Štrausa-Kāna pārstāvji mēģinājuši uzpirkt istabenes ģimeni • IR.lv

Štrausa-Kāna pārstāvji mēģinājuši uzpirkt istabenes ģimeni

25

Bijušā SVF vadītāja ģimenes paziņa: Nav šaubu, ka viss beigsies klusi

Kādas Ņujorkas viesnīcas istabenes izvarošanā apsūdzētā bijušā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāja Dominika Štrausa-Kāna pārstāvji mēģinājuši uzpirkt cietušās ģimeni, lai viņa atteiktos no apsūdzībām, vēsta aģentūra LETA.

Šāda informācija publicēta laikrakstā “The New York Times”, atsaucoties uz kādu tuvu Štrausa-Kāna ģimenes paziņu. “Viņi jau runājuši ar viņas ģimeni. Nav šaubu, ka viss beigsies klusi. Viņš (Štrauss-Kāns) nesēdēs cietumā un aizlidos uz Franciju, bet sieviete saņems daudz naudas,” izdevums citē vārdā neminētās bijušā SVF vadītāja ģimenes paziņas teikto. Pēc viņas vārdiem, runa ir par summu, kas izsakāma ar septiņzīmju skaitli.

Istabenes tuvinieki dzīvo kādā Gvinejas ciemā, kur nav ne asfaltētu ceļu, ne elektrības, ne telefona. Viņu ikmēneša ienākumi sasniedz aptuveni 45 dolārus (22 latus), kas ir mazāk par šajā valstī noteikto nabadzības slieksni.

Ar pašu istabeni Štrausa-Kāna pārstāvjiem neizdevās sazināties, jo viņu apsargā ASV prokuratūra un varas iestādes kontrolē visus viņas ārējos sakarus, arī telefona zvanus. Par 32 gadus veco istabeni zināms, ka viņa dzīvo Bronksā kopā ar savu 15 gadus veco meitu. ASV viņa ieradusies pirms vairākiem gadiem pēc vīra nāves.

Tikmēr eksperti noskaidrojuši bijušā SVF vadītāja viesnīcas numurā uz palaga atrasto asiņu izcelsmi. Ekspertīze liecina, ka tās bija Štrausa-Kāna asinis: kad istabene viņu atgrūdusi, viņš ar muguru atsities pret kādu mēbeli. Uz Štrausa-Kāna ķermeņa tika atrastas trieciena pēdas.

Štrauss-Kāns, kurš vadīja SVF kopš 2007.gada, tika apcietināts Ņujorkā 14.maijā saistībā ar aizdomām par izvarošanas mēģinājumu. Ar šādu iesniegumu policijā vērsusies viesnīcas “Sofitel” istabene. Iepriekš tika ziņots, ka 62 gadus vecajam finansistam un politiķim var tikt piespriests 74 gadu cietumsods. Tiesa atbrīvoja viņu no apcietinājuma pret viena miljona dolāru drošības naudu un papildu drošības ķīlu piecu miljonu dolāru apmērā kā garantiju tam, ka Štrauss-Kāns nemēģinās izvairīties no taisnās tiesas.

Pēc atbrīvošanas pret drošības naudu Štrauss-Kāns uz laiku apmetās vienā no Ņujorkas vecākajiem debesskrāpjiem – “Empire State Building” Manhetenas rajonā. Apsūdzētais atrodas mājas arestā, un viņam nav tiesību atstāt māju nekāda iemesla dēļ. Kad Štrauss-Kāns pārcelsies uz pastāvīgu dzīvoklī, kur viņš uzturēsies līdz tiesvedības beigām, viņš varēs iziet no mājas, tikai lai tiktos ar advokātu, apmeklētu ārstu, piedalītos tiesas sēdēs un ikdienas dievkalpojumos. Par saviem plāniem viņam būs jāinformē prokuratūra vismaz sešas stundas iepriekš.

Dominiks Štrauss-Kāns vada Francijas Sociālistisko partiju un tika uzskatīts par prezidenta Nikolā Sarkozī galveno sāncensi 2012.gadā paredzētajās vēlēšanās. Daži franču politologi apsūdzēja Sarkozī netīras kampaņas izvēršanā pret Štrausu-Kānu.

Komentāri (25)

ekmanis 26.05.2011. 09.08

Franči par saviem prezidentiem grib frančus.

0
0
Atbildēt

0

UKRITE 25.05.2011. 19.55

ko mēs patiesībā zinām par to, kas tur īsti noticis ar istabeni un Kānu.. mediji tik sajauc prātu. tā, ka ej un sazini.. pizģec, un te vēl spriedelē cilvēki.. pie kāda risinājuma, tad jūs nonāksit?

0
-2
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 25.05.2011. 16.43

Kā tā melnā kuce vispār nokļuva ASV?

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu