Aglonā ieradušās pirmās svētceļnieku grupas • IR.lv

Aglonā ieradušās pirmās svētceļnieku grupas

37
Svētceļnieki pie Aglonas bazilikas. Foto: Inga Nestere, F64

Svētceļnieku pulkā viens kājām mērojis ceļu no Tallinas 

Uz Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā jau ieradušās pirmās svētceļnieku grupas, to vidū viens svētceļnieks ceļu kājām mērojis no Tallinas, aģentūrai BNS pastāstīja Aglonas Bazilikas Informācijas centra vadītāja Rūta Giluče. 

Pirmā svētceļnieku grupa Aglonu sasniegusi jau trešdien, kuras vidū bija svētceļnieks no Tallinas. Viņš ceļu no Tallinas sācis viens, taču Latvijā viņam piebiedrojušies vēl vairāki cilvēki. 

Ceturtdien ieradās pirmā lielā grupa, kurā bija aptuveni 30 cilvēku. Tāpat daudzi cilvēki ceturtdien, kas bija pirmā svētku diena, bija ieradušies ar savu transportu. “Baznīca Svētās mises laikā bija piepildīta ar cilvēkiem, daudzi pat stāvēja kājās,” raksturoja Giluče. Aglonas bazilikā vietas pietiekot aptuveni 200 līdz 300 cilvēkiem. Prognozēts, ka lielāks cilvēku pieplūdums Aglonā varētu būt sestdien. 

Svētki Aglonā sākās ceturtdien, bet noslēgsies 15.augustā. Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā ik gadu augustā pulcē desmitiem tūkstošu ticīgo gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Ik gadu uz svētku norises vietu svētceļojumos ar kājām dodas ticīgo grupas no visas Latvijas.

Komentāri (37)

Ieva 12.08.2011. 13.11

Nekad neesmu sapratis tos, kam ir tik daudz laika, lai dotos svētceļojumā, un laiku pavadītu lūgšanās.
Var lūgt laimi un labklājību Dievam, bet var arī tajā laikā strādāt, un savu dzīvi veidot pats, negaidot, ka Tevi apbalvos augstāks spēks. Manuprāt, Darbs ir lielāka reliģija nekā lūgšanās. Man nepatīk lūgt neko ne no viena, tas man ir tā kā drusku pazemojoši, jo padara tevi par atkarīgo.. Es vai nu iztieku, vai izdaru pats…
Es gan saprotu, ka liela daļai svētceļnieku, tas ir viens no veidiem, kā pavadīt atvaļinājumu, tipa: nebrauksim šogad uz Turciju, bet iesim garākā pārgājienā.
Es gan neesmu ne pret ticību, ne Dievu, ja cilvēkiem tā palīdz dzīvei iedot jēgu, un dzīvot saskaņā ar kristīgo morāli.
Man personīgi to nevajag, esmu labs tāpat, un tāpat zinu, ka nokaut(!) nav labi :).

+3
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > Ieva 12.08.2011. 13.27

    kristietibu nevar un nevajag uzspiest..pat ja cilveks uzskata ka vins ir ta pat labs vai dievs ir vinaa vai sirdii.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 13.08.2011. 02.29

Kā izteikušies ntie zinātnieki, jābūt nu ļoti labticīgi aprobežotam ,lai noticētu evolūcijai: pērkaķis-cilvēks procesam.:) ..

0
-1
Atbildēt

0

kkristaps 12.08.2011. 11.56

Nekad neesmu varējis saprast ne to, kā par jaunavu var saukt sievieti, kas dzemdējusi vairākus bērnus, nedz arī to, no kurienes radusies Marijas uzņemšana debesīs, jo Bībelē par to nav ne pušplēsta vārda …

+3
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu