Ūdens līmenis paaugstinās tikai Daugavā, Aiviekstē un Gaujā • IR.lv

Ūdens līmenis paaugstinās tikai Daugavā, Aiviekstē un Gaujā

38
Applūdusi iela Carnikavā. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Avīze: ūdenstūristi aktīvi izmanto iespēju baudīt palu ūdeņus Amatā un citās upēs

Turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā un Gaujā, savukārt citās Latvijas upēs līmenis pārsvarā pazeminās, Pirmdien, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru vēsta aģentūra BNS.

Nepilnas diennakts laikā – līdz pulksten 7 pirmdienas rītā – ūdens līmenis Daugavā pie Krāslavas un Daugavpils, kā arī Gaujā pie Valmieras paaugstinājies par 35 centimetriem (cm). Daugavā pie Līksnas līmenis cēlies par 30 cm, pie Jēkabpils – par 12 cm.

Savukārt Gaujas grīvā pie Carnikavas saistībā ar vēja pierimšanu ūdens līmenis pazeminājies par vienu centimetru.

Par 14 cm ūdens līmenis kāpis arī Aiviekstē pie Lubānas, pārējās Latvijas upēs vērojama līmeņa krišanās. Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmenis nepilnas diennakts laikā pazeminājies par 5-6 cm, Ogrē – par 19-31 cm, Lielajā Juglā pie Zaķiem – par 34 cm.

Daugavā tuvākajā laikā turpināsies ūdens līmeņa kāpums, arī Gaujā vēl gaidāma neliela līmeņa celšanās. Citās upēs turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās, prognozē hidrologi.

Tikmēr avīze “Neatkarīgā” pirmdien vēsta, ka ūdenstūristi izmanto iespēju izbaudīt palu ūdeņus Amatā, Raunā un citās upēs.

Uz Amatu aizvadītajās brīvdienās devies liels skaits laivotāju. Vairāki aktīvisti, kuri izbrauca Amatu gan piektdien, gan sestdien, atzinuši, ka šogad atšķirībā no pagājušā gada laivotāji ir sagatavojušies, apzinīgi, nav jūtama pārgalvība. Ūdens līmenis, arī straumes ātrums gan esot tāds pats kā pērn, taču ir mazāk sagāztu koku pāri upei. Pērn tieši aiz tiem ķērās un krita daudzi laivotāji, bīstami pazūdot zem.

Ekstrēmās atpūtas cienītāji arī prognozē, ka, ja neuznāks lietus, kas varētu atkausēt sniegu mežā, Amatā ūdens līmenis samazināsies, raksta avīze. Tomēr pavasara palos ir arī citas braucamas upes, piemēram, Rauna un Līgatne.

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu