Internetā "saskaitījušies" vairāk nekā 650 000 cilvēku • IR.lv

Internetā “saskaitījušies” vairāk nekā 650 000 cilvēku

41
Gints Ivuškāns, F64
Ilze Malaševska

Šonedēļ tiks precizēta un pārbaudīta iedzīvotāju sniegtā informācija

Tautas skaitīšanas pirmajā posmā, kas no 1.marta līdz 12.martam notika internetā, piedalījušies vairāk nekā 650 tūkstoši personu, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja Centrālās statistikas pārvaldē (CSP).

Tautas skaitīšanā internetā iegūtā informācija vēl tiks precizēta, un šonedēļ tiks apzinātas tās personas, kuras saskaitītas vairākas reizes, kā arī precizētas adreses uz kurām skaitītājiem nebūs jāiet, intervijā “Latvijas Radio” sacīja CSP Sociālās statistikas departamenta direktore Maranda Behmane.

Gadījumā, ja tautas skaitīšanas veidlapa nebūs aizpildīta par visiem mājsaimniecības locekļiem, skaitītājs apmeklēs konkrēto adresi un aptaujās pārējos mājsaimniecības locekļus. Izmantojot CSP rīcībā esošo administratīvo reģistru datus, tiks izvērtēta arī tautas skaitīšanas anketās iekļautās informācijas kvalitāte, un, ja tiks atklātas būtiskas nepilnības, iedzīvotājus lūgs precizēt sniegto informāciju.

Sākotnēji bija plānots, ka internetā tautas skaitīšanās noritēs līdz 10.martam, taču lielās aktivitātes dēļ Centrālā statistikas pārvalde pagarināja termiņu līdz 12.martam. Pirmajās desmit dienās internetā anketas bija aizpildītas par 581 000 iedzīvotāju.

Iedzīvotāju dalība tautas skaitīšanā ir obligāta. To paredz Tautas skaitīšanas likuma 9.panta 2.daļa un Valsts statistikas likuma 10.panta 1. un 2.daļa, aģentūrai LETA sacīja Maranda Behmane. Par nepilnīgu informācijas sniegšanu fiziskām personām var piemērot līdz 150 latu naudassodu, savukārt par izvairīšanos iesniegt minēto informāciju fiziskas personas var sodīt ar 100-250 latu naudassodu.

Tos iedzīvotājus, kuri nebūs aizpildījuši tautas skaitīšanas anketu internetā, laikā no 17.marta līdz 31.maijam tautas skaitītāji apciemos dzīvesvietā. Tautas skaitītāji drīkstēs ierasties pie iedzīvotājiem no plkst.7 līdz plkst.21. Ikvienam tautas skaitītājam būs apliecība, īpaša datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru.

Ir.lv jau ziņoja, ka interneta tautas skaitīšanas pirmās dienas sākās ar vairākām ķibelēm. Pirmajā tautas skaitīšanas dienā, 1.martā, lielās intereses dēļ tika pārslogotas CSP elektroniskās sistēmas, bet jau 2.martā atklājās, ka, ļaujot autorizēties ar personas kodu un pases numuru, tiek pārkāptas personas datu drošības prasības. 

 

Komentāri (41)

janazakovica 14.03.2011. 22.59

ar skaitisanas lapaa izvietotajam reklamam vareja nosegt visus saskaitisanas izdevumus.

0
0
Atbildēt

0

disassociative 14.03.2011. 13.13

Vēl apmēram tikpat saskaitīs tautas skaitītāji pa mājām staigādami. Vairāk arī nebūs.

0
-1
Atbildēt

0

Anna Gaigule 14.03.2011. 14.13

Ņemot vērā to, ka pirmās 2 dienas sistēma praktiski nestrādāja, pagarinājums par vēl 2 dienām ir smieklīgs.
Kāpēc to nevarētu darīt līdz maijam? Vai tiem, kas bija atvaļinājumā/komandējumā u.tml. par katru cenu bija jāatrod laiks un internets, lai to izdarītu paredzētajās 10 dienās?

Un nevajag teikt, ka sarežģīti pārskaitīt. Tam pietiek ar jaunāko MS Excel vai Open/Libre Office Calc…

0
-2
Atbildēt

1

    anita_meistere > Anna Gaigule 14.03.2011. 16.44

    tāpēc ka pirms sāk apstaigāt tos, kas netā nav saskaitījušies…tos cilvēkus ir jāapzina. ir takš jauztaisa kaut kāda liste, kur vispār ir jāiet. tas takš ir baigais pasākums. tie aks gribēja saskaitīties netā, to jau sen ir izdarījuši.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu