NEPLP darbiniekiem nevajadzīgi apmaksājusi valodas kursus • IR.lv

NEPLP darbiniekiem nevajadzīgi apmaksājusi valodas kursus

25
Foto: Raitis Plauks, F64

Ķīniešu valodu divi darbinieki mācījušies semināram, kur runāts krieviski un angliski

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pērn diviem darbiniekiem apmaksājusi ķīniešu valodas kursus dalībai semināros Ķīnā, lai gan tajos bija vajadzīga angļu un krievu valodas prasme, secināts Valsts kontroles revīzijā, vēsta aģentūra BNS.

Pērn septembrī, pamatojoties uz padomes priekšsēdētāja Ābrama Kleckina rīkojumu un mācību organizētāja ‒ Rīgas Stradiņa universitātes ‒ izsniegtajiem rēķiniem, diviem padomes locekļiem apmaksāti ķīniešu valodas kursi 160 latu apmērā. Ķīniešu valodas apguve bija vajadzīga komandējumiem uz Ķīnu.

Padomes locekļi kursus apmeklējuši no 20.septembra līdz 8.oktobrim, taču komandējumi uz Ķīnu notikuši, pirms kursi bija pabeigti, un 2011.gada janvārī mācības turpinājās, konstatējusi kontrole. NEPLP darbinieks tika nosūtīts komandējumā, lai piedalītos attīstības valstu elektronisko plašsaziņas līdzekļu ministru seminārā (komandējuma laiks no 11. līdz 20.oktobrim), savukārt otrs darbinieks ‒ seminārā radio un televīzijas augstākā līmeņa vadītājiem un darbiniekiem (18.oktobris‒2.novembris).

Tomēr semināru aprakstos teikts, ka viena no prasībām attīstības valstu semināra dalībniekiem bija angļu valodas prasme, savukārt otrā semināra dalībniekiem informāciju sniedza krievu valodā.

Līdz ar to revidenti secinājuši, ka, apmaksājot ķīniešu valodas kursus 160 latu apmērā, NEPLP nav nodrošinājusi lietderīgu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, jo dalībai semināros nebija nepieciešama ķīniešu valodas prasme un tā nav vajadzīga arī NEPLP locekļiem tiešo pienākumu veikšanai.

Komentāri (25)

Juris Millers 09.05.2011. 16.28

Nav nedz īpaši liela summa, nedz īpasi liela vaina. Tāpat ar tādu īsu kursu viņi semināru nesaprastu, ja tas būtu ķīniski, toties tagad viņi spēja sekot netiešai info (bieži semināros vietējie neievēro semināra valodu) un arī ķīniešu valodas pat virspusīga zināšana parasti atstāj labu iespaidu. Ķīniešu ir daudz, viņi ir visās jomās, noteikti vel ar viņiem būs jākomunicē. Dažreiz viņiem ir tik slikta angļu valoda, ka jāzin ķīniešu valoda lai saprastu, ko viņi tev it kā angļu vārdiem uzrakstījuši.

Jā – tas nebīja 100% nepieciešami, taču diez vai tā dēļ ir verts kādu stipri sodīt, norāt – var.

+3
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu