Dzejas slams uz VEF jumta • IR.lv

Dzejas slams uz VEF jumta

23
Dzejas slams Totaldobže mākslas centrā. 7. jūlija slama dalībnieks Miks Zankovskis izpilda savu dzeju.

Ceturtdien, 11. augustā plkst. 19.00 uz Totaldobže mākslas centra terases (bijušās rūpnīcas VEF teritorijā) notiks kārtējais dzejas slama vakars

Dzejas slams ir sacensība, kur aicinām dzejniekus izpildīt savus oriģināldarbus, ko vērtēs nejauši izvēlēta auditorijas žūrija, vadoties gan pēc izpildījuma manieres un entuziasma, gan arī pēc satura un stila, preses relīzē raksta pasākuma veidotāji.  Dzejas slamu priekšnesumi no ierastajiem dzejas priekšlasījumiem atšķiras ar to, ka vērtēts tiek ne tikai dzejolis, bet arī tā izpildījums, līdz ar to dzejnieki tiek izaicināti dramatizēt savas dzejas izpildījumu. Tas ir izaicinājums pārvērst dzeju īstenā piedzīvojumā acīm un ausīm.

Slama uzvarētājs saņems naudas balvu 50 LVL apmērā.

Pasākuma veidotāji aicina dzejas slama dalībniekus sagatavot trīs dzejoļu performances, jo vērtēšana notiks trīs raundos. Piedalīties drīkst jebkurš, neatkarīgi no pieredzes, atpazīstamības vai citiem faktoriem. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Dzejolim jābūt paša izpildītāja radītam, to drīkst izpildīt, gan lasot no lapas, gan runājot no galvas. Dzejoļa izpildījums nedrīkst būt ilgāks par 3 minūtēm. Papildus punkti tiek piešķirti par mūzikas, video vai performances elementu iekļaušanu izpildījumā.

Septembra sākumā Totaldobže mākslas centrā norisēs urbanās kultūras pasākums Urban poetry2, kad notiks dzejas slams ar britu slama meistaru Jakob Sam La Rose un Aloife Mannix un ASV dzejnieka Van G. Garrett piedalīšanos. 

Pasākuma ietvaros Latvijas dzejniekiem būs iespēja arī piedalīties ASV un Lielbritānijas slamu dzejnieku meistardarbnīcās, kas notiks ar ASV vēstniecības un Britu Padomes Latvijā atbalstu. Meistardarbnīcas notiks Totaldobže Mākslas Centrā 8. – 9. septembrī, bet dzejas slams – 10. septembrī.

Latvijā pirmais slams notika pagājušā gada novembrī, un tā ir pavisam jauna parādība Latvijas kultūras dzīvē. Savukārt, ASV un Rietumeiropas pilsētās slams izvērties par populāru kustību. 

Pasaulē dzejas slamiem jau ir sava vēsture, tradīcijas, savi varoņi un leģendas. Tādēļ, uzskatot šo interesanto parādību par vērtīgu un kultūras dzīvē jaunus stimulus dodošu, Totaldobže Mākslas centrā kopš maija slama vakari notiek regulāri reizi mēnesī. 

Totaldobže darbojas bijušās rūpnīcas VEF teritorijā kopš 2009. gada. Tā ir mājvieta vairāku mākslinieku darbnīcām, kā arī rezidenču vieta ārvalstu māksliniekiem. Mākslas centrā regulāri notiek dažādi pasākumi, kas aptver visdažadākās mākslas jomas – vizuālo mākslu, mūziku, teātri, literatūru, dzeju, fotogrāfiju, performanci u.c. Slama noteikumi un vairāk informācijas mākslas centra mājas lapā.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu