Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Par pašvaldību lietām atbildīgā ministrija sāks darbu pie likumprojekta par Rēzeknes domes atlaišanu, pirmdien vienojās koalīcija. Finanšu grūtībās nonākusī Rēzeknes pašvaldība ir vienīgā Latvijā, kas nav pieņēmusi budžetu. Par domes atlaišanu parlaments varētu lemt marta beigās vai aprīļa sākumā. Pēc atlaišanas domē iecels administratorus uz pārejas periodu, vēlēšanas pilsētā uzreiz netikšot rīkotas.

Talsu novada dome pieņēma taupības budžetu, lai mazinātu vairāk nekā astoņu miljonu eiro deficītu. Pašvaldība atteikusies no stipendijām jauniem mediķiem, skolēnu un bērndārznieku brīvpusdienām. Domes vairākums noraidīja opozīcijas priekšlikumu deputātu algas samazināt par 20%. Tās  samazinās par 10%.

Saeima aizliedza Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importu Latvijā vismaz līdz 2025. gada jūlijam. Latvija ir pirmā ES valsts, kas ar likumu noteikusi ierobežojumus Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes lauksaimniecības produkcijas izmantošanai. Premjerministre Evika Siliņa (JV) informēja, ka Latvijas atbalsts Ukrainai šogad pārsniegs 200 miljonus eiro. 

Latvijas valsts un nevalstiskas organizācijas divu gadu laikā ziedojušas Ukrainai kopumā vismaz 650 miljonu eiro vērtībā. Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta lēš, ka 90 labdarības organizācijas savākušas 60 miljonus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu