Ķirsonu atzīst par maksātnespējīgu • IR.lv

Ķirsonu atzīst par maksātnespējīgu

36
Andrejs Terentjevs, F64

Par uzņēmuma “Lido” īpašnieka administratoru iecelts Normunds Uļjanskis

Aizkraukles rajona tiesa ceturtdien pasludinājusi pazīstamā uzņēmēja un sabiedriskās ēdināšanas tīkla "Lido" īpašnieka Gunāra Ķirsona maksātnespēju un sākusi viņa bankrota procedūru, vēsta aģentūra LETA.

Ceturtdien tiesa pasludināja sprieduma rezolutīvo daļu, bet ar tā motīviem lietas dalībniekiem būs iespējams iepazīties no 7.marta. Par Ķirsona administratoru apstiprināts Normunds Uļjanskis.

Par Ķirsona administratoru apstiprināts Normunds Uļjanskis, kurš aģentūrai LETA sacīja, ka tagad, atbilstoši procesam, saskaņā ar maksātnespējas lietā apstiprināto mantas pārdošanas plānu tiks atsavināti Ķirsona īpašumi. Piecu dienu laikā minētais plāns tiks iesniegts Uzņēmumu reģistrā un tur tas būs publiski pieejams. Administrators neatminējās, kas precīzi plānā paredzēts.

Pēc Uļjanska teiktā, pēc maksātnespējas pasludināšanas Ķirsona kreditoriem tiks nosūtīts lūgums precizēt savus prasījumus. Kā lielāko iespējamā prasījuma summu Uļjanskis minēja Ķirsona izsniegto 20 miljonu latu galvojumu rūpnīcas būvniecībai. Tāpat sniegti galvojumi vairākām fiziskām un juridiskām personām, kā arī no tām ņemti aizņēmumi, taču precīzu kreditoru prasījumu summu pret Ķirsonu administrators atturējās atklāt.

Pērn septembra beigās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Ķirsona ēdināšanas firmai "Lido" noteica ārpustiesas tiesisko aizsardzību. Tikmēr "Lido" turpina strādāt, un minētais pieteikums nemainot uzņēmuma ikdienas darba ritmu, iepriekš uzsvēra Ķirsons. Viņš cer piecu gadu laikā nokārtot saistības un pēc tam vairāk pievērsties vaļaspriekiem.

Ķirsons maksātnespējas pieprasījumu vispirms iesniedza Ogres rajona tiesai, jo Ogres rajona Ķegumā ir Ķirsona īpašums, kurā viņš pierakstīts. Tomēr raidījums “Nekā personīga” decembri norādīja, ka Ogres rajona tiesā skatīta trešā daļa iesniegto maksātnespējas pieprasījumu, un tos skatījis viens un tas pats tiesnesis Dainis Plaudis. Tomēr raidījumam tiesneši skaidrojuši, ka Plaudis skatījis lietas, jo specializējies maksātnespējas prāvās. 

No Ķirsona maksātnespējas lietas izskatīšanas gan visi Ogres rajona tiesas tiesneši atteicās iespējama interešu konflikta dēļ. Internetā pieejamā informācija liecina, ka tiesneses Irēnas Cupikas dēls strādā “DnB Nord bankā”, kas ir Ķirsona uzņēmuma “Lido” lielākais kreditors. Lietas skatīšanu tālāk nodeva Aizkraukles rajona tiesai. 

Komentāri (36)

dro 24.02.2011. 19.17

Ja jūra līdz ceļiem, nav brīnums, ka viss beidzas ar slīkšanu. Žēl.

+10
-2
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 24.02.2011. 20.25

Vēlēšanu naktī jau b.Savickis norādīja, ka vēlētāji nepareizi balsojuši, nu redzam, ka viņam taisnība. Ja ievēlētu tos, ko vajag, tad taču nebūtu tagad jālasa par par šo un līdzīgām nelaimēm. Tad būtu laba Latvija. Vismaz dažiem.

+8
-2
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > Aivars Krauklis 24.02.2011. 23.22

    to J.Biotops
    Pārāk daudz čekistu, komuņagu un pederastu varzā, PLL, bija gribētāju ieķerties Latvijai rīklē, visiem asiņu nepietiktu. Krievijas FSB virsnieks Indriksons izglābtos no izputināšanas, sīkie stukačoki sūkātu ledu.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

janazakovica 24.02.2011. 16.20

darboni no partijas par labi izzagtu latviju pastastija visadas pasakas kads vins gudrs un varens -nokartoja dazus valsts garanetus kradtitus..iemacija ka var uzmest dazu labu banku..sashemot maksligus paradus..no realaa paspietiekama talantiga uznemeja parvertas par labi izzagtu latviju operatotu un gandriz reklamas seju.pec daziem neka personiga sizetiem-godiga kotlesu cepejina imidz sabruka.atceros kadreiz kirsons citigi stradaja par barmeni restoranaa skecina..-..kuraa apm.1982 g. izledzot gaismu restorana zalee cemodanu ar 10000 cekiem nozaga parex krasovicka bralis feliks par ko dabuja 5 gadus pastiprinata rezima kolonija.

+6
-2
Atbildēt

1

    Mārčonkuls > janazakovica 24.02.2011. 21.46

    Nu gan smuki viss salikts pa plauktiņiem, vēl var būt tikai farcovka piemirsta?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu