VIDEO: Kalnmeiers prasa izvērtēt Vilnīša atbilstību amatam • IR.lv

VIDEO: Kalnmeiers prasa izvērtēt Vilnīša atbilstību amatam

90
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Valdība par komisijas izveidi varētu lemt nākamnedēļ; Dombrovskis – pārkāpumi ir nopietni

Uzklausot ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ierosinājumu izveidot komisiju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai, valdība jau nākamnedēļ varētu lemt par šo jautājumu, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL, "Vienotība").

Dombrovskis atteicās atklāt iespējamo pārkāpumu būtību, norādot, ka Ģenerālprokuratūras vēstulē esot ierobežotas pieejamības informācija, tomēr premjers norādīja, – ja jau prokuratūra rosina izveidot šādu komisiju, tad "acīmredzot, ir runa par pietiekoši nopietniem pārkāpumiem."

Premjers sīkāk gan neizskaidroja, kā varēs nodrošināt parlamenta atbalstu Vilnīša atbrīvosānai, ja šādi lems izveidotā komisija. pēc Dombrovska domām, svarīga loma būs izmeklēšanā konstatētajam.

Savukārt apvienības "Saskaņas centrs"  deputāts Andrejs Klementjevs žurnālistiem pavēstīja, ka Vilnīša atbrīvošanai būtu jābūt ļoti nopietniem argumentiem. "Partija, kas pacēla roku pret [ iepriekšējo KNAB vadītāju Alekseju] Loskutovu bez pamatojuma, beidza vēsturiskā miskastē. Es negribu, lai tas pats atkārtotos ar “Vienotību”, kura ļoti sen mēģina aktualizēt diskusiju par to, vai šis cilvēks ir piemērots tam amatam, " sacīja Klementjevs.

Jau vēstīts, ka Kalnmeiers vēstulē premjeram norādījis, ka, izvērtējot Ministru prezidentam un Ģenerālprokuratūrai iesniegto KNAB darbinieku sūdzību par Vilnīša iespējamām prettiesiskām darbībām, Ģenerālprokuratūra ir secinājusi, ka ir pietiekams pamats KNAB priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai.

Vēstulē Ministru prezidentam ģenerālprokurors atbilstoši likumam “Par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju” un attiecīgajiem Ministru kabineta noteikumiem ierosina valdībai izveidot komisiju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai. Tās sastāvā būtu ģenerālprokurors vai viņa norīkots virsprokurors, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Ministru kabineta deleģēts ministrs un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Komisiju vadītu ģenerālprokurors vai viņa norīkots virsprokurors.

Komisija sniedz Ministru kabinetam atzinumu, vai ir pamats KNAB priekšnieka atbrīvošanai no amata. Ministru kabinets apstiprina komisijas ieteikumu Saeimai vai arī lemj citādi. Komisijas pilnvaras beidzas ar brīdi, kad Ministru kabinets apstiprina komisijas ieteikumu, ja valdība nav lēmusi citādi.

KNAB priekšnieks Vilnītis izskanējušo informāciju par nepieciešamību vērtēt viņa atbilstību ieņemamajam amatam nekomentē, aģentūrai LETA sacīja biroja preses pārstāve Ieva Karlsberga.

 

Komentāri (90)

andris902 07.03.2011. 13.24

…beidzot!!!…nu jau kļūst skaidra Vilnīša plosīšanās…un rodas cerība, ka šai agonijai tiks pielikts punkts!…tagad nedrīkst vilcināties ar komisijas izveidi un Vilnīša darbības izvērtēšanu atlikt uz vēlāku laiku – ir jārīkojas!…un nekavējoši!…

+26
-1
Atbildēt

1

    murnieks112233 > andris902 07.03.2011. 20.52

    Dombrovkis kā lēnais divplāksnis kamēr izdomās…arī Jutu paspēs atlaist.
    Laikam kādam tur svilst pakaļa, smagi svilst…

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

dro 07.03.2011. 14.26

Tā ka – gatavojamies kārtējam farsa cēlienam ar traģikomēdijas elementiem vairāku mēnešu garumā un skaļai, apstulbinošai neapmierināto hunveibinu spiegšanai tad, kad Saeima nobalsos par Vilnīša palikšanu amatā … :)
____________________
Tagad skaidrs, ka Vilnītis amatā nepaliks, jo Kurmīša tāpat kā Lelles pareģojumi nekad nepiepildās:))

+22
0
Atbildēt

1

    murnieks112233 > dro 07.03.2011. 21.07

    Ino Ej nu ej…pagaidi marta beigas un aprīļa sākumu, kad valdības beņķi tiks smagi sašūpoti…

    0
    -4
    Atbildēt

    0

mary75 07.03.2011. 13.31

Saprotams tas, ka arī ģenerālprokuratūrai parādījušie jautājumi Vilnītim, var tikai priecēt.
Bet, beigu beigās, visu izlems Saeimas vairākums, un tur mums pārsvarā tas pats agresīvi – tumsonīgi – zagligi – blēdīgais un pērkamais vairākums, kas nomainīja Loskutovu pret Vilnīti, tikai, citās proporcijās.
Tā ka principā, Vinītis var nekas vēl ilgi nedraudēt, vismaz, līdz nākamajām vēlēšanām, kuru rezultāti, baidos, principā ne ar ko neatšķirsies, jo tauta tic Lembergam un mīl Lembergu, un par SC balsos ne mazāk, kā šoreiz, pirmkārt, vairākums krievvalodīgo pilsoņu, otrkārt, jo tas ir tāds pats populistisks veidojums, kā Lemberga īpašumā esošā ZZS.
Tā ka teorētiski Vilnītis mums var būt mūžīgs, nu, vismaz, kamēr vairums elektorāta balsos par tiem, kuri viņu atbalsta, vai Lembergs neatradīs vietā vēl lielāku un paklausīgāku kretīnu.

+23
-1
Atbildēt

5

    Valdis Ādamsons > mary75 07.03.2011. 22.43

    >zanE – Tu tik mīļi to pateici! Vienkārši un skaisti!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > mary75 08.03.2011. 05.54

    Nu, Grigule taisa spožu karjeru, skaties, drīz sēdēs Saeimas prezidijā vai kādā citā svarīgā amatā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kika,kiki,banija > mary75 07.03.2011. 13.37

    Par tādu vilnīti ir atbildīga lemberga zaļo zemnieku sulaiņu partija!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 07.03.2011. 13.47

    Apskaužu tavu optimismu, atliek tikai cerēt, ka tev taisnība.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 07.03.2011. 13.45

    ..dzeri…nu, nu – lai gan ZZS ir jampampiņu bars ar hūti galvas vietā…tomēr Ģenerālprokuratūrai atklājot virkni nelikumību Vilnīša darbībā…arī viņiem pastāv pārāk liels risks turpināt absurda teātri…būs interesanti vērot ZZS Grigules taisnošanos, Gustiņa stostīšanos un Daudzes minstināšanos…ZZS izģērbšanās – garantēta!…nebūsim tādi pesimisti!…:))…

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu