Olimpiešiem tērpus veidot pieteicies tikai viens kandidāts • IR.lv

Olimpiešiem tērpus veidot pieteicies tikai viens kandidāts

3
Foto: Evija Trifanova, LETA

Tērpu skiču paraugus iesniegusi Latvijas modes dizaina speciāliste Ilze Mendziņa

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izsludinātajam olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizaina konkursam olimpiskajām spēlēm Londonā 2012.gadā saņemts tikai viens pieteikums, aģentūru LETA informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Tērpu modelēšanai pieteikusies un tērpu skiču paraugus iesniegusi Latvijas modes dizaina speciāliste Ilze Mendziņa. Diemžēl citu kandidātu uz olimpiešu apģērbšanu nebija, atzina Āķe-Vīksne.

LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis norādīja, ka Mendziņas iesniegtais olimpiskās komandas tērpu dizaina piedāvājums ir rūpīgi un ar izdomu izstrādāts. “Tomēr mēs bijām cerējuši uz lielāku pašmāju modes speciālistu atsaucību, jo pēc ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā, kur mūsu delegācija olimpiskajā stadionā iesoļoja Igaunijas modes mākslinieku izstrādātajos tērpos, izjutām Latvijas modes speciālistu gatavību un vēlmi daudz aktīvāk līdzdarboties Latvijas komandas tēla veidošanā,” citēts Fogelis.

Piedalīties tērpu dizainu konkursā LOK aicināja maija sākumā. Konkursa dalībniekiem bija jāizstrādā mūsdienīga, atraktīva un labi atpazīstama Latvijas olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos.

Dizains bija jāizstrādā gan sieviešu, gan vīriešu parādes un atpūtas tērpiem, kas būtu piemērots nēsāšanai vasarā Londonā, kur klimatiskie apstākļi īpaši neatšķiras no Latvijas.

Iepriekšējo reizi LOK ar Latvijas apģērbu kompāniju sadarbojās 2004.gada Olimpiādē Atēnās. Tērpus olimpiešiem darināja Latvijas daiļamatnieku un tekstila uzņēmums “Spektra” sadarbībā ar uzņēmumiem “Etalons” un “Elegants”. Konkursā uzvarēja Latvijas apģērbu šūšanas kompānija “Spektra”, kas sportistus nodrošināja ar parādes un brīvā laika apģērbu, kas tika darināts no lina.

Olimpiskās spēles Londonā notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu