Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Starptautiskais Valūtas fonds brīdināja Lielbritāniju, ka bez Brexit vienošanās tās ekonomika piedzīvos smagas sekas. Visticamāk, nākotnē gaidāma mazāka izaugsme, pieaugs deficīts, kritīsies mārciņas vērtība. SVF brīdinājums sekoja pēc britu premjeres Terēzas Mejas paziņojuma, ka deputātiem jāizšķiras vai nu par piedāvāto šķiršanās plānu no ES, vai arī tad nebūs nekāda plāna.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka ASV nosaka 10% muitas tarifu Ķīnas precēm 200 miljardu ASV dolāru vērtībā, kurš stāsies spēkā 24. septembrī. Tramps arī brīdināja Pekinu, ka jebkādi tās pretpasākumi pamudinās ASV vairāk nekā divkāršot šo preču grupu.

Eiropas Parlaments pagājušajā nedēļā ar divu trešdaļu balsu vairākumu atbalstīja sankciju procedūras ierosināšanu pret Ungāriju par ES pamatvērtību un likuma varas apdraudēšanu. Šī ir pirmā reize, kad EP aicināja ES Padomi vērsties pret dalībvalsti sistēmisku draudu ES pamatvērtībām novēršanai. Ungārijas premjera Orbāna valdība tiek vainota uzbrukumos medijiem, mazākumtautībām un likuma varai. Galīgais sods — balsstiesību apturēšana Ungārijai — ir mazticama, jo šim lēmumam veto var uzlikt Polija.

Eiropas Parlaments aicināja neļaut ražotājiem pārdot ES vienu un to pašu produktu ar identisku nosaukumu un marķējumu, bet ar atšķirīgu sastāvu. Sākotnēji tika uzskatīts, ka zemākas kvalitātes produkti nonāk Austrumeiropas valstīs, taču vēlāk konstatēts, ka arī starp Rietumeiropas valstīm pastāv produktu atšķirības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu