Tautas skaitīšanā aptaujāti 1,1 miljons iedzīvotāju • IR.lv

Tautas skaitīšanā aptaujāti 1,1 miljons iedzīvotāju

24
Foto: Gatis Rozenfelds, F64

Iedzīvotāju skaits Latvijā pērn sarucis par 18,7 tūkstošiem

Tautas skaitītāji ir aizpildījuši anketas par 1 miljonu un 138 tūkstošiem iedzīvotāju, tā liecina Centrālās statistikas pārvaldes līdz 10.maijam apkopotie dati.

Tas ir 73,8 procenti no tautas skaitītāju darba uzdevumos iekļauto personu kopskaita. Vairāk nekā 80 procentus no plānotā darba apjoma ir paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā 27 no 37 reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem (RVKC). Čaklāko vidū ir Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes (lauku) un Valkas RVKC. Savukārt Rīgā salīdzinoši vairāk paveikuši tautas skaitītāji, kuri strādā Vidzemes un Zemgales RVKC vadībā.

Tautas skaitīšanas beigu termiņš ir 31.maijs. Taču no 1. līdz 10.jūnijam iedzīvotājiem būs atkārtota iespēja aizpildīt tautas skaitīšanas anketu internetā. Šo iespēju izmantot varēs tie, kuri iepriekš nebija “saskaitījušies” nedz internetā, nedz kopā ar tautas skaitītāju savā dzīves vietā, CSP Informācijas centrā vai RVKC.

Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure aicināja iedzīvotājus anketu aizpildīt, kad pie viņiem ierodas tautas skaitītāji, jo viņi ir apmācīti to darīt. “Izmantojiet iespēju, ka jūs to izdarāt kopā ar profesionāļiem, kuri šo darbu spēj paveikt ātrāk un precīzāk, tādējādi garantējot sniegto datu pareizību un izslēdzot jebkādas kļūdas anketas aizpildīšanas procesā,” sacīja Žīgure.

Iedzīvotāju skaits Latvijā pērn sarucis par 18,7 tūkstošiem, kas ir vairāk nekā 2009.gadā, aģentūru BNS informēja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP). 2010. gada demogrāfiskās statistikas dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāju skaits turpina samazināties. Šā gada sākumā Latvijā dzīvoja 2,23 miljoni cilvēku, un iedzīvotāju skaita samazinājuma temps pērn bija 0,83% salīdzinājumā ar 0,57% 2009.gadā.

Dabiskās kustības dēļ, mirušo skaitam pārsniedzot dzimušo skaitu, iedzīvotāju skaits pagājušajā gadā saruka par 10,8 tūkstošiem, bet ilgtermiņa migrācijas dēļ ‒ par 7,9 tūkstošiem. Pērn uz dzīvi Latvijā no citām valstīm ieradās 2,8 tūkstoši cilvēku, bet uz pastāvīgu dzīvi citās valstīs pārcēlās 10,7 tūkstoši cilvēku.

Komentāri (24)

silvija_vitina 12.05.2011. 14.49

jāaa… stiep to saskaitīšanās termiņu, kā gribi, bet 2 mlj. laikam saskaitīt neizdosies.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu