"Annas Boleinas" pirmizrādes tiešraide • IR.lv

“Annas Boleinas” pirmizrādes tiešraide

27

5. aprīlī plkst. 20:00 kinoteātrī „Rīga” tiešraidē no Vīnes Valsts operas būs skatāma operas “Anna Bolēna” pirmizrāde, kurā piedalīsies divas pasaules operdīvas – latviešu mecosoprāns Elīna Garanča un krievu soprāns Anna Ņetrebko.

Pasaulē atzītās operdīvas – Garanča un Ņetrebko – atveidos galvenās lomas itāļu “bel canto” meistara Gaetano Doniceti liriskajā traģēdijā “Anna Bolēna”.

Kā ziņoja agentūra LETA, pēc operas pirmizrādes 2. aprīlī soprāns Anna Ņetrebko un latviešu mecosoprāns Elīna Garanča, izpelnījās vētrainas, 20 minūšu ilgas skatītāju ovācijas.

Džovannas loma Garančai ir ļoti nozīmīga un viņas repertuārā jau ir kopš 1998.gada, kad, aizvietojot sasirgušu kolēģi, viņa desmit dienu laikā apguva šo partiju un piedalījās rumāņu un grieķu kopiestudējumā, kas bija latviešu dziedones debija starptautiskā arēnā. Vēlāk šo Doniceti operu Garanča izpildījusi arī iestudējumos Helsinkos un Barselonā, pēc Vīnes vēl šogad izpildīs arī Cīrihē un Ņujorkā.

Pie diriģenta pults izrādē Vīnē būs itāļu maestro Evelīno Pido, ar kuru Garanča jau sadarbojusies Džoakīno Rosīni operas “Pelnrušķīte” iestudējumā Elizejas lauku teātrī Parīzē.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu