Atkal izdots "Labrītiņ rītiņa" • IR.lv

Atkal izdots “Labrītiņ rītiņa”

30

Izdevniecībā Upe tuviem un tāliem atkal izdots latviešu skaitāmpantu un dziesmu ieraksts bērniem “Labrītiņ rītiņā” CD formātā. 

Ieraksta producente Ilga Reizniece uzskata, ka ar šo ierakstu mūsu mājās ienāk dziesmu gudra aukle. Jo arī agrāk, gluži tāpat kā šodien, vecākiem un vecvecākiem bija daudz un gari jāstrādā, tādēļ par mazā bērna aukli bieži tika atstāts drusku lielāks brālītis vai māsiņa, kuri paši vēl labprāt rotaļājās. Dzirdamās dziesmiņas viegli var izspēlēt kopīgi visas dienas garumā– ne tikai dažādus darbiņus darot, bet arī rotaļās laiku īsinot.  Te dzirdamas gan jau labi zināmās– Zinu, zinu, Cepu cepu kukulīti, Tā jāj kungi, Mek mek āzīti, Vāru vāru putriņu, Kur ta tu nu biji, Dievs nosvieda bumbuli zemē, gan arī mazāk dzirdētās– Dzīvoju pie kundziņa, Ak tad kaķīts, Aizbrauca mans vīrelis, Dop Dop Rīgā, Sitam plaukstiņas. Krājums būs labs palīgs arī bērnudārzu un dažādu pulciņu audzinātājām.

Dziesmas un skaitāmpantus Ilgas Reiznieces vadībā iedziedājuši Jūrmalas Alternatīvās skolas (JAS) bērnudārza audzēkņi. Ierakstā piedalījušies arī Gints Sola (ģitāra), Mikus Čavarts (perkusijas) un Kaspars Tobis (taustiņinstrumenti).

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu