "Irēna" sasniegusi Ņujorku • IR.lv

Viesuļvētra “Irēna” sasniegusi Ņujorku

32
Ņujorkas iedzīvotājus evakuē no viesuļvētras apdraudētajiem rajoniem kopā ar mājdzīvniekiem. Foto: AFP/LETA

Vētrā jau bojā gājuši vismaz desmit cilvēki

Viesuļvētra “Irēna” svētdien sasniegusi Ņujorku, spēcīgām vēja brāzmām apņemot Manhetenas debesskrāpjus un radot plūdu draudus, ziņo LETA/AFP.

Ziemeļkarolīnā, Virdžīnijā un Floridā vētrā bojā gājuši vismaz desmit cilvēki. “Irēna” kā otrās kategorijas viesuļvētra ASV austrumu piekrasti sasniedza sestdien.

Vētra Ņujorku sasniedza naktī, vēja ātrumam pamazām pieaugot no 22 līdz 35 metriem sekundē. Gatavojoties pirmajai viesuļvētrai vairāku gadu desmitu laikā, Ņujorkā no plūdu apdraudētākajām vietām, tostarp Volstrītas apkārtnē un Konijailendā, likts evakuēties 370 000 cilvēkiem, kā arī apturēta metro, autobusu, prāmju un lidmašīnu satiksme.

Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs sestdienas vakarā paziņoja par vētras ierašanos, vienlaikus brīdinot, ka evakuēties vairs nav iespējams.

“Ja jūs vēl neesat evakuējies, mēs iesakām palikt tur, kur jūs esat. Daba ir daudz spēcīgāka nekā mēs visi,” sacīja mērs.

Amatpersonas baidās, ka vētras vēju izraisītā ūdens līmeņa celšanās var appludināt Ņujorku, tāpēc zemākajās vietās izsludināta piespiedu evakuācija.

Amatpersonas norāda, ka Manhetenas debesskrāpjiem vētra nevarētu nodarīt nekādus bojājumus, taču pastāv elektrības un ūdens padeves pārrāvuma risks.

“Irēna” ASV piekrasti sasniedza sestdienas rītā Ziemeļkarolīnā, tālāk virzoties uz ziemeļiem virs ASV austrumu piekrastes.

Vētra jau prasījusi vismaz desmit cilvēku dzīvības, kas gājuši bojā no krītošiem kokiem vai automašīnās.

ASV prezidents Baraks Obama pārtraucis savu vasaras atvaļinājumu un apmeklēja Federālo Ārkārtas situāciju kontroles aģentūru Vašingtonā.

Meteorologi norāda, ka apdzīvotās vietas ASV austrumu piekrastē vētras ietekmes zonā atradīsies aptuveni 72 stundas.

Vētras apdraudētajā reģionā no Vašingtonas līdz Bostonai dzīvo aptuveni 65 miljoni cilvēku. Pēc ekspertu aplēsēm vētras nodarīto postījumu apmērs var sasniegt pat 12 miljardus ASV dolāru.

 

Komentāri (32)

dace_ampermane 28.08.2011. 15.19

es savukārt pazīstu kādu Irēnu kuŗa dzīvo Nujorkā.

+1
0
Atbildēt

0

ivetao2007 29.08.2011. 13.19

Manhatenā, pie Cntrālā parka, kur dzīvo mana meita, nekas sevišks nenotika, izņemot stiprāku vēju un lietusgāzes. Toties CNN tālrāde par vētru vien rādija un runāja.

0
0
Atbildēt

0

oktaavs 28.08.2011. 16.49

Rihards Ščeredins
“Šeit” būtu visu intelektuāļu galapunkts ? Ir redzēti vismaz 3 – 4 tipāži, kas būtu spējīgi to uzrakstīt arī šeit.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu