No nākamās nedēļas LTV vairs nebūs raidījuma „100. pants” • IR.lv

No nākamās nedēļas LTV vairs nebūs raidījuma „100. pants”

15
Edgars Kots. Foto: Lauris Vīksne, F64
Dita Krauze

Kots lēmumu pamato ar raidījuma zemajiem reitingiem

No nākamās nedēļas Latvijas Televīzijas (LTV) 1.kanālā zemo reitingu dēļ programmā vairs nebūs raidījuma “100.pants”, biznesa portālam “Nozare.lv” pavēstījis LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Kots skaidro, ka LTV pieņēmusi lēmumu raidījumu vairs neveidot, jo tā reitings bijis par 70% mazāks nekā plānots. „Aktuālās intervijas pēc nepieciešamības būs iekļautas LTV ziņu raidījumos – “Labrīt Latvija!”, ziņās plkst. 18 un “Panorāmā”. Tas būs pārejas posms, kamēr tiks atrasts auditorijai interesantāks variants,” sacīja Kots, gan nekonkretizējot, kad varētu tikt atrasts jauns raidījuma formāts.

Raidījuma “100.panta preses klubs” veidošana turpināsies, jo tā reitingi esot apmierinoši, uzsvēra Kots, piebilstot, ka viena vakara raidījuma “100.pants” veidošanai paredzētās tiešās izmaksas bijušas aptuveni 400 latu.

“100.pants” bija viens no nedaudzajiem analītiskās žurnālistikas raidījumiem sabiedriskajā televīzijā. Raidījums 30 minūšu garumā LTV ēterā bija redzams no 2009.gada janvāra sākuma, bet pirms tam desmit minūšu aktuālā ikdienas intervija bija skatāma uzreiz pēc “Panorāmas” ziņām.

 

Komentāri (15)

Normunds 20.03.2011. 22.21

Pie vainas šķiet galvenokārt būs pats Kots. Nez vai nu viņš nebūs ievērojis, ka pēc Gailīša iecelšanas par ziņu dienesta vadītāju LTV 1 palika pilnīgi bez zobiem. Analītiskās žurnālistikas līderis nu ir privāts kanāls TV3. Tādam bija jābūt sabiedriskajam kanālam, par to maksājam nodokļus! Vai tad Kots neredz, ka Gailītis nevar vai nespēj “pavilkt”. Ja redz, tad kāpēc pirms raidījumu pārkārtošanas neveic kadru reformas? Vai Kots vispār apjēdz cik liela nozīme un atbildība ir medijiem tautas, it īpaši postsovjejetiskas, izglītošanā, sabiedriskās domas veidošanā. Manuprāt, tieši sabiedrisko mediju ļenganums, bezzobainība pacēlušas sabiedrisko domu tādos” augstumos” lielākā daļa uzskata Lembergu par populāru politiķi nevis noziedznieku. Kauns!

+9
0
Atbildēt

1

    austrisv > Normunds 21.03.2011. 09.58

    Mazputns!
    Nu neticu es Kaktiņa kantora aptaujām par tiem populārākajiem cilvēkiem!
    Ja jau Lembis būtu bijis tik populārs, kā uzrāda Kaktiņa aptauja, tad kāpēc ZZS gan neuzvarēja saeimas vēlēšanās, jo Lembis taču bija viņu premjera kandidāts! Liekas, ka ZZs saņēma kādus 19,.. % no visu vēlētaizgājušo skaita un tie nu nav nekādi tur 45 vai cik %. iespējams, ka aptaujāti tikai kādi 100 cilvēki un ej nu zini, kuri tie 100 ir!
    Kāpēc nekad pa šiem gadiem nekad ne reizi man nav jautāts neviens no šo kaptauju kantoru jautājumiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

itommy_ 20.03.2011. 13.00

Domāju, ka problēma nav raidījuma vadītājos, un Rēders ir sevišķi labs. Tas suns ir aprakts iekš uzaicināto dalībnieku vājās profesionālās sagatavotības kombinācijā ar Latvijā valdošo zemgaldes politiku kā lielajā politikā, tā arī ierēdniecībā vispār, turklāt nu jau korupcijas sērga pārņem arī privātā sektora attiecības. Citiem vārdiem sakot, lietu kārtošanā ir tik liela savtīgu interešu dominance, ka publiski vērt muti vaļā nozīmē šā vai tā aizskart kāda intereses, tāpēc labāk kaut ko samuldēt pa tukšo, nekā klāstīt lietas tā, kā tas ir patiesībā. Savukārt tukša muldēšana ēterā nekādi nevairo TV reitingus.

+5
0
Atbildēt

0

sanitai19 20.03.2011. 11.18

Pilnīgi pievienojos opim. Slikts laiks, jo es izvēlos skatīties TV3 ziņas un citas ziņas. Rēders gan labāk patīk par Elksni. Slikta plānoša Latvijas Televīzijā un, vispār, – nav, ko skatīties. Bieži vien izvēlos citus kanālus, jo nav interesantu raidījumu. Par gailīša raidījumiem piektdienas vakaros. Tos izvēlos tikai skatoties, kas uzaicināti. Pats gailītis gan nekam neder. Neinteresants un muļķīgs. Pēdējā raidījumā par uzaicināto Kūli. Lai arī skaitās izglītota sieviete, tik daudz prāta jau vajadzēja būt, lai sekotu savam runas veidam. Vīpsnājoša un augstprātīga pret pārējiem sarunu biedriem. Tas nozīmē, ka arī pret skatītāju. Nepatīkama sarunu biedre. Laikam jau jāiepazīst arī tādas. Ja nu iedomājas kaut kur balotēties.

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu