No ledus gabala Bulduros cilvēki izglābti • IR.lv

No ledus gabala Bulduros cilvēki izglābti

21
foto: Andrejs Bojārs

Makšķernieki atstāj citu atlūzt draudošu ledus gabalu jūrā pie Dzintariem

Visi makšķernieki, kas bija uz sestdien ap pulksten 15 Rīgas līcī pie Bulduriem jūrā aizdreifējušā ledus gabala – kopumā ap 100 cilvēku, ir izglābti, vēsta aģentūra LETA. Savukārt nedrošo ledus gabalu, kas vakarpusē draudēja atlūzt jūrā pie Dzintariem, bļitkotāji līdz ar tumsas atnākšanu pakāpeniski pametuši.

Makšķerniekus no jūrā aizdreifējušā ledus gabala pie Bulduriem drošībā nogādājuši VUGD darbinieki un vietējie iedzīvotāji, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš. Ap pulksten 17 uz peldošā ledus gabala vairs neviens neatradās.

Savukārt cilvēki, kuri makšķerēja uz nedrošā ledus jūrā pie Dzintariem, pašu spēkiem devušies krastā pēc glābēju brīdinājuma, pastāstīja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Gaisa spēku helikopters ar Jūrmalas policistiem no gaisa apsekojis nedrošo teritoriju virs Rīgas jūras līča. Konstatēts, ka ledū pie Dzintariem izveidojusies plaisa, taču visi cilvēki atrodas krasta pusē no tās, tāpēc ļaudis tika mudināti doties uz sauszemi. Jūrmalas policisti turpina pārbaudīt Rīgas jūras līča piekrastes teritoriju vairāku kilometru garumā.

Informāciju par bīstamo situāciju Jūrmalā saņēma Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga). No Gaisa spēku aviācijas bāzes Lielvārdē organizēta divu helikopteru pacelšanās, kas sniedz atbalstu glābšanā, informēja Aizsardzības ministrijas preses nodaļā. Valsts robežsardze glābšanai sagatavoja kuģi "Valpas", informēja robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Komentāri (21)

disassociative 26.02.2011. 18.16

Kā jūrā ledus, tā peldošie bļitkotāji. Jāievieš biļetes, pa kārtīgām cenām šādām atrakcijām. Ja cilvēks nespēj saprast, ka jūrā ledus pie laika maiņas plaisā un lūzt, tad par pieredzi ir jāmaksā. Galu galā glābšanas darbi maksā naudu, bet faktiski jau jāmaksā par nesaprātīgu cilvēku izklaidēm.

+9
0
Atbildēt

0

piziks 26.02.2011. 19.18

Un jāglābj arī tie, kurus glābēji lūdzas (!) malā nākt. Par šo bezatbildību vajadzētu ieviest pēcmaksu ar labi augstu ceņņiku. Cits pat heļa borttehniķim sist mēģina, kad liek atstāt kasti uz ledus, jo, redz, šim zelta un sudraba mormiškas, bļin!

+7
-1
Atbildēt

0

kenzoo 27.02.2011. 10.35

1) Tādus vajadzētu celt nost no ledus tikai tad, kad viņi paraksta cedeli, ka atzīst parādu valstij par viņu glābšanas $, kas piedzenams tūlīt aiz bērnu uzturlīdzekļiem.
2) NĒ? Nu i lai paliek, nevis pēctam ņirdz TV kamerā sēdēdami uz blakus ledus gabala (viņu pensijas arī valstij ietaupītos)
3) Uzskatīt sēdēšanu uz ledus uz kastes tādā vietā, no kurienes ir jāglābj, par pašnāvnieciskām tieksmēm un izdarīt attiecīgu atzīmi psihopātu reģistrā – t.i. lai aizmirst par autovadīšanas tiesībām, ieroču atļaujām u.t.t.
Kāpēc valstij – mums – jāmaksā par viņu tūkstošiem vērtajām zivīm? Tad jau valstij turpmāk jāapmaksā VISIEM iedzīvotājiem katram pa hobijam 1000 ls apmērā – es gribētu aizbraukt uz kalniem paslēpot. Ar ko mana vēlme ir mazvērtīgāka par jēgu nodzēruša bļitkotāja hobiju?

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu