Latvija pieteiksies rīkot 2017.gada pasaules hokeja čempionātu • IR.lv

Latvija pieteiksies rīkot 2017.gada pasaules hokeja čempionātu

48

Lipmans pozitīvas atbildes gadījumā sola vēl vienu hokeja halli ne par budžeta līdzekļiem

Latvija sūtīs oficiālu pieteikumu ar vēlmi rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā Rīgā, otrdien vēsta aģentūra LETA.

Valdība apstiprinājusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF), kuru parakstījis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”).

Latvijas vēstulē uzsvērts, ka tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā 2006.gadā Latvijai bija gan lielisks pozitīvs izaicinājums, gan iespēja pierādīt, ka Latvija ir spējīga rīkot šāda līmeņa starptautiskus pasākumus. Tāpēc, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, Dombrovskis vēlas sniegt personīgo morālo atbalstu LHF centieniem iegūt tiesības atkārtoti rīkot pasākumu 2017.gadā, norāda valdības vadītājs.

Vēstules nobeigumā valdības vadītājs izsaka cerību, ka Latvija un Rīga iegūs tiesības rīkot pasaules čempionātu hokejā 2017.gadā un tādējādi valstij būs gods vest kopā nācijas ar šādas nozīmes starptautiska sporta notikuma starpniecību.

LHF prezidents Kirovs Lipmans otrdien valdības sēdē pauda viedokli, ka Latvijai ir visas iespējas cīnīties un panākt, lai 2017.gadā pasaules čempionāts hokejā notiks Latvijā. Ja Latvijai šādas tiesības tiktu dotas, tad tiktu uzbūvēta otra hokeja halle, kam gan nebūšot nepieciešami valsts budžeta līdzekļi.

Savukārt aģentūrai LETA Lipmans uzsvēra, ka pagaidām vēl ir pāragri lolot ilūzijas par pasaules čempionāta rīkošanu 2017.gadā. “Mums vēl jādod garantijas, ka mēs varēsim to čempionātu sarīkot augstā līmenī.”

Komentāri (48)

Una Grinberga 15.03.2011. 14.46

Jauno halli un infrastruktūru ir jābūvē par brīvu Zelta tilta cēlājiem, lai vismaz mazumiņu nozagtās naudas atdod!

+3
0
Atbildēt

0

agris_kveders 15.03.2011. 14.27

2017. gads nav olimpiskais gads, tāpēc čempionāts varētu būt visai spēcīgs. Kirovu var zākāt, bet ir lietas, ko viņš izdara.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 16.03.2011. 01.52

tas bus kartejais iemesls lai zids lipmans un cekistu varza izmaanitu no valsts milzigu naudas cupu un pus pilsetas zemes..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu