Rožu svētki Botāniskajā dārzā • IR.lv

Rožu svētki Botāniskajā dārzā

28

Nacionālais botāniskais dārzs Salaspilī nedēļas nogalē svinēs Rožu dienu 

Botāniskajā dārzā Salaspilī sestdien, 16.jūlijā notiks Rožu diena, kurā visi interesenti varēs iepazīties ar dārza plašo rožu klāstu, raksta aģentūra LETA. 

 No 16.jūlija līdz 18.jūlijam iedzīvotāji, kuru vārds vai uzvārds ir saistīts ar rozēm, piemēram, Roze, Rozālija, Rozīši, Rožkalni vai Rozenbergi, varēs Botānisko dārzu apmeklēt bez maksas. Savukārt sestdien viesiem būs iespēja gan iegūt zināšanas par savvaļas rožu sugām, jo plkst.10.30 sāksies Dagnijas Šmites vadītā ekskursija, varēs arī saņemt lietpratēju ieteikumus rožu šķirņu izvēlē un kopšanā. Rozārijā no plkst.10 līdz 13 būs kāzu floristikas paraugdemonstrējumi. 

Nacionālā Botāniskā dārza rozārijā zied gandrīz 300 rožu šķirnes, kas īpaši piemērotas Latvijas klimatam. Plkst.12 pastaigā pa rozāriju aicinās Lakstaugu floras nodaļas asistente un rožu eksperte Ilma Nereta. 

16.jūnija vakarā plkst.20 notiks vārdadienas svinību saviesīgā daļa, kurā piedalīsies rožu draugs Valdis Ozols, piedāvājot stāstu bildēs Cilvēka un rozes mīlestības ceļš cauri gadsimtiem, bet par dziesmām un gaišu noskaņu gādās folkloras kopa Laiva. Viesiem, kuru tērpā būs rozes motīvs, Rožu dienā ieeja Nacionālajā botāniskajā dārzā pēc plkst.20 maksā 50 santīmus. Vairāk informācijas: www.nbd.gov.lv

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu