ASV amatpersona: pareiza bija iekšējā devalvācija • IR.lv

ASV amatpersona: pareiza bija iekšējā devalvācija

25
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis LABACA pārstāvniecības atklāšanā. Foto: Valsts kanceleja

Latvijas premjers Silīcija ielejā ASV atklāj Latvijas-Amerikas Biznesa asociāciju un tiekas ar Kondolīzu Raisu

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) semināra ietvaros pagājušajā nedēļā ticies ar bijušo ASV valsts sekretāri, Stenfordas universitātes pasniedzēju Kondolīzu Raisu, kura Latvijas izvēlēto iekšējās devalvācijas stratēģiju raksturojusi kā pareizu, vēsta Valsts kanceleja.

Abi pārrunājuši Latvijas ekonomisko situāciju un pasākumus, kas tikuši īstenoti ekonomikas krīzes pārvarēšanai. Valdis Dombrovskis uzsvēris, ka ES valstis gūst mācību no finanšu krīzes, un tiek pieņemti papildus drošības mēri, lai nākotnē izvairītos no šādiem satricinājumiem.

Piektdien, 15. jūlijā, Ministru prezidents atklāja Latvijas Amerikas Biznesa asociācijas (Latvian American Business Association of California – LABACA) pārstāvniecību Silīcija ielejā. Pašlaik LABACA darbojas sešas Latvijas kompānijas, kas izrādījušas vēlmi izmēģināt savus spēkus Silicija ielejā. Premjers atzinīgi novērtējis redzēto un ar inkubatora vadību pārrunājis iespējamos sadarbības modeļus.

Ministru prezidents iepazinās ar Latvijas uzņēmēju radīto produktu Veritweet, kas ļauj verificēt sociāla portāla Twitter lietotāju identitāti, un kļuva par vienu no Veritweet lietotajiem.

V.Dombrovskis piedalījās Stenfordas biznesa seminārā, kurā tika prezentēti vairāki perspektīvie Latvijas uzņēmumi – Exigen, Tilde, rentmama.com, DeskTime, MightyFingers, MolPort, Veritweet, Real Sound Lab. un citi.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu