Rinkēvičs: notiek partiju savstarpēja zākāšanās • IR.lv

Rinkēvičs: notiek partiju savstarpēja zākāšanās

24
Edgars Rinkēvičs. Foto: Kaspars Krafts, F64

Bijušais prezidenta Zatlera kancelejas vadītājs raizīgs, ka nenotiek partiju diskusija par svarīgo

Tā vietā, lai diskutētu par valstij būtiskām un svarīgām lietām, notiek partiju savstarpēja zākāšanās, gānīšanās, tiek izmantots melnais “pr”, LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka tiek izmantotas sīkas provokācijas, piemēram, “viltus Sluča sarakste”, Kirova Lipmana uzrunāšana ministra amatam Zatlera reformu partijas (ZRP) vārdā, arī citas, raksta LETA.

“Jūtams, ka dažām partijām tas ir vienīgais veids, kā piesaistīt vēlētāju uzmanību. Laika līdz vēlēšanām ir maz, arī naudas priekšvēlēšanu kampaņai nav daudz,” sacīja Rinkēvičs un piebilda, ka ir daudz populisma.

Vērtējot partiju piedāvājumus, Rinkēvičs sacīja, ka kopēja kompleksa piedāvājuma neesot, katrai partijai ir atsevišķas jomas ar labām idejām, piemēram, “Vienotībai” – ārlietu, aizsardzības, drošības sadaļa, ZRP – ekonomikas, izglītības sadaļa, “Saskaņas centram” ir interesants piedāvājums sociālās aizsardzības jomā.

To, cik daudz partijas ir mainījušās pēc Saeimas atlaišanas, viņaprāt, rādīs 11.Saeimas darbs.

Rinkēvičs, kurš atbalsta Zatlera Reformu partiju, pats Saeimas vēlēšanās nekandidē, bet ir palīdzējis Zatlera Reformu partijai izstrādāt programmas ārlietu un aizsardzības sadaļu.

“Tas, ko smu darījis, – esmu sniedzis savu viedokli par atsevišķām sadaļām, kurās man ir zināma pieredze. Tā ir ārlietu, aizsardzības sadaļa, nedaudz valsts pārvaldes sadaļa – tādā konsultatīvā līmenī, kas, manuprāt, ir būtiski darāms šajās jomās,” pastāstīja Rinkēvičs, vēsta BNS.

Vērtējot partiju piedāvājumus, viņš veltīja atzinīgus vārdus “Vienotības” ārlietu, aizsardzības un drošības sadaļai, kā arī ZRP ekonomikas un izglītības sadaļai.

“Diezgan interesanti piedāvājumi ir arī sociālās aizsardzības jautājumos tam pašam “Saskaņas centram”, bet tā, ka ir tāds kopējs, komplekss piedāvājums – tādu es sev personīgi neesmu atradis,” atzina Rinkēvičs.

 

 

Komentāri (24)

mary75 26.08.2011. 10.06

Tā ir, politiskā kultūra Latvijā nemainās.
Bet, no otras puses, cik liels % vēlētāju gatavi iedziļināties diskusijās problēmu būtībā un detaļās, un cik liels % apmierinās ar lozungiem?
Tā ka daļēji piedāvājums atbilst pieprasījumam.
Un obligāti nepieciešamas publiskas diskusijas starp partijām, pie kam vairākas, par atsevišķām nozarēm, ar ekspertu piesaistīšanu.
Neredzu gan, kurš tādas varētu kaut cik novadīt, varbūt, vienīgi Domburs, un vēl Mamikins.

+6
-1
Atbildēt

6

    Signija Aizpuriete > mary75 26.08.2011. 10.17

    —–
    Mainās sabiedrība (vērtības), mainās politiskā kultūra – to likumsakarīgo, bet daudziem neizprotamo procesu divdesmit gadu laikā spilgti aprakstījusi arī atmodas laiku leģendārā aktīviste Marina Kosteņecka:
    ”(..)bet tostarp neviens nezin kāpēc nejūt, ka jaunā okupācija jau sākusies. Tā jau notiek – amerikāniskais ir klāt gandrīz visās jomās, tāpēc iestāšanās Eiropas Savienībā ir gluži formāls dokumentu parakstīšanas akts, lai it kā nofiksētu to, kas reāli jau noticis. Kapitālisms šeit darbojas pilnā sparā – cilvēki kļūst nenovīdīgi, apdziest līdzjūtības, žēlsirdības uguntiņa”. Arnis Terzens, ‘Kabinets’: Latvijas karmiskā katastrofa. Saruna ar Marinu Kosteņecku
    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/arnis-terzens-kabinets-latvijas-karmiska-katastrofa-saruna-ar-marinu-kostenecku.d?id=39719275
    – Par ko cīnījāmies, uz tā arī ”uzrāvāmies” ?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Valdis Ādamsons > mary75 26.08.2011. 10.17

    Par Mamikinu mazliet pārspīlēts!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 26.08.2011. 10.36

    Tai intervijā Kosteņecka pasaka vēl daudz ko interesantu, arī par to, kā pēķšņi saradušies “īstenie patroti” pataisīja tos, kas cīnījās par neatkarību Maskavā, gandrīz vai par tautas ienaidniekiem, kādā veidā tika dalīti ministru krēsli, un daudz ko vēl, ja kāds nav lasījis derēja izlasīt.

    Par to Mamikinu – viņam, vismaz, nepiemīt vairākuma LTV un LNT žurnalistu tendence obligāti paklanīties varas pārstāvjiem un izvairīties no neērtiem jautājumiem, kaut arī, reizēm tam var pārmest zināmu tendenciozitāti, bet, kuram no pārējiem to nevar pārmest?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > mary75 26.08.2011. 17.04

    ..pataisīja tos, kas cīnījās par neatkarību Maskavā, gandrīz vai par tautas ienaidniekiem…
    __________________________
    netrūka arī negribēta komisma- daži jau de facto neatkarīgās Latvijas deputāti neparko negribēja pamest tautas deputātu kongresu Maskavā- nu jau citas valsts parlamentu. Viens pat nebalsī baidīja ar nāves eskadroniem…..

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > mary75 26.08.2011. 10.40

    Mamikinam piemīt tieksme par visām varītēm uzbraukt pat tur ,kur tas nav vajadzīgs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 26.08.2011. 10.47

    edge_indran ++ katrai tautai ir savs lāsts – cunami, zemstrīces. Mums tā ir kopēja robeža ar Krieviju. Nav lemts mums mierīgi dzīvot kalnos, taisot pulksteņus un jodelējot, kā to var atļauties šveicieši, piemēram. :)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

dro 26.08.2011. 11.44

Neredzu gan, kurš tādas varētu kaut cik novadīt, varbūt, vienīgi Domburs, un vēl Mamikins.
___________________
Nu ko papelnīsim atkal mīnusus:) Mamikins ir visaizkustinošakais, kad viņš par varītēm no Krievijas pārstāvjiem pūlas izvilkt negatīvu viedokli par Latviju. Gadās, ka dažiem nu nepavisam negribas teikt to, ko Mamīkins no viņiem prasa. Nesen notika tīrīšana TV5, bet Mamikinu neaiztika. Tas taču tomēr par kaut ko liecina?
Domburam vienmēr traucējušas personīgās sim/antipātijas. Kad JL bija opozīcijā, tad Dombura ironijai un sarkasmam nebija robežu, brīžiem neļāva muti atvērt. Negribas atcerēties kā Domburs vienotā frontē ar “ekonomikas sildītājiem” valstij tik grūtā laikā uzbruka Dombrovskim un Repšem. Mani vienmēr arī kaitinājuši viņa štata gudrīši, kā piem. Gremzde – Egle, bet īpaši odiozais rupeklis Sūna u.c..

+6
-2
Atbildēt

1

    mary75 > dro 26.08.2011. 12.07

    Katram savi trūkumi, gribi teikt, Cukurgailītis un kas tur vēl no TV ir labāki?
    Par to negatīvo viedokli par Latviju, manuprāt, tā drīzāk tāda provokācija situācijas saasināšanai, taisni tas, ko vairākums pārējo žurnalistu nedara, un tas viņam raksturīgi attiecībā uz visu,kaut vai viņa intervija ar to deputātu, aizmirsu, kā viņu sauca, kurš nezināja latviešu valodu, arī nebija īpaši saudzējoša.

    Mamikinu, iespējams, neaiztika reitinga dēļ, nevis tāpēc, ka viņš milzīgi prokrievisks, kaut arī, kā jau teicu, reizēm viņš ir subjektīvs, kā jebkurš. Un vispār, dzirdēt par sevi kritiku, kaut vai reizēm pārspīlētu, ir pat ļoti veselīgi un noderīgi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu